11

(20 replies, posted in Bewijsstukken)

Ah ja, ik snap het. Ik heb mensen gepikeerd.

"Advocaten Bende van Nijvel? Case closed? Of toch nog geld blijven verdienen?"

En toen ... ja toen... Om met een cliché af te sluiten: de waarheid kwets zeker?

12

(20 replies, posted in Bewijsstukken)

Ik zie hier op de site foto's van bepaalde documenten. Mijn concrete vraag is: is er een foto van dat treinticketje? Het blijft inderdaad gissen. Het blijft bij hypotheses. Het blijft bij veronderstellingen.

Ja er zijn honderden redenen te bedenken. Ik zoek steeds naar het meest consistente verhaal. Is het meest consistente verhaal de waarheid ? Niet noodzakelijk. Maar het gaat dan wel over een spoor dat de aanbeveling krijgt om onderzocht te worden. Er zitten hier op de site enorm veel mensen met copy/paste capaciteiten, die telkens enorm veel details van ergens halen.

Mijn hoop was dat die mensen ergens alle details, of sommige, konden prijsgeven. Tot nu toe is er geen reactie. Oh, ja, ik heb net het boek van Piet Baete gelezen. statement analyze. Er wordt hier toch geen piste afgesloten? Hoop ik? Is dat niet het doel van deze site, alle pistes openhouden?

13

(20 replies, posted in Bewijsstukken)

Tof dat jullie proberen mee te achterhalen wat er achter het treinkaartje zit. Probleem blijft vooral concrete elementen. Was het kaartje 'geknipt'? retour? datum? Aangezien het bij de rest van de rommel gevonden is, ga ik ervan uit dat het relevant bewijsmateriaal kan zijn. De stelling dat een toevallige wandelaar toevallig een treinkaartje laat vallen bij 'heet' bewijsmateriaal, dat is toch wel een beetje te veel van het toeval bijeen.

14

(20 replies, posted in Bewijsstukken)

Het treinticket Brussel-Oostende.

Misschien wel het meest belangrijke bewijsmateriaal. Vraag blijft: waarom een probleem nog juridisch oplossen, als het al politiek is opgelost?

Advocaten Bende van Nijvel? Case closed? Of toch nog geld blijven verdienen?

15

(301 replies, posted in Andere Personen)

Dat is inderdaad een explosieve verklaring!

Had hij een bommengordel aan?

16

(77 replies, posted in Staatsveiligheid)

Het is geen schrikkeljaar?

17

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik blijf me aansluiten bij Ponsaers.1985 blijft toch wijzen in de richting van een politiek motief

In Humo sluit ik me vooral aan bij Paul Ponsaers. Ook bij Geens, die zegt: neen, dat kunnen ze niet meer aan mij verkopen (angst zaaien om de staat te de-stabiliseren). Ponsaers: Ik vind het afpersingsplan van Bouchouche een interessant spoor. Maar ik zou de theorie van poltiek geweld niet zomaar afschrijven.

Ik zoek naar het meest waarschijnlijke verhaal. Naar het meest consistente. En dan kom ik toch steeds bij Ponsaers uit. Aangevuld met eigen elementen. Verschillende dadersgroepen. In het midden Bouhouche (of eerder Beijer). En dan de opdrachtgevers. Ik sluit me meer aan bij Ponsaers, die zegt dat er politieke motieven zijn. Staatsveiligheid kwam in the picture. Smets doet acties tegen KGB-agenten.

Duidelijk is dat 1985 gewelddadig is, een breuk met 1983. Voor mij blijft Beijer met z'n anti-stategie, russische tegenactie, wapens in Ronquières, verwarring. het meest consistente verhaal. Voor mij bevestigd het verhaal in HUMO m'n stelling. Ponsaers stelling maar dan aangevuld met meer concrete dingen.

18

(200 replies, posted in Bibliografie)

Maar eigenlijk is dat voor elk Assisenproces of een andere rechtszaak: de vragen blijven. Er zijn veroordeelden, op basis van feiten, maar meestal zijn er veel vragen onbeantwoord. En toch wordt de zaak gesloten.

Hier is geen proces geweest voor het gerecht. en lijkt het of alles 'open' ligt. Er is geen 'schijnsluiting' geweest, zoals in zoveel gerechtelijke dossiers gebeurt. We leven in het nu. Hopelijk komt er geen verlenging aan de verjaartermijn. Waarom bestaat er een verjaartermijn?

Ja, waarom bestaat er een verjaartermijn? Omdat het de meest pragmatische oplossing is voor een probleem dat nu niet meer aan de orde is. Of, is de narcostaat, gelinkt aan De bende van Nijvel? I don't think so.

19

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Finné was een toevallig slachtoffer. Eigenlijk was alles een beetje toevallig aan De Bende van Nijvel. Toeval in de zin van het woord dat er niet een complot was. Maar wel een patroon. Het heeft dus geen zin om te zoeken naar een groot complot. Gewoon een spinnenweb. En daar zat Finné in.

20

(49 replies, posted in Onderzoekspistes)

Mij lijkt het onwaarschijnlijk dat er op voorhand een 'team' van dokters klaarstond om mogelijke problemen op te vangen