1

(4 replies, posted in Nieuws)

Enerzijds biedt de anonimiteit van TOR onderdrukte volken een prima medium om problemen in hun land wereldkundig te maken, zoals veelvuldig gedaan tijdens de Arabische lente vorig jaar. Anderzijds heb ik "the hidden wiki" ook weleens uit nieuwsgierigheid bezocht en het staat inderdaad vol met huurmoordenaars, drugshandelaren en andere criminelen die hun diensten aanbieden. Zo ook helaas pagina's vol dingen die te vulgair zijn om te beschrijven. Het is een lastig dilemma. Vrijheid van meningsuiting en anonimiteit vs. criminaliteit.

2

(12 replies, posted in Hypotheses)

Als geld al een rol heeft gespeeld is het als onderdeel van een groter plan, afpersing danwel afkomstig van opdrachtgevers met een hoger doel.
In de jaren 80 liepen hier in Nederland de grote criminelen binnen met dingen als drugs- en wapenhandel. Dan heb ik het over tientallen miljoenen guldens. In verhouding is de buit van de bende dus een lachtertje terwijl ze veel meer risico namen dan de reguliere gangsters.

3

(175 replies, posted in Magistraten)

De buit was niet de hoofdzaak. Zelfs in de jaren 80 waren er op minder risicovolle en meer lucratieve manieren geld te verdienen. Duidelijk is wel dat het om op macht beluste psychopatische figuren gaat. Ze lieten duidelijk zien dat het personen waren met lef en dat ze steeds verder durfden te gaan. Of het afschieten van weerloze burgers van lef getuigt laat ik in het midden. Maar ik denk dat ze er zelf wel trots op waren dat ze zover durfde te gaan en ongrijpbaar bleven voor justitie.

4

(575 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wat me in het nieuwsbericht vooral opvalt is de conclusie dat de feiten door twee verschillende dadergroepen zijn gepleegd. Een vermoeden dat op deze site al meerdere malen is aangehaald. Mijn vraag is nu waaruit dat blijkt als de speurders nog geen idee hebben wie er achter de eerste reeks feiten zat. Houden de speurders "in het belang van het onderzoek" nog dingen achter?  Het lijkt er wel op dat een ontknoping nu dichterbij is dan ooit!

5

(55 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Goed werk van de speurders. Met de laatste ontwikkelingen in de zaak lijkt me dit een geschikt moment om nog eens alle aandacht op de bende van Nijvel te vestigen. Het lijkt erop dat er op dit moment een allesbeslissende eindsprint wordt gelopen om 3 jaar voor de verjaring van de feiten toch nog de daders te kunnen veroordelen! Mijn complimenten.

6

(58 replies, posted in Gladio)

Een hele tijd geleden heeft de Nederlandse misdaadverslaggever Peter de Vries een uitzending gewijdt aan Gladio. Kwam hem nu tegen op YouTube. Wellicht interessant voor enkele van jullie » YouTube