41

(237 replies, posted in Staatsveiligheid)

U gelooft het of niet, ik heb geen inzage in het dossier. Dit is een bewuste keuze  opdat niemand mij op de rooster moet leggen. Ik heb  geen flauw vermoeden wie er bedoeld wordt. Het onderzoek laat ik over aan de CWB.  Binnen 3 jaar is het erop of eronder. De wetenschap dat een Mevrouw zich uit de naad werkt samen met haar ploeg geeft me nog de nodige portie geduld. Binnen 3 jaar zie ik wel hoe ik erover denk.
De fijne zondag was bedoeld voor iedereen van goede wil, die zich keurig gedraagt dus heb ik niemand willen uitsluiten. Er is spijtig maar helaas nog niemand in geslaagd mij op het puntje van  mijn stoel te doen zitten, mij uit mijn vel doen springen daarentegen.....

42

(237 replies, posted in Staatsveiligheid)

@Red Rooster Als overlever is  het hier voor mij dikwijls een bron van ergernis, iets zoals "I can't get no satisfaction" Ik liet het forum links liggen maar betrap er me op dat ik de laatste tijd een klein beetje addicted ben. Af en toe kom ik eens piepen en u slaagt erin om af en toe een glimlach op mijn gezicht te toveren. Een frisse wind en kennis van bepaalde materies doen wonderen. "Don't stop" zou ik zeggen. De vorige waarvoor ik uit mijn bed kwam was Pontius maar hij/zij ging er soms wel met de heel grove borstel door al stuurde hij de nabestaanden  niet naar Pilatus. Ook nog een fijne zondag voor de andere leuke mensen hier.

43

(200 replies, posted in Bibliografie)

Cannes, misschien wel toepasselijk. Kunnen ze meteen vragen om het geheim van de veiligheidsdiensten aldaar op te heffen. België alleen kan niet bekennen (W. Desmedt)

44

(237 replies, posted in Staatsveiligheid)

BAX wrote:

Er is een zekere Christian Smets (de echte?) vanalles aan het spuien op de facebookpagina "tueries du Brabant/bende van Nijvel" over het dossier. Iemand die dit volgt?

Dank je wel, nu wel.

45

(29 replies, posted in Bibliografie)

Django68 wrote:

Vandaag staat er een heel boeiend interview met Hilde Geens in Humo. Naar aanleiding van haar nieuwe boek 'Het complot van de stilte' » Nieuws

Wat een opluchting, toch niet de diamanten van Jan Palsterman. Geen Staatsgreep  maar ... Staatsbelang blijf ik toch weerhouden gezien de hoofdrolspeler.

In het wilde weg schieten: een crossfire zoals aan de Diable Amoureux lijkt me toch niets voor ongetrainde beginnende gangsters.

Chanteerbare personen: misschien toch personen die in de confituur gerold hebben of erger (Waren roze balletten geen verzinsels van de ene of andere vrouw in't kader van een echtscheiding (debat Werf Aalst van 18/11/2015).

Ook interessant om te herbeluisteren (interview Hilde Geens TV Oost dd. 17/06/2018, "Stop met het verspreiden van wilde veronderstellingen"). Ik geloof ook in een proces beste Hilde. Ik bereid me daar nu al mentaal op voor en samen met mij vele andere nabestaanden. Bij leven en welzijn zou ik graag het volledige proces volgen en de betichten en journalisten met opgeheven hoofd recht in de ogen kijken, vooral de journalisten die mijn vader afgeschilderd hebben als een trafikant.. Nog 3 jaar en dat weet ik of ik mijn zelf toegekende titel van Staatswees of Orpheline d'Etat moet inleveren.

46

(782 replies, posted in Westland New Post)

fenix wrote:

Het is ondertussen een publiek geheim dat er gedurende 6 uren opnames bestaan van de biecht van Delhuvenne. Hopelijk zijn die tot bij de cel geraakt.

Ik ga er van uit dat dit niet opgenomen is voor commerciële doeleinden. Wij zullen vlug zien of deze opnames deel uitmaken van de reeks van 1985 of een vervolgserie.

Aangezien de personen die hierbij aanwezig waren dienaars waren voor en van de wet, zullen zij het nodige gedaan hebben dat dit zo vlug mogelijk bij de cel is geraakt. Anders zou dit obstructie betekenen van het onderzoek. Ik blijf vertrouwen dat oa. een voormalige onderzoeksrechter en journalist weten wat ze met deze informatie moeten doen.

47

(47 replies, posted in Bibliografie)

LEO wrote:

Speurders zijn geen 'Stand-Up Comedians ' die vanop een scéne het publiek toespreken !

Discretie is één van de vaardigheden van een goede speurder . Stilzwijgen kan/mag niet aanzien worden als onkunde of onwil . Publiek gemaakte feiten voor ze bij de onderzoeksrechter gevalideerd worden zijn verloren voor het goede verloop van het onderzoek en nutteloos voor de rechtbank .

Dank je wel Leo om dit ter herinnering te brengen. Ik kan leven met het stilzwijgen, meer nog, ik hoop dat ze de kostbare tijd die nog resteert  ten volle benutten. Jouw post is de meest zinnige, die er echt toe doet in 2021. Dus van mij, krijg je alvast de virtuele trofee : no nonsense.  En voor wat het boek zelf betreft : er is met bepaalde details die wij weten en forumleden ook, heel onzorgvuldig omgesprongen terwijl het eigenlijk peanuts was om deze te checken. De informatie lag voor het grijpen, hier, bij overlevenden zelf en bij hun raadsmannen. Je zou nu toch denken dat je deze informatie laat checken voor je ze vereeuwigd. Als met simpele gegevens slordig wordt omgesprongen, wat dan met de rest?

48

(12 replies, posted in Gladio)

Commandant van de kazerne van Vielsalm. plus één van de makers van Tu tueras, point!... C’est une hypothèse défendue par Jean-Claude Marlair. (Gedeeltelijk te vinden op YouTube.)

49

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Mincky wrote:

De "vzw"  leden...????
Het is inderdaad wel opvallend ja.

VZW dat denk ik niet. Ik vrees eerder iets lucratiefs, een film bijvoorbeeld. Zo veel souffleurs die op dezelfde dag het licht zien (tja... ) kan alleen maar  collectief zijn. Misschien is het wel de bedoeling dat dit een warming up is. Ik verschiet van niets meer.

50

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Met 9 november in aantocht, is het altijd woelig. Paddenstoelen doen het bijzonder goed in deze maand oktober. Eendagsvliegen zijn het zeker niet, sommigen zijn wel redelijk goed op de hoogte met 1 dag forumanciënniteit. 
We worden nog altijd van Pontius naar Pilatus gestuurd. Komt Pilatus ooit met het verlossende antwoord?