41

(218 replies, posted in Getuigen)

Ter info: onder het item "Getuigenis Joël Lhost" plaatste ik verschillende malen afbeeldingen die Lauwin47=Joël Lhost me via mail stuurde en waarvan hij me vroeg die op het forum te plaatsen (omwille van het feit dat hij het voor zichzelf niet gemakkelijk vond om dat te doen). Ik merkte gisteren dat die afbeeldingen/foto's niet meer te zien zijn (IMAGE NOT FOUND).

Ik heb de reden daarvan eens opgezocht en blijkbaar is de website waarmee ik die afbeeldingen plaatste gestopt. Het betreft de website, mupload.nl, op internet is momenteel de volgende boodschap nog te lezen:

"mUpload stopt. Helaas moeten we mededelen dat de website binnenkort offline wordt gehaald. We hebben helaas niet de mankracht om de content de moderaten en zijn hierom genoodzaakt om te stoppen met de website. Als alternatief kan je de website https://imgur.com/ gebruiken."

PS; om de afbeeldingen en fotos die er door mij geplaatst werden op dit forum met die website alsnog te kunnen bekijken, denk ik er aan ze te bundelen en een link naar een map op een Google Drive op dit forum te plaatsen.

42

(33 replies, posted in Organisaties)

Lauwin47 (=Joël Lhost) stuurde me de voorbije nacht de twee volgende documenten, met de vraag "Pourriez-vous poster, ces documents sur le sujet SDRA, ils me semble important pour ce sujet, merci beaucoup." Voor verdere of commentaren, wend u dus best tot hem.

https://i26.servimg.com/u/f26/11/83/89/74/s_b_lu10.jpg

https://i26.servimg.com/u/f26/11/83/89/74/s_b_lu11.jpg

43

(9 replies, posted in Terrorisme)

Een aantal EU-veiligheidsambtenaren blijkt zelf een veiligheidsprobleem te vormen, schreef deze krant in augustus 1997, nadat gebleken was dat er behoorlijk wat fout loopt met de controle op de veiligheidsdiensten van de Europese instellingen in Brussel. ...

Een aantal EU-veiligheidsambtenaren blijkt zelf een veiligheidsprobleem te vormen, schreef deze krant in augustus 1997, nadat gebleken was dat er behoorlijk wat fout loopt met de controle op de veiligheidsdiensten van de Europese instellingen in Brussel. Een netwerk van topambtenaren met extreem-rechtse relaties kon er jarenlang schijnbaar ongestoord zijn gang gaan en naar hartenlust fraude- en corruptiesystemen opzetten. Maar er is meer. De

officiële veiligheidsdiensten van de Europese Commissie, die ook bevoegd zijn voor de bescherming van vips en gebouwen, beschikte over een verontrustend wapenarsenaal. Zo kon de redactie de facturen inkijken van een partij wapens, gedateerd op 2 en 17 juni 1992, die door het Beveiligingsbureau van de Commissie werden besteld bij de bekende wapenhandelaar Daniel Dekaise in Nijvel. Zijn zaak werd in 1982 het doelwit