1

(20 replies, posted in Robotfoto's)

Valt wat voor te zeggen. Echter man met vissershoedje heeft in de post van Insider een magerder uiterlijk dan een andere robotfoto met betrekking tot de overval in Waver. Gelijkenis met Amory is dan wel aan de orde. Is volgens mij reeds eerder op dit forum door een forumlid kenbaar gemaakt.

Het vissershoedje komt overigens vaker naar voren bij de overvallen die de Bende van Nijvel pleegde. De Reus (Bonkoffsky)  droeg ook zo een hoedje tijdens de aanslagen in Eigenbrakel en Overijse. Overigens was dit aangeschaft in Duitsland. Als ik goed geïnformeerd ben droeg een van de overvallers in Anderlues ook zo een hoofddeksel. Corrigeer mij alstublieft als dit laatste niet het geval is.

2

(20 replies, posted in Robotfoto's)

Gelijkt veel op Robert Becker destijds. Wil niet zeggen dat het hem is. Is volgens mij inmiddels overleden.

3

(679 replies, posted in 1982)

Zit volgens mij wel een kern van waarheid in. Gezien zijn professionalisme is en was Dekaise voor belanghebbenden in de wapenhandel te belangrijk om geliquideerd te worden. Verder verwijs ik naar de getuigenissen met betrekking tot de daders door rijkswachters Bernard Sartillot en Roland Campine:

Bernard Sartillot was een rijkswachter van de BOB van Waver. Na de overval op de wapenwinkel van Dekaise op 30 september 1982 zette hij geheel toevallig, samen met zijn collega Roland Campine, met een Renault 4 de achtervolging in achter de vluchtende Santana. Bij deze achtervolging geraakte Sartillot gewond. Vanaf 1988 zou Sartillot getuigen dat hij Juan Mendez en Madani Bouhouche herkend zou hebben als één van de inzittenden van de Santana.

"Mon témoignage date de 1988. Lorsque M. Mendez a été assassiné, sa photo a été montrée à la télévision. J'ai immédiatement réagi. On m'a demandé si j'avais changé d'avis. Ma réponse est non. Bien sûr, on ne peut jamais être sûr à 100% mais de toutes les photos montrées (en 20 ans), Mendez est celui dont la physionomie ressemble le plus."

“En cours de route Campine me dit reconnaître Bouhouche (petit au cheveux longs) à l'arrière de la Santana.” Bernard Sartillot ajoute ce détail, qui a son importance : "Quand mon collègue Campine citait Bouhouche avec des cheveux longs dans la nuque, il faut savoir qu'il le connaissait pour l'avoir croisé à la gendarmerie de Bruxelles. Nous étions gendarmes à Wavre, il était gendarme à Bruxelles. Il existait des contacts".

4

(154 replies, posted in Andere)

Robotfoto nummer 19?

5

(83 replies, posted in Robotfoto's)

Marcel Habran?

6

(160 replies, posted in Robotfoto's)

Renne, voor alle duidelijkheid: de persoon met uitzonderlijke lengte, nummer 4 op de foto (dus niet de Robotfoto), heeft geen kuiltje in zijn kin. Ik heb deze foto vergeleken met foto's van Patrick Haemers en niet met de robotfoto's zoals ze op dit forum terug te vinden zijn.

Je zegt dat het bijna voor de slachtoffers onmogelijk is om details in de robotfoto's weer te laten geven. Als je goed kijkt naar een groot aantal robotfoto's is dat wel het geval. Neem bijvoorbeeld de dader met de moedervlek. Een significant voorbeeld van een detail.

PS: Was eerst lid van dit forum onder de naam Freelance1603. Technische redenen noopten mij om onder een andere naam mij wederom te laten registreren.

7

(160 replies, posted in Robotfoto's)

Renne, de gezichtskenmerken van nummer 4 lijken niet op die van Patrick Haemers. Het kuiltje in de kin (typisch kenmerk van Patrick) bijvoorbeeld ontbreekt bij de persoon op de foto. Ondanks dat de foto misschien een vertekend beeld geeft, denk ik dat Patrick Haemers qua lichaamslengte groter is dan nummer 4. Overigens vind ik het jammer dat er bij de foto geen naam aan nummer 4 is gekoppeld. Heeft misschien een forumlid een idee wie deze persoon in kwestie kan zijn?

8

(160 replies, posted in Robotfoto's)

De figuur op robotfoto nummer 19 lijkt verdacht veel op de persoon die als nummer 4 staat weergegeven op de foto welke op dit forum is terug te vinden is » Forum

9

(101 replies, posted in Hypotheses)

De methode van LEO om een helder  inzicht in de gebeurtenissen rondom de Bende van Nijvel te krijgen door deze in samenhang te brengen met de door hem genoemde doelgroepen kan ik wel thuisbrengen. Zelf zie ik de hele procesvorming voor wat betreft deze Bende in een wat breder perspectief waarbij de benadering van LEO qua invulling naar personen toe zeer goed van pas kan komen.

Bende van Nijvel:

 • Missie belanghebbenden (staatsgreep naar rechts) vertaald naar doelstelling (destabilisatie van het systeem middels gerichte terreuraanslagen);

 • Te hanteren strategie belanghebbenden om doelstelling te bereiken (inschakelen extre(e)m(e) (rechtse) elementen uit zowel onder- als bovenwereld voor planning, contractering, ondersteuning en uitvoering terreuraanslagen);

 • Bepalen geplande levensduur Bende om uiteindelijk de missie te verwezenlijken;

 • Verkrijgen van medewerking tussen boven- en  onderwereld op verschillende niveaus;

 • Inrichting organisatie Bende alsmede toekennen taken en bevoegdheden;

 • Het verstrekken, verkrijgen, waarborgen en bewaken van immuniteit van alle betrokkenen al dan niet middels chantagepraktijken en/of bedreigingen;

 • Uitvoeren van acties voor het mogelijk verkrijgen van financiële en fysieke middelen ter uitvoering van de opdracht;

 • Het uit eindelijk onder contract uitbesteden van de opdrachten aan uitvoerders en waar nodig geven van voldoende ondersteuning tijdens aanslag voor het doen slagen van de opdracht;

 • Effectief uitvoering geven aan de opdracht door uitvoerders;

 • Evalueren uitkomst uitvoering opdracht alsmede verstrekken beloning aan uitvoerders;

 • Eliminatie interne en externe tegenstanders c.q, mogelijke spijtoptanten;

 • Manipulatie bevolking en media alsmede het leggen van dwaalsporen en het aanwijzen van zondebokken;

 • Het beëindigen van het bestaan van de Bende alsmede het ontmantelen van de organisatie.

Wie de handschoen past trekke hem aan!

10

(19 replies, posted in Foto's)

Meer foto's van het complex zijn te vinden op het internet » www.deonderwereld.com. Verder is op internet onder de titel "Publicatielijst Wittock van Landeghem" de door de Bendecommissie gestelde vragen met betrekking tot de inspectiebezoeken welke de Rijkswacht voor (!) 10 september 1983 aan de onderneming bracht, een en ander uit hoofde van de in de toekomst  nog door hun aan te schaffen en in ontwikkeling zijnde  kogelvrij vesten. Gezien de gang van zaken was het bij meerdere personen binnen de Rijkswacht bekend dat het materiaal aanwezig was bij Wittock - van Landeghem.