1,641

(147 replies, posted in 1983)

Of die zigeuners er nog zijn weet ik niet. Maar het is ook de regio waar de maffia vroeger zaakjes deed. Net zoals de zigeuners elkaar niet verraden zal de Italiaanse gemeenschap (zeker de oudere generatie) elkaar niet verraden.

1,642

(601 replies, posted in Hypotheses)

Vreemd dat men dan nooit vanuit die kant gezocht heeft.

1,643

(601 replies, posted in Hypotheses)

De kinderen werden door de nieuwe vriendin van Palsterman opgevoed heb ik altijd horen zeggen.

1,644

(753 replies, posted in 1985)

Wat ook vreemd is: een agent van de politie van Overijse herkent het lichaam van Finné op de parking. Deze was op de hoogte dat hij thuis 2 wapens (met vergunning) bezat alsook dat hij vijf honden had. Op de dag zelf nog gaat de politie naar het huis om alles te doorzoeken. Er was ook een dierenarts bij. Deze heeft 2 honden afgemaakt? Waarom net die 2 honden, je zou gaan denken dat er iets verstop zat in hen (diamanten?). De twee wapens zouden ook meegenomen zijn.

Patricia Finné had de indruk dat ze naar iets op zoek waren. Ze heeft nooit kunnen achterhalen wie opdracht heeft gegeven tot huiszoeking en het afmaken van de honden. Daarnaast. Ik wil niemand beschuldigen, maar heb toch altijd de indruk dat er bij de familie Finné zelf ook iets niet pluis is. Dat ze het onderzoek willen sturen naargelang het hen het beste zou uitkomen. Dat ze bepaalde pistes willen negeren. Ik kan me vergissen.

1,645

(601 replies, posted in Hypotheses)

K. zou door de nieuwe vriendin van zijn vader zijn opgevoed nadien?
Had die nog contact met Marie Jeanne?

Marie Jeanne leeft nu alleen in Aalst? Heeft ze na de overval nog met anderen samengeweest? Of gezien geweest? Bleef ze dezelfde activiteiten en werk doen na zijn dood? Verhuisde ze?

Ik vraag me dan af ... Gaan die zoiets de rest van hun leven (tot op hun sterfbed) kunnen verzwijgen. Moet je wel erg ziek voor zijn mijns inziens. Nog erger als degenen die de moorden hebben uitgevaard.

1,646

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Gisteren stond er in de krant een artikel van de transformatie van Koen Crucke naar Alberto in Samson. Misschien iets doms, maar hierbij wordt ook het gezicht aangepast (in dit geval dikker gemaakt). In Amerikaanse films wordt dit soms ook gebruikt. Wie zegt dat ze voor de overval ook niet zo'n nepgezicht hadden. In de film en theaterwereld moeten hier toch specialisten voor zien. Bij Bouhouche hebben ze alvast een visitekaartje gevonden van iemand die gespecialiseerd was in vermommingen.

Stel je voor ze hebben gedeeltelijk nepgezicht met bepaalde opvallende kenmerken die de getuigen zullen bijblijven (pukkel, grote neus, kromme neus, andere kleur ogen, ...) en daarboven dragen ze dan nog een masker of sjaal. Getuigen zullen zich dan hoofdzakelijk de opvallende kenmerken herinneren zoals bv. grote neus, waardoor ze minder aandacht gaan besteden aan andere uiterlijke kenmerken. Je bent dan automatisch gefocust op die neus, en van daar uit zal men dan "verkeerd" starten met robotfoto.

Of ze hebben opzettelijk uiterlijke kenmerken nagebootst van populaire gangsters of beruchte rijkswachters. Bv. kenmerken Lekeu? In één van de Delhaizes in Waals-Brabant deden ze hun maskers af. Omdat de mensen hun 2de vermomming zouden zien? Misschien ver gezocht maar Bouhouche zie ik wel tot zo'n verkleedpartij in staat.

1,647

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Vergeet niet dat de bende vermommingen gebruikte!

1,648

(211 replies, posted in 1985)

Ja, Littlekame12 heeft z'n account verwijdert n.a.v. dat confituurfilmpje. Denk dat hij nu andere account heeft met filmpjes i.v.m. De Bonvoisin, staatsveiligheid & co. Link weet ik niet meer.

1,649

(601 replies, posted in Hypotheses)

Is het daar zo erg in The Lord. Ik wist juist dat er daar veel chi-chi madammen rondhingen en Eddy De Mey smile

En ja, als ik me niet op m'n gemak voelde zou ik die gasten ook niet staan bestuderu en hebben, en zo normaal mogelijk proberen overkomen. Maar je beschrijving heeft heel veel weg van "Petit" Léon De Staerke. Klusjesman van Bultot en later ook Bouhouche.

1,650

(601 replies, posted in Hypotheses)

Kuros: zou het om de man op foto kunnen gaan (Léon De Staerke)? Was toch dik bevriend met Bultot. En Bouhouche en Beijer moeten hem toen ook al tijdje gekend hebben.