41

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Heb nooit gezegd dat zijn ketting verkeerd lag. Een spintsnede is geen valkerf he. Maar zoals Trobken zegt, gaan we dit nooit meer kunnen controleren, en moeten we het dus doen met de informatie die we hebben. Met kettingzagen werken is een gevaarlijke job als je niet weet met wat je bezig bent. heb zelf een opleiding gedaan als boomklimmer (inclusief kettingzaag), om bij ons de knotwilgen en de bomen in ons bos te onderhouden. Voor die opleiding leek het voor mij ook allemaal simpel, na de opleiding trek je uw oogjes toch open van wat er allemaal verkeerd kan gaan.

42

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Als een ketting breekt, komt deze op een hoopje te liggen tegen de kettingvanger. Ongelukken met bomen gebeuren wel, maar dit heeft te maken met zwaar hellende bomen. wanneer je deze bomen zaagt, en je geeft geen spintsnede, dan kan deze boom splijten, en dan kan het heel gevaarlijk worden.

Spreek hier wel over kettingzagen die in orde zijn, en waar niet aan geprutst wordt door de eigenaar? Van goedkope kettingzagen heb ik geen verstand. Als je uw zaag verkeerd in de boom legt kun je ook de kettingzaag in je gezicht krijgen, maar daarvoor heb je dan weer de kettingrem die in een fractie de ketting blokkeert.

43

(65 replies, posted in Organisaties)

Bij Beuckels is dat een dolk in een driehoek. Dat krijgen militairen na een commando-opleiding. Zou graag de andere tatoeages van Beuckels ook is kunnen zien, maar forum hier is wat groot geworden voor mij. wink

44

(753 replies, posted in 1985)

Dag scaramouche, in '95 reed ik met een Audi 80 uit 1994 met 75 pk, en die haalde toen toch snelheden tot boven 150 / uur, en wij reden meestal met 3 a 4 personen in de wagen. Ik weet niet wat de topsnelheid was van zo’ n Golf gti, maar denk wel dat dit niet zoveel zal schelen. Hier moeten toch mensen zijn die hier meer ervaring mee hebben? Snelheid gaat volgens mij nog altijd bereikt worden maar dan wel minder vlot. Denk ik.

45

(753 replies, posted in 1985)

Zou die idd ook niet gebruiken in een riot gun, maar kan perfect in een tweeloop he. Staat hier al wat uitleg over de poor man's slug.

46

(45 replies, posted in Bewijsstukken)

  • Patroon = huls, kogel, slaghoedje, kruit. Afgevuurd door wapen met trekken in de loop.

  • Hagelpatroon = Huls, hagel/ brenneke, slaghoedje, kruit, prop. Afgevuurd door jacht en/of pompgeweer met meestal een gladde loop (loop zonder trekken).

Wanneer een kogel door een loop met trekken gaat, laten deze trekken hun sporen na op de kogel die uit een zachtere materie bestaat dan de loop. Deze trekken zijn per wapen anders, en de kans dat er 2 wapens hetzelfde spoor achterlaten is eerder klein. Ook bij 2 dezelfde wapens zal dit anders zijn. Bij een hagelpatroon (meestal door gladde loop) ligt het iets anders, en veronderstel ik dat ze door de impact van de slagpin op het slaghoedje toch ongeveer kunnen bepalen welk  wapen waar geschoten heeft.

47

(753 replies, posted in 1985)

Allereerst de beste wensen voor iedereen.

Voor de riot gun ga ik ervan uit dat deze te achterhalen zijn aan de diverse slagpinnen. Heb hier ooit is een foto gepost van 3 patronen door mij verschoten met 3 verschillende riot gun. Ben ook geen ballistiek expert, maar denk wel dat je aan de afdrukken van de slagpin op het slaghoedje ongeveer kan achterhalen om welke wapens het gaat.

48

(753 replies, posted in 1985)

Kurosawa wrote:

Over ballistiek ken ik niets, van wat ik begrijp is dat men kan zien dat als kogels van hetzelfde type (zelfde fabrikaat, zelfde bouwjaar, zelfde type) uit een identiek, maar ander, wapen afgeschoten zijn dat dit toch niet uit hetzelfde wapen kwam. Dus als in 2 wapens zou kopen van exact hetzelfde merk en met exact dezelfde soort kogels zou gebruiken, dan kan men toch zien dat ik met 2 wapens schoot en niet met hetzelfde? Klopt dit? Hoe ze dat kunnen zien snap ik eerlijk gezegd wel niet.

Twee wapens, zelfde kaliber en merk. De loop van de meeste wapens hebben trekken, en de kans dat die 100% hetzelfde zijn is bijna onbestaande. Wanneer de kogel door de loop wordt geperst, laten deze trekken hun afdruk achter op de kogel.

49

(31 replies, posted in Hypotheses)

Zou toch wel blijven focussen op de piste Bouhouche Beyer.  Alleen al door de diefstal bij de groep diane.

50

(344 replies, posted in Hypotheses)

De schietschijf op deze foto is volgens mij een pjl schijf, en dus enkel voor politie. Weet niet zeker of deze in 1985 al in gebruik waren door de politie.