1

(61 replies, posted in Bende Haemers)

De relatie tussen Lacroix en Smars leek in die periode ook wat koeler:

Quatre mois avant la mort de Thierry Smars (mai 1986) il y avait de la bagarre entre Philippe Lacroix et Thierry Smars au Cerisier. Des menaces de mort furent proféréesà l'encontre de Philippe Lacroix et il se cacha pendant un bon moment dans son appartement. Pendant la même période, Smars et deux autres personnes se rendirent au Happy-Few. Smars les présenta comme ses nouveaux associés et allait s'occuper davantage de "racketting". Ces associés étaient Ciolini (alias colonel Bastiani) et probablement M'Barek Karim. Ce dernier tira un coup dans la jambe de Vandenhoeck (balance?) le jour de l'enterrement de Smars.

Bron » Dossier: Van Brussel & De Jonghe

2

(44 replies, posted in Andere Personen)

"Baffles" zijn in het Brusselse muziekboxen.

3

(279 replies, posted in Getuigen)

Nijmegenaar thanks! Tijdens de vlucht van Aalst "kunnen" ze hier voorbij gereden zijn. De zoon van de burgemeester is hen proberen te volgen tot aan de rode lichten richting Halle en daar zijn ze door het rode licht gereden (kruispunt Richelieu, Natuurstenen De Coster en een slagerij) Als ze rechtdoor zijn gereden (rechts ben je snel in Herfelingen en van daaruit ben je direct in Edingen of Bierghes of Tubize) kom je in Pepingen en aan dat bos.

Wat mij opvalt is dat ze deze buurt heel goed kennen (persoonlijk ken ik de omgeving van Pepingen, Halle (Lembeek), Tubize en nu Ninove heel goed). Hun kennis lijkt mij onmogelijk door verkenning maar eerder door er gewoond te hebben.

4

(23 replies, posted in Bewijsstukken)

Misschien iets gevonden over het waarom van die afscheurlipjes. Citaat van volgende website » www.twolefthands.nl

De .715 diameter kogel doet het uitstekend in de .75 loop. Pedersoli levert ook nog een grotere gietmal, maar daar ziet Hildo toch vanaf. Dit gaat prima. De losse bal rolt zo naar binnen en naar buiten, dus moet er wel een patch omheen om hem passend te maken in de loop. Hildo had er patches en kruitproppen bij gekregen, maar... eerst maar even niet. Gewoon een vierkantje 80grams A4 papier afscheuren en de kogel erin wikkelen. De kogel past dan prima, en na het eerste schot merkt Hildo al dat door het kruitresidu aan de binnenzijde van de loop de kogel met papier patch echt lekker strak past, zonder dat het lastig wordt om de kogel naar binnen te krijgen.

5

(25 replies, posted in Plaatsen)

geronimo thanks, 7 jaar in Pepingen gewoond en nooit geweten.

6

(25 replies, posted in Plaatsen)

Kan er mij soms iemand zeggen waar dat bos van Pepingen ligt? Is dat het aan het park? (Wat eigenlijk Herfelingen is.)

7

(527 replies, posted in Hypotheses)

Misschien interessant? Op een gekraakte diskette van ARI die gevonden is in de hut van Bouhouche, komt de naam van Faez El Ajjaz terug. (dit stuk tekst komt van de site tueriesdubrabant.) Een oude bekende op de klantenlijst van ARI is de Saoedische geheimagent Faez El Ajjaz, die zich voor journalist uitgaf. In hun databank brengen Bouhouche en Beijer hem in verband met de affaire-Vernaillen (de moordaanslag op rijkswachtmajoor Herman Vernaillen), WNP en European Institute of Management.

8

(140 replies, posted in Bibliografie)

DVDS heeft bij de laatste zoektocht in het kanaal de getuige tegengekomen van de zak/lichaam in het bos. Deze is er rotsvast van overtuigd dat het een persoon was, hij onderscheidde duidelijk schoenen en broek. Als uitsmijter zei die persoon dat er niet veel zullen spreken in die omgeving van het bos, er gebeurde "rare" dingen. Het ander koppel in die wagen weigert te getuigen.

Off topic: DVDS, je kan alleen maar een mengeling van bewondering en respect voor deze man hebben.

9

(140 replies, posted in Bibliografie)

Raf, is dat het stukje dat de politie zocht achter Potevijn i.p.v. Podevijn? (In het boek zijn de namen aangepast.)

10

(2 replies, posted in Journalisten)

Ik vind er niet veel over terug: