1

(23 replies, posted in Hypotheses)

De wereld ook.

Ghozzt

2

(23 replies, posted in Hypotheses)

De Nederlandse cocainefabriek, iets waarvan weinig mensen weten dat het heeft bestaan, net zoals weinigen weten dat Bayer ooit Heroine heeft geproduceerd. De VOC mentaliteit zoals Balkenende het ooit mooi heeft uitgedrukt.

En in de farmaceutische industrie is er wat dat betreft weinig veranderd. De verpakkingen zien er beter uit, net als de marketing en het lobbywerk. Mensen vinden het in 2012 normaal dat jonge kinderen Rilatine moeten slikken (een analoog van cocaïne) en neuroleptica (Risperdal) voor 'ADHD', een ziekte met een zeer ruime voorschrijf-interpretatie.

De loden jaren lopen heel synchroon met de 'War on Drugs' waarvan we allemaal het resultaat kennen, het heeft als contingenten aan geld gekost deze 'War', er is niets opgelost, eerder integendeel, elk jaar opnieuw stijgen de inbeslagnamens (soms zelfs exponentieel) en dalen de prijzen met een stijgende beschikbaarheid en steeds nieuwe produkten die verschijnen (research chemicals = allemaal oude probeersels van de farmaceutische industrie, die nooit zijn gebruikt en nu wordeno opgepikt door 'slimme' chemici en Chinese producenten van precursoren, Belgie heeft een leidende rol in de productie van deze dingen, Onckelinckx is pas dit jaar 'wakker' geworden, ze gaan het eens reguleren.

Het Europese geneesmiddelenbeleid is ondertussen even ziek of zelfs nog zieker dan in de VS.

Een weetje: Wist er iemand dat er tijdens de pro-tour in Quatar van Eddy Merckx (persoon met veel aanzien, heeft echter ook nooit wedstrijden gereden zonder hulpmiddelen, waar die verschijnt, algemeen respect) er elk jaar opnieuw een medisch congres wordt georganiseerd, met bedruiping van een bedrijf waarvan we in België ook een zetel hebben en waar grote economische belangen mee zijn gemoeid. Mocht daar een congres plaatsvinden, het zou mooi zijn, maar eigenlijk is dit een verdoken snoepreis voor de specialisten die de meeste doosjes voorschrijven van dat bedrijf. Ja daar heb ik bewijzen van, van die fijne heren in een zwembad in Quatar.

Het zal dan ook allemaal toeval zijn dat Lance Armstrong (je weet wel, de man die hard van zijn voetstuk is gevallen, desondanks de bescherming die hij genoot) en Eddy, de beste vrienden zijn. En Eddy heel stilletjes was toen dit in de pers verscheen. Je bent Baron of je bent het niet.

Vreeemd ook dat geen enkele journalist dat ooit heeft bekeken. Noem mij een fantast maar ik ben ik nu de enige die het zeer vreemd lijkt, dat ploegbazen van een team wielrenners, in het verre quatar, samen in een zwembad gaan zitten met mensen van een pharma die notabene, nieuwe produkten ontwikkelen en dat er voor die pro tour elk jaar opnieuw de nodige persaandacht is. Want veel soeps is die wedstrijd niet, rondrijden in een zandbak met 4 toeschouwers. Er was bij BCCI/CIC ook zo een een pakistaan met goede relaties bij de oliesjeiks.

Vraag is wat doe je daar mee?

Of nog zo een mooi verhaal, de telecomsector hier. Er was een nieuw teleccombedrijf genaamd Telenet dat onder de neus van onze heren en dames politici (alweer) is verkwanseld aan John Malone (één van de zeer grote spelers in telecom). Je zet dan je TV aan, en hoort de heren en dames klagen over alweer een bedrijf dat in buitenlandse handen is 'gevallen'. Gelukkig is er Belgacom smile en waar kopen die hun capaciteit of toegang naar het internet buiten het grondgebied van België … Bij John Malone. Belgacom, waar Didier Bellens dankzij Di Rupo, de scepter mag zwaaien en waar Etienne Schouppe bijna zat voor zijn geweldige capaciteiten en werk verricht in het verleden.

En de boer hij ploegde verder. Deze Ghozzt heeft er stilaan zijn buik van vol van al die onzin, desinformatie, brood en spelen en divida et impera en heeft vaardigheden die kunnen helpen. Alleen, en ik zal hier heus niet de enige zijn, met dat gevoel, kan je blijven roepen in de woestijn of je nek uitsteken en proberen om hier verandering in te brengen.

Ik zeg proberen, they have the guns, we have got the numbers.

Ghozzt

3

(23 replies, posted in Hypotheses)

Zeer zeker, maar ik druk me om goede redenen heel voorzichtig uit. Er is immers nog wel wat werk te doen (het heeft me bijna twee jaar gekost om één en ander uit te zoeken), te linken. Colombia had Escobar, Nederland had Bruinsma, België had 'niemand' logisch er was niet eens een afdeling die zich bezighield met georganiseerde drugscriminalteit.

Tot zover maar dan: Bruinsma is heel groot geworden mét Thea Moear. Moear is in 1985 'gestopt' maar had grote belangen in de organisatie van Bruinsma en is na zijn liquidatie verhuisd naar Zuid Amerika samen met haar man Antonio Brusamolin uit jawel ... Brussel. Ondertussen werd het probleem Noriega opgelost (Oliver North - Iran Contra Gate - BCCI/CIC - Femisbank). Fouad Abbas was een pakistaan, de oprichter van BCCI/CIC ook, nog wat links naar oliedollars vanaf BCCI/CIC en geen toezicht van een centrale bank.

Moear is samen met Brusamolin gearresteerd en veroordeeld in Panama en het heeft heel wat ellebogenwerk van de DEA gekost om een bepaald eindresultaat te bekomen. Bruinsma is heel groot geworden met Moear. En de Hakkelaar, die zijn centjes werden afgehandeld door de Femisbank. Escobar was de 7e rijkste man ter wereld. Bruinsma was de Escobar van Europa op een gegeven moment. De Hakkelaar, weinig mensen willen daar in de buurt van zijn.

Nog wat vreemde zaken:

  • Verschillende eigenaars van FN Herstal, wie heeft de geboorte van FN ondertekend?

  • De Société General/Carlo De Benedetti/De Bonvoisin/Lippens/Davignon/Suez/GIAT ...

  • De zaak Cools (Agusta/Dassault) en Eliane Liekendael (jullie zeker niet onbekend)

De Bende van Nijvel is voor België en vooral voor de slachtoffers een hele trieste zaak maar als je bovenstaande leest weet je goed waarom dit nooit mag worden opgelost of zal worden opgelost. Als je dan vandaag in de krant zie staan dat Vos, doodsbedreigingen krijgt van informanten, Freddy Troch werd 'opgehaald' voor een ondervraging. Je eerder hebt gelezen dat er is geknoeid met het dateren van de gevonden wapens, de 'mystery' bag die ze eerst niet konden vinden, dan wel.

Hoe je het ook bekijkt, het komt altijd neer op de feodalisten waarvan we denken dat het ontstaan van onze trias politica (en grondwet) daar een einde heeft aan gemaakt, niet meer was dan bezigheidstherapie. Want die trias, de heilige koe, de basis van heel wat grondwetten, wat blijft daar van over als je bovenstaande leest.

SG: Willem II -> Bestuurder daar was iemand uit de familie van De Bonvosin en verder SG = Generale Bank = FN = CMB = …
FN: Leopold II - even eigendom geweest van GIAT - dan 100% eigendom van het Waals gewest.

En zo kan ik nog even doorgaan (De Benedetti zijn mislukte overname van SG, Generale bank en Lippens, …). 'L'organisation de fous dangereux' klinkt zoals die Nederlandse organisatie met gevaarlijke gekken en die Nederlandse organisatie bestaat vandaag nog steeds. Demmink weet daar ongetwijfeld meer over, net zoals Teeven, Mabel Wisse Smit, … Dat bedoelde ik met zoeken van onder naar boven, daar gaan we wat informatie vinden over de uitvoerders, of per Hells Angels 'prospects of hang-arounds) maar vanaf een bepaalde laag is er een omerta, natuurlijk wil niemand praten, iedereen heeft kinderen, familie en bezittingen en dierbaren.

En het nieuwe plan in uitvoering (mogen jullie zelf invullen, we horen daar dagelijks over via de pers) is zodanig complex door ondoorzichtige structuren en het verspreiden van bevoegdheden doorheen de verschillende lagen én het neerzetten van bepaalde mensen op bepaalde posities, dat enkel de architecten nog vatten hoe het werkt en ook de geldstromen proberen in kaart te brengen die nog niet onder controle zijn.

