51

(279 replies, posted in Getuigen)

In de frituren werd meestal geraffineerd rundvet gebruikt. Arachideolie werd eerder gebruikt in restaurants maar ook bij oliebollenkramen op kermissen. Maar mensen vermoorden en wat frituurolie meegraaien met een luttele marktwaarde van enkele honderden oude Belgische franken is de waanzin voorbij. Om even terug te komen op Poilvache. Zijn frituur was gelegen in Peutie vlakbij de legerkazerne en het klienteel bestond voornamelijk uit militairen die daar gekazerneerd waren. Het was vooral zijn toenmalige vrouw Nicole die de frituur runde.

52

(279 replies, posted in Getuigen)

coconut, het slachthuis en drugs in Vilvoorde zegt mij niets. Ik kan enkel spreken over de verschrikkelijke stank als gevolg van vervoer van rottende beenderen/slachtafval naar de gelatineproductie bij “Tessenderlo Chemie”.

53

(279 replies, posted in Getuigen)

coconut, ik schreef mijn 1e bijdrage op het forum in december 2010. Nooit had ik de bedoeling,laat staan verwacht, dat dit in Humo zou verschijnen. De manipulatie van mijn telefonische getuigenis is alzo toevallig aan het licht gekomen (zie vragen pag. 17). Ook de personen die bij het knoeien betrokken waren ken ik persoonlijk bij naam en toenaam. Enkel op de persoon die belde kan ik geen naam plakken omdat de speurders mij nooit foto’s toonden. Zo moeilijk kan het toch niet zijn als het antwoord van de speurders luidt: "We kennen ze, we weten het maar hebben geen harde bewijzen."

PS: Je mag gerust mijn e-mailadres opvragen bij de forumbeheerder.

54

(179 replies, posted in Robotfoto's)

Feit is dat Jandrain van nature een huidtype had dat weinig zonlicht nodig had om een bruin kleurtje te verkrijgen. Persoonlijke hypothese! Dat afrokapsel kan handig zijn bij vermommingen. In Aalst spreekt David van de Steen over zwarte pietenpruik(en) ... waren het pruiken?

55

(179 replies, posted in Robotfoto's)

FreCR, nummer 14, indien ik het goed heb, betrokken bij Dekaise. Wordt hier beschreven als “een zuiders verwijfd type”. Op foto’s zie je verschillende Jandrains; met bril, afrokapsel en al of niet getaand, ...

56

(179 replies, posted in Robotfoto's)

Nr. 4 -10 en 14 is Jean Claude Jandrain. Ik heb zijn foto eind 2017 op het forum ontdekt. De beschrijving die ik gaf aan de speurders in het PV van januari 2010 komt volledig overeen met zijn beschrijving op het forum. Hij was een mooie atletische verschijning van ongeveer 35 jaar, perfect silhouet. Had een mooi getaande huid.en leek iemand die veel zonnebank deed. Kort getrimd, golvend bruin haar en netjes getrimde bakkebaarden.Verder kon ik aan niets vermoeden, zoals neus of lippen, dat deze persoon Afrikaanse roots had. Hij was zeer beleefd en straalde rust en vertrouwen uit. Hij riep Philippe De Staerke op een bepaald moment tot de orde toen deze laatste een dame lastig viel. Jandrain gaf zeker niet de indruk van de gevreesde killer te zijn.

PS: Hij droeg samen met een kompaan, een lange zwarte legermantel met knopen en legerboots

57

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

coconut, waarschijnlijk zijn niet alle forumleden, waaronder ikzelf, gebruikers van Facebook. Toch handig dat u mijn persoonsbeschrijving van Luc Poilvache bevestigt op basis van foto's op Facebook, thanks!

Zijn toenmalige echtgenote Nicole was meer dan waarschijnlijk getuige/op de hoogte van de louche activiteiten van Luc Poulvache; zij woont in Heist-op-den-Berg/Schriek. Misschien een tip voor de Facebook-gebruikers. wink

58

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Waarschijnlijk afkomstig uit de grensstreek rond Menen. Luc Poilvache sprak perfect Nederlands. Ik kon aan niets merken dat hij Franse roots had. Hij was een magere, pezige kerel met blond golvend haar en een klein snorretje. Hij was +/- 1.80 m groot. Alleszins geen blonde reus.

59

(643 replies, posted in 1983)

FreCR, de schade was miniem en een schadeclaim heb ik nooit ingediend. Mijn buurman/politieagent verging het minder goed. Hij had met zijn dienstwapen een waarschuwingsschot in de lucht afgevuurd. De inbrekers beweerden dat hij een schot in hun richting had afgevuurd. Jacques heeft er veel problemen mee gehad en heeft uiteindelijk ontslag genomen uit het politiekorps van Vilvoorde. Ik heb die nacht alleszins wel geluk gehad dankzij mijn alerte buurman. Vooral de aanwezigheid van een dame in het gezelschap was toch opmerkelijk. Ik denk dat ze een homejacking gepland hadden ...

60

(643 replies, posted in 1983)

Vrouwen? Dit staat los van de bende van Nijvel. Eind jaren '80 werd bij mij thuis in Vilvoorde ingebroken. De drie daders werden door mijn buurman/politieagent op heterdaad betrapt. Hij kon 2 inbrekers inrekenen namelijk een man en een dame. De daders waren afkomstig uit de streek van Charleroi. Een van hen had een code 9 voor de politiediensten wat blijkbaar een cijfer was voor een zware jongen. Ik meen dat het ging om Nitelet, maar ben niet zeker. De naam van de dame in kwestie weet ik niet meer. Zouden er over dit feit nog documenten bestaan?