1,361

(643 replies, posted in 1983)

Raf, het is ironisch maar als ze de termijn niet verlengen, is de Bende van Nijvel binnenkort ook geschiedenis (of er moet iemand opstaan met veel lef).

1,362

(42 replies, posted in Bewijsstukken)

Ik ben ervan overtuigd dat de uitvoerders een vast inkomen hadden want dat is ook de reden waarom ze onder de radar bleven. Hadden de uitvoerders enkel en alleen moeten leven van hun geld dat ze verdienden van hun overvallen dan zouden ze zeker en vast in het vizier van de ordediensten hebben gelopen. Dit zijn geen gangsters dat aan de coke of drank hangen en gaan bluffen op cafe en met dikke bakken rijden. Dit was een klein commando dat werkte in opdracht van een organisatie dat hen af en toe een missie oplegde (een organisatie binnen een organisatie). Dat is mijn mening maar wie ben ik.

1,363

(42 replies, posted in Bewijsstukken)

Wat de buit betreft was het voor de Bende van Nijvel niet om het geld te doen, dat bv. in Aalst om een dwaalspoor aan te leggen naar overvallers. Het was hen om de angst te doen, de chaos en vooral onschuldige slachtoffers. Ze wilden drama en paniek onder de bevolking zaaien en vooral dat dit in de schoenen kon worden geschoven van bepaalde gangsters.

De meeste van deze idealisten die verdacht zijn, leven nu een sober bestaan wat wil zeggen dat luxe hen niet interesseert. Het zijn eerder preppers die hier op 1, 2, 3 alles achter laten en al op voorhand een plan in gereedheid hebben om hier te verdwijnen. Ze hechten hun aan niets maar ze blijven hier hun leven leiden omdat ze genieten van hun creatie.

1,364

(42 replies, posted in Bewijsstukken)

Kleur, ik persoonlijk denk dat het extreem-rechts was. Ik heb jaren op het dwaalspoor gezeten waar iedereen hem blind op staarde (De Staerke). Al die andere moorden hebben te maken met de tijdgeest van de jaren 80, de loden jaren waar extreem links en extreem rechts mekaar gevonden hadden zonder dat ze elkaar kenden. De andere moorden zijn te verklaren omdat extreem rechts binnen in ons systeem was geraakt en zo een organisatie binnen een organisatie heeft kunnen verwezenlijken.

De andere moorden schrijf ik toe aan de tijdsgeest en ik ben er bijna van overtuigd dat de slachtoffers niet willekeurig zijn gekozen. Voor de een of andere reden waren ze in de Bende hun ogen een gevaar voor de maatschappij of voor het verder bestaan van de bende. Idealisten hebben geen interesse in geld, ze willen enkel hun eigen gedachtegoed overbrengen op andere mensen (en gaan daar heel ver in). Ik geloof ook dat de bende gangsters heeft aangetrokken en nadat de bende ze niet meer kon gebruiken, ze geliquideerd heeft.

Daarom zijn er waarschijnlijk meer doden dan de geweten 28 doden. Ik denk ook dat de ware extremisten die de overval op Aalst hebben gedaan met maximum 5 waren, 3 in Delhaize en 2 als back up. Dat er 5 zwijgen is bijna onmogelijk, dus denk ik ook dat heel kort na Aalst er direct een paar daders van de overval in Aalst zijn geliquideerd.

1,365

(42 replies, posted in Bewijsstukken)

Volgens mij heeft het niets met geld te maken. Het waren de loden jaren, het liep hier toen vol idealisten. Hadden ze met dit geweld louter en alleen voor het geld gekozen dan hadden ze wel een bank of geldtransport gekozen. Dit was drama, een vorm van terrorisme.

1,366

(389 replies, posted in Mededelingen)

[left]Ben, kun je geen topic maken met robotfoto's en reële foto's en dan wie bij welke robotfoto past. Eventueel naast elkaar en de echte door de tekening laten komen? Het is maar een suggestie. Maar foto hierboven toont wel wat gelijkenissen. [/left]

1,367

(28 replies, posted in Vragen)

Aub niet door Eddy Vos, die heeft jaren op dat onderzoek gezeten en nul comma nul resultaat geboekt! En als het toch de Strategie van de Spanning was door mensen van hier, dan zouden het beter Fransen zijn (taal) met medewerking van de speurders die nu op de zaak zitten. Ik heb daar meer vertrouwen in.

1,368

(24 replies, posted in Hypotheses)

Wat heeft Latinus met de overval op Delhaize Aalst te maken?

1,369

(24 replies, posted in Hypotheses)

Of het zijn een paar zonderlingen van een organisatie binnen een organisatie die handelden uit idealisme en waarbij geld geen enkele rol speelde. Zolang ze maar de Strategie van de Spanning konden toepassen. Vooral dat ze zwijgen in alle talen sterkt mijn vermoeden. Het normale type gangster bluft af en toe over zijn carrière als gangster en vooral met zijn CV. Hier spreekt men van een totaal andere categorie, ze zuipen niet en bluffen niet, blijven al 30 jaar onder de radar en vooral je hoort er niets van. Ofwel zijn het 2 broers en hebben ze heel wat ten laste als levensverzekering tegen over de 3de persoon. De Golf en de wapens van Aalst staan en liggen ergens veilig in een kluisje als levensverzekering vermoed ik (maar wie ben ik).

1,370

(8 replies, posted in Onderzoekspistes)

Kleine correctie, de slogan was 2 miljoen klanten per dag (niet dat het iets uitmaakt). Ik denk dat Delhaize uitgekozen is om zijn strategische ligging? Of afpersing? Concurrentie betwijfel ik, Delhaize had in de jaren 80 een ander cliënteel dan de concurrerende supermarkten en ook een totaal andere strategie naar het cliënteel toe.