Zelfs als je stopt met verder onderzoek, ergens periode 95 -> 97, dan kijk je al een een zo ver uitdeinende inktvlek die geen mens zelf nog kan onderzoeken zonder inside info, of toevallig verkregen documenten. Er zijn nogal wat lekken tegenwoordig die waardevolle informatie bevatten.

Vandaar mijn oproep hier, dit kan nooit op een publieke plek zoals het internet, nooit vanaf een plek die identificatie toelaat, nooit op een plek waar er geen versleuteling is. Ik ken een plek waar dat wel kan en heb voldoende capaciteiten om de veiligheid en privacy te garanderen van alle mensen die iets willen vertellen. Maar het mag allemaal niet te lang meer duren en we mogen geen heil verwachten van pers of media.

Ik hoor het wel.

Ghozzt

4

(23 replies, posted in Hypotheses)

Eventjes uit het land geweest. DeadLetterBox, wat je vraag betreft, misschien het proberen waard, als jij goede contacten mocht heb, kan je dan in een eerste fase als 'sluis' werken naar de mensen aangehaald. Als zij de mening zijn toegedaan dat het de moeite waard is, dan denk ik over hoe dit verder kan worden overgebracht. Of wat vrienden van mij kunnen uitzoeken.

Dat de uitvoerders van dit alles aan de dans ontsnappen daar zullen we helaas mee moeten leren leven. Als die nog in leven zouden zijn, dan is dit in mijn theorie een mirakel. Loose ends die 'disposable' zijn … Maar er mag stilaan wel eens iets gaan gebeuren voor de volgende Lodewijk de Veertiende, opstaat en 'L'Europe c'est moi' roept.

Ik heb mijn vaardigheden, documentatie en netwerk. Ik veronderstel dat iedereen hier aanwezig kan helpen en dat een aantal mensen metaalmoe aan het worden zijn. Laat ons dan toch gewoon een plek gebruiken die minder publiek is zodat even wat verder kunnen doorpraten of kijken wat er kan worden opgezet, wie welke vaardigheden/connecties/documenatie heeft en die daar geheel anoniem kan delen, om dan terug hier te rapporteren als de tijd rijp is.

Met anoniem bedoel ik: Weg van het 'publieke' internet, end to end versleuteling en niemand hoeft van mekaar te weten wie hij of zij is, waar hij of zij woont. Geen onzin met traceerbare ip adressen, email-accounts, en clear text communicatie.

Nogmaals, ik wil de zaak hier helpen, ik geen heb enkele slechte intentie of whatever. Ik ben niet op zoek naar 'aandacht', wil niet de Superman uithangen. De beheerder hier kan dat eenvoudig afleiden. Laat me gerust iets weten via PM, als je een antwoord kan verzinnen op één of meerdere van volgende vragen.

Namen:

  • Ja..S..s - d. - V.r….e: Dat staat voor?

  • Fr..s G.s..l…S: Dat staat voor?

Organisaties:

  • Super S.t.v. S..dcl.b - Dat staat voor?

  • Welke schoenmaker is zonder een bepaalde letter in zijn voornaam 'evil'?

  • Wat was de echte naam van Notaris X

5

(23 replies, posted in Hypotheses)

Deadletterbox, bij de pers aankloppen? De pers heeft ooit bij mij aangeklopt en op basis van de informatie die ik had over zeer vreemde gebeurtenissen in de biopharma (de jacht op plantengenetica), die mij heeft toegelaten om te kruiskoppelen. Ik heb niet niet over één of andere flutkrant, maar over een internationaal gerenommeerd onderzoeksjournalist, die heeft er ook zijn tanden op stukgebeten, er is nooit iets over gepubliceerd.

Ik heb echt heel weinig vertrouwen in 'de pers' en nog minder als je kijkt wie daar actief is, ik had wel vertrouwen in deze onderzoeksjournalist. Maar persagentschappen en mediaconcerns, neem een Leo Neels als voorbeeld. Pers en 'Big Pharma' onder één dak. We zijn 2013 en wat doen ze in Wallonië, het 'Marshall Plant Vert', jawel notionele interestaftrek, 75% reductie van allerhande, subsidiëring. Die arme stakkers kunnen dat geld goed gebruiken.

Laat staan dat ik over de koppelingen begin tussen, ofwel verklaren ze mij gek (ook een strategie). De laatste man die daarover kon praten, in Nederland, die is … dood (hartstilstand, kerngezond verder, geen voorgeschiedenis van hartproblemen in zijn familie, eerder integendeel). Die moet het hebben zien aankomen, want dezelfde dag is er een hoop materiaal in veiligheid gebracht.

Ikzelf ben zodanig gedesillusioneerd door alles wat ik heb gezien, gelezen en gehoord, en dat begint in 1998, dat het mij eerlijkheidshalve nog weinig kan schelen. En dat ik iets weet, dat weten ze in de VS al lang, mijn eerste doodsbedreiging, was ergens 2002-2003 (kan het kwijt zijn), van één of andere zeer schimmige Amerikaan (die je raad het al: op papier niet bestaan onder zijn echte naam) maar vlot en vrolijk bedrijven opricht die met grootreuzen als Bayer een miljardencontract kan afsluiten.

Ik blijf erbij, de Bende van Nijvel, was een manier om de aandacht te verplaatsen zodat het eerste deel van een zeer lange termijnplanning netjes kon worden uitgevoerd (drugsgeld wassen, versluizen, gebruiken voor financiering van wapen- en mensenhandel, toen dat was gebeurd, vielen bepaalde mensen en bedrijven bij bosjes neer.

Wat nu? Ik weet het ook niet, want er zijn zeer veel mensen met boter op hun hoofd en dankzij het bestaan van de EU heeft niemand eigenlijk nog echt een idee wie er tegenwoordig voor wat verantwoordelijk is, sterker zelfs niemand weet zelfs hoeveel een Euro of een Dollar 'echt' waard is vandaag.

En van waar die 'plotse' vreemde drang naar opheffen van het bankgeheim. Totale controle over geldstromen betekent zoveel meer dan taxatie, je krijgt een mooie kijk op het 'geld van de wereld'. De grootste reden dan BCCI/ICI/Femis moesten verdwijnen. Stel je voor dat een sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten tesamen met een Pakistani en Saudi's die mogelijkheid zou hebben. Dat is de grootste angst van de VS én Europa.

En waarom ik notabene ben 'gekozen' door de man die is gestorven: geen idee. Waarom heel mijn leven op wieltjes loopt (en heel surrealistisch soms): geen idee. Waarom ik tot op heden daar 0% hinder van heb ondervonden (buiten een onderzoek door het federaal parket en wat flauwe pogingen tot, klachten met burgerlijke partijstelling, huiszoekingen bij anonieme vrienden, trouwens allemaal geseponeerd ondertussen): geen idee. Maar vanaf mijn eerste gesprek met iemand, loopt alles te 'gesmeerd', het is allemaal te 'makkelijk'. Voel mij soms 'a puppet on string' zowel positief als negatief.

En hoe verder we verwijderd zijn, van die jaren 80, blijkt ook steeds meer te kloppen (cfr: Demmink, de drang naar GMO en patenten op 'plantenzaad', Fouad Abbas en 'De Hakkelaar', Bruinsma, Hells Angels). Waar ik (nog) geen zicht op heb is wie er (als iemand mij hier info over kan geven: graag):

  • Hoe kwam Patrick Haemers aan zijn cocaïne? Dat groeide niet echt aan de bomen zoals nu.

  • Hoe is de relatie Tyack/Haemers ontstaan?

  • Wie controleerde in België import van cocaïne, de distributie, de winkels en de winkeluitbaters en personeel?

De vragen die je hebt gesteld langs een ander kanaal, kan je even via PM over welke sector je het hebt want er zijn er wel een paar in dit geheel. En graag feedback. Ik kan mij voorstellen dat dit allemaal overkomt als 'What The Fuck', maar dat dacht ik toen ik de eerste keer die man in Nederland hoorde dacht ik ook: daar zit een schroefje los. Ik lees het wel.

Thanks!

Ghozzt

6

(23 replies, posted in Hypotheses)

Niet echt, bij de hond slapen … vlooien. Maar ik spreek wel een gemeenschappelijke taal. En veel mensen houden van die taal omwille van het internationale karakter en de vele mogelijkheden daaraan gekoppeld. Je komt op de meest waanzinnige plaatsen terecht en als je de taal heel goed spreekt is de wereld plots een dorpje.

A friend in need, is a friend indeed.

Ghozzt

7

(23 replies, posted in Hypotheses)

De 'Stay Behinds' waren de 'logistieke' eenheid, naar mijn mening.

Er is een 'polis' en ik heb (voor een deel trouwens onbewust) doorheen de jaren een aantal zaken in handen gekregen. Een grote complexe puzzel, dat wel. Maar omwille van een aantal recente gebeurtenissen en de ietwat lauwe reactie van actoren uit de trias politica is me één en ander duidelijk geworden.

Dus ben ik begonnen met kruiskoppelen van datums en personen, dat vergeleken met wat dingen die ik eerder toevallig in handen heb gekregen (9mm film van de laatste radiozender van 'het verzet' in Nederland, waarop je kon zien wat voor een bericht er werd verstuurd, morse code, niet moeilijk om daar iets van te maken). Er zijn ook foto's van iemand uit het Nederlands koningshuis die ietwat belastend zijn. Er is meer dan theorie uiteraard, maar ik beschouw me niet als de Bende van Nijvel expert, jullie zijn hier veel beter geplaatst om mijn eerste bericht hier te kunnen analyseren.

De jaren 80 tot en met begin jaren 90, was zacht uitgedrukt een periode van angst, terreur, rare kronkels bij inlichtingendiensten én de start van drugs als een verborgen economie die handig van pas kwam om één en ander te financieren. Ook zaken als mensenhandel en de 'urban legends' die de ronde doen over feestjes met hooggeplaatste figuren en Joris Demmink die untouchable is zelfs na zware druk vanuit de VS, Turkije, …

Reagan <-> Oliver North <-> CIA <-> FN/FHN dat een uitzending met Oliver North sponsort (die nu bij de NRA zit) <-> Manuel Noriega en de beloning van Mitterand, die is opgnomen in het Légion D'Honneur in Frankrijk (een titel je de je niet kan afnemen) <-> BCCI bank/ICIC in Luxemburg en lokale afdelingen in Pakistan, Zwitersland, De Kaaimaneilanden, Panama. North, Noriega, CIA, FN, BCCI, Medellin kartel van Pablo Escobar, Hasjhandel vanuit het midden-oosten en BCCI. De Verenigde Arabische Emiraten, De Saudi's. De mogelijkheden die de oprichter van BCCI zag (een pakistani) met olie en banken.

  • Feit: Oliver North heeft met Contra-gate/Nicaragua/Panama/Noriega een ruim speelterrein gehad.

  • Feit: Noriega wast Escobar zijn geld via BCCI in Panama

  • Feit: Reagan die was van niets op de hoogte, althans naar eigen zeggen.

  • Feit: Het is Reagan die 'the war on drugs is gestart'

  • Feit: In Nederland kon Bruinsma een organisatie opzetten en een quasi monopolie voor handel in hasj, dat intensiveerde enorm, begin jaren 80 (Thea Moear - Urka - John Mieremet - Sam Klepper)

  • Feit: In 1993 was het gedaan voor Pablo Escobar

  • Feit: North had zowel relaties met Noriega, de CIA heeft veel drugsgeld witgewassen (over Noriega/BCCI/ICIC) en had uiteraard weet van Kevlar (dat het leger daar zelf pas in 82 of 83 is beginnen gebruiken als uitrusting). Die Kevlar duikt dan op in Temse, bij Wittock-Van Landeghem.

  • Feit: Nobels-Peelman (10.000 mensen in dienst) heeft heel wat werken mogen doen in het midden-oosten (bruggen in Irak), is in faling gegaan in 1983. De familie achter dit bedrijf is tot de adelstand verheven, zelfs tot de erfelijke adelstand (Janssens - De Varebeke). Dat bedrijf lag in Sint Niklaas.

  • Feit: Faling van Nobels Peelman, tot en met 2003 hebben de mensen die daar werkzaam waren moeten wachten op een ontslagvergoeding (gevecht tussen curatoren en banken).

  • Feit: Wittock-Van Landeghem én Nobels Peelman waren twee 'brown spots' hele hoop aan viezigheid in de bodem en gesaneerd met belastinggeld.

  • Feit: Iemand uit de familie Janssens-De Varebeke is nu bestuurder bij Biowin. Biowin (zie Di Rupo in Davos: Belgium is back) dat een deel is van het Waalse Marshallplan 'vert'. Alexion (verhaal viktor) is een biochem, we kunnen ons ook de vraag stellen waarom de geneesmiddelen industrie, reducties tot 75% aan 'belastingen' krijgt. Het is niet dat deze sector ondersteuning nodig heeft, laat staan belastinggeld.

  • Feit: In Panama en op de Kaaimaneilanden, staat zeer veel geld uit Europa, gaan de van investeringsvehikels van de overheid, bankrekeningen van de familieaandeelhouders van AB-Inbev.

  • Feit: Bruinsma zijn organisatie was onthoofd, plots staat ene Fouad Abbas in Europa, er worden weer veelvouden van miljoenen winst gemaakt (De Hakkelaar - Van Mechelen, Antwerpse politie. Abbas converteert naar diamanten, De Hakkelaar gebruikt de 'Femisbank').

  • Feit: Er zijn behoorlijke grote transacties geweest tussen BCCI en de Femisbank (83-84)

  • Feit: Laatste feiten van de Bende van Nijvel vonden plaats in 1985.

  • Feit: Deze 'Femis' bank heeft 270 ton hasj gefinancierd.

  • Feit: Joris Demmink heeft er geen poot naar uitgestoken.

  • Feit: De Bonvoisin had goede relaties met CEPIC.

Dan:

  • Laatste feit van de Bende van Nijvel, dat was 1985.

  • North geeft in 1988 zijn 'ontslag' bij de US Navy.

  • In 1989 was het rijk van Noriega uit, invasie van de VS (tegen internationaal recht in).

  • In 1991 werd de BCCI geliquideerd, in 1991 is Bruisnma doodgeschoten aan het Hilton.

  • In 1993 was het gedaan met de Femisbank.

  • Joris Demmink was van 1982 tot en met 1993 directeur van de politie in Nederland.

  • In 2003 publiceren een aantal kranten/tijdschriften over Demmink, dat werd allesbehalve goed onthaald, tot vandaag 2013 gebeurt er helemaal niets (Nederland riskeert sancties van de VS daarvoor).

  • De grootvader van De Bonvoisin was Alexandre Galopin, gouverneur van de 'Société Générale de Belgique'

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Een aantal kapitaalkrachtige mensen zijn hier behoorlijk wat geld aan kwijtgeraakt. Misnoegde mensen willen praten, alleszins, dankzij Bruinsma, Abbas, Bende van Nijvel, ... hadden onze inlichtingendiensten (bewust of onbewust) veel betere dingen te doen dan geldstromen te onderzoeken gekoppeld aan wapen-, drugs- en mensenhandel.

Hetzelfde verhaal voor de bevolking. Escobar? Noriega? Oliver North? Abbas? Nicaragua? Irak? Dat interesseerde geen mens. Dat geld van Bruinsma (ik ken iemand die daarvan heeft gekocht). Patrick Haemers (en anderen) dat waren 'kleine vissen' in een veel grotere 'lange-termijn' planning en politiek, politie en gerecht hadden daar geen middelen voor, geen kennis, hopeloos verdeeld over de taalgrenzen. De staatsveiligheid had zijn eigen problemen op te lossen (wapenhandel, Juan Mendez). Wie blijft er dan nog over? Wij zweren trouwheid aan de grondwet en de koning.

Dat dit tactisch niet slim is, misschien zijn er in deze koude wereld nog mensen met idealen, misschien ben ik helemaal fout bezig en zal ik daarvoor ooit een rekening krijgen. Misschien breng ik zelfs mensen in gevaar uit mijn nabije omgeving, geen flauw idee. Maar wat moet je doen? Zwijgen? De andere kant opkijken? En vooral de Bende van Nijvel kan gestopt zijn in 85, maar het 'grote' plan, is nog steeds in uitvoering.

Ik zal het zien of ondervinden, ook Ghozzt heeft vrienden. wink

The Ghozzt

8

(7 replies, posted in Hypotheses)

LEO, er is meer dan die ene partij: wij zweren trouwheid aan de grondwet en de koning? Getrouwheid zweren aan de grondwet én de koning, dat is op zich al een contradictie (zie Boudewijn: Abortus). Als de club van vrolijke vrienden een probleempje heeft, dan lost het collectief die wel op. Want je moet van heel goede afkomst zijn om uit de tengels van onze trias politica te blijven en money … makes the world go round.

  • Wie heeft er doorheen de oorlogen, steeds zijn kapitaal kunnen veiligstellen?

  • Wie heeft er nooit last van een economische crisis of kan er eentje maken?

  • Van waar komt dat rare idee genaamd 'De Europese Unie'. Waar is die bedacht? En waarom moet die tegen elke prijs worden gered?

  • Van Lodewijk de veertiende tot en met 1830, was is er toen veranderd en in allerhande verdragen vastgelegd (die tot nu tot hevige discussies leiden?)

  • Waar is het momenteel in de buurlanden behoorlijk 'warm' aan het worden onder een aantal voeten?

Ben van mening dat de Bende van Nijvel zijn eigen trias politica had: de Wetgevende (feodaal), de uitvoerende (Haemers, De Staerke, …), en de rechterlijke (zij met het geld).

Montesquieu zijn 'trias politica' was een mooi concept maar er zit een behoorlijk groot 'gat' in dit systeem: Geld. Dat is de vierde macht, niemand controleert dat (of kan dat nog). Als er één iemand uit de biecht praat, dan valt het kaartenhuis dus vallen er wel kaarten bovenaan het kaartenhuis, maar de fundamenten die blijven netjes op hun plaats. Bekijk het als multi-level-marketing op een behoorlijke schaalgrootte.

Julius Caesar heeft ons toch geleerd dat: Panem en Circenses én Veni Vidi Vice een goed recept zijn om een groot imperium uit te bouwen. L'histoire se répète, steeds opnieuw, logisch want er verandert fundamenteel gezien weinig.

9

(23 replies, posted in Hypotheses)

Hallo, ben sinds een hele tijd bezig met wat onderzoek naar de Bende van Nijvel, een intrigerend verhaal uit mijn jeugd dat maar niet opgelost raakt. Ik vrees dat de oplossing misschien eenvoudiger zou kunnen zijn dan stay-behind networks, buitenlandse invloeden.

Dat de focus in het onderzoek zich richt op het vinden van de daders, maar nooit zal leiden tot het vinden van zijn die dit allemaal hebben 'bedacht'. Even een paar zaken op een rij, het is niet mijn bedoeling om iemand te beschuldigen, noch iemand te willen beschadigen maar er klopt toch één en ander niet.

De jaren 80 beknopt:

  • Politieke actoren: Tindemans, Martens, Vanden Boeynants, Desi Bouterse, Joris Demmink, Mitterand

  • Industrie: Nobels Peelman (daar staat een brug van in Irak!), Wittock-Van Landeghem, Boelwerf, Janssens Pharmaceutica, FN, DuPont, Delhaize, Colruyt, ...

  • Banken: ASLK, Generale Bank, Krediet aan de nijverheid, BAC, BIL (Luxemburg), Artesia

Als iemand die tussen de regels kan lezen, begrijp wat ik met bovenstaande lijst bedoel, dan achterhaal je zeer snel hoe de grote vrolijke vrienden club hier is onstaan (periode 1812 tot en met 1912: zeer boeiend, ook 1914 tot en met eind jaren 40, zeer boeiend), deze vrolijke vrienden club vanuit een hoge toren kan neerkijken op Montesquieu zijn 'Trias Politica". En dat de oplossing nooit zal worden gevonden door van onder uit naar boven te zoeken.

Ook de 'rol' van Baader-Meinhof (RAF), Carette (CCC), die als ongeleide projectielen de ene na de andere aanslag pleegden maar wél zijn gevat. Ik heb mij een kleine twee jaar vastgebeten, zowat elk forumbericht hier gelezen, de uitgebreide documentatie, uren aan YouTube-film, oude kranten en een aantal bezoeken aan locaties.

Tips: Charles de Broqueville, Feodalisme versus Trias Politica, Jules Malou, Frère Orban, D'Anethan, Pieter De Decker, een failliete bank, onze vroegere staal en textielindrustrie en alles wat daarop was geënt, Verdinaso! De industriële en politieke dynastieën (die tot vandaag nog steeds bestaaan maar in verhouding machtiger zijn dan elke "democratisch' uithangbord waarop wij kunnen stemmen.

The Ghozzt