1,131

(175 replies, posted in Wagens)

Heel erg bedankt eenhoorn. Ik heb de bendecomissieverslagen ook eens afgespeurd en er is totaal niets te vinden over de zoekaktie in de steengroeve van Lessinnes. Echt raar, ik ben er zeker van dat de oplossing op het forum zit maar dan ergens waar er nog niet is gezocht.

1,132

(504 replies, posted in Algemeen)

Vandaag in het nieuws dat de verjaring met 10 jaar verlengd is » Nieuws

1,133

(175 replies, posted in Wagens)

Waar kun je de verslagen van de bendecomissie inkijken? Want het is wel raar, zoals Ben heeft geformuleerd, dat er nergens niets is terug te vinden in de verslagen van de Bendecommissies. Want dit lijkt mij een belangrijk gegeven in het dossier. Het zou wel eens belangrijker kunnen zijn dan de zoekactie in Ronquières, want die kwam er waarschijnlijk ook na een tip uit het milieu maar moest eigelijk dienen om de publieke opinie op een verkeerd spoor te zetten met onder andere wat later aan het licht is gekomen over het tijdstip van hoelang de vuilzakken in het water lagen.

Over deze steengroeve komen als maar meer elementen naar boven om ze interesant te maken:

  1. Vondst pruik en bivakmuts.

  2. De 3 tips uit het milieu.

  3. De fameuze olievlek want later na een zoekactie dat er geen auto's gevonden zijn.

  4. Het feit dat de steengroeve van Lessinnes bekend is in het milieu, anders zouden ze er geen tips kunnen over geven.

  5. Het verhaal op de Franstalige site dat er een grote persoon van ongeveer 1 meter 90 die gewapend was.

1,134

(175 replies, posted in Wagens)

dolorean, wat u opmerking over de benzinepomp betreft, heeft u 100% gelijk. Mijn exuses voor deze vergissing.

1,135

(25 replies, posted in Vragen)

Is er ooit als onderzoeksdaad een confrontatie geweest tussen de verschillende onderzoeksrechters die deel uitmaakten van de Bende van Nijvel? Bv. voor de Bendecommissie.

Komt er geen boekvoorstelling?

1,137

(175 replies, posted in Wagens)

Tru Dat, hopelijk leest er op het forum geen motorfabrikant mee want die gaat heel erg met uw redenering lachen! Een benzinemotor is een ontploffingsmotor waar het principe essentieel is om geen enkel verlies te hebben. De ollie kan nooit uit het motorblok! Einde discussie.

1,138

(344 replies, posted in Hypotheses)

Als je het graf van Staf De Clerq opzoekt in Google en dan naar afbeeldingen gaat, kom je wel meer extreem-rechtse figuren tegen. Het graf ligt aan de oude militaire basis van Kester.

1,139

(175 replies, posted in Wagens)

Als antwoord op mijn bovenstaande post: Er was een olievlek maar ze hebben niets gevonden, geen enkele auto. Dus kan het niet anders dan dat iemand er een vat olie heeft ingegooid om een dwaalspoor aan te leggen. Ze hebben nu al op zoveel plaatsen gezocht en nutteloos. Waarom doen ze nu eens niet de moeite om eens met een klein peilbootje in de verlaten steengroeve te varen bv. als oefening?

PS: Tru Dat, een motor is wel 100% dicht, anders zou je constant olielekkages hebben en door dat piepkleine gaatje aan de benzinedop gaat geen ganse steengoeve met een olievlek zitten. Plus dat benzine heel snel oplost, zelf in water.

1,140

(175 replies, posted in Wagens)

Mijn exuses als ik doordram, ik heb eens mijn huiwerk gemaakt.

  1. Wat de olievlek betreft, voor wie een beetje verstand heeft van auto's. De olievlek kan bijna onmogelijk uit de Golf GTI komen aangezien de olie in de motor zit en daar totaal niet uit kan. Benzine kan het ook al niet zijn want de Golf GTI was voorzien van een injectiesysteem, wat wil zeggen dat dit een volledig luchtdicht circuit is en de benzine er niet uit kan en ook niet uit de benzinetank want bij een injectie op de Golf GTI zit de benzinepomp in de benzinetank en trekt bijna alles vacuüm. Had het een auto met een carburator geweest dan kon de benzine weg via verscheidene kanalen als de wagen onder water gaat.

  2. De Peugeot 205 is er een zonder motor en is bewust in de steengroeve geplaatst in de jaren 90 voor onder andere rampoefeningen van de brandweer.

Dus:

  1. Er is 2 dagen na de overval in Aalst een bivakmuts en een pruik gevonden in het riviertje de Mark niet ver van de plaats waar de pomp haar water loost dat het water uit de steengroeve opzuigt om het waterniveau op peil te houden.

  2. Er zijn 3 boeven die getuigen dat de Golf GTI van de overval in Aalst in de steengroeve van Lessines is gedumpt.

  3. In het dorp Lessines is er een verhaal van een amateur duiker die een oorlogswapen heeft gevonden in de steengroeve (niet bevestigd).

Ik persoonlijk vermoed dat de Golf van de overval in Aalst in de verlaten steengroeve is gedumpt. Voor de reden zoals wij hier bijna allemaal vermoeden dat er rijkswachters bij de Bende van Nijvel betrokken waren, wisten ze natuurlijk van de getuigenissen van de 3 boeven dat de Golf in de steengroeve ligt. Eénmaal ze wisten dat ze gingen duiken hebben ze zelf een vat olie zonder stopsel in de steengroeve gegooid en dan naar de hulpdiensten gebeld met de mededeling dat er een olievlek op het water dreef, vermoedelijk van een gedumpte auto. Maar er is totaal geen auto gevonden. Vanwaar komt de olievlek dan? De bende van Nijvel was kampioen in dwaalsporen leggen, bij deze is iedereen met zijn ogen open terug in de val gelopen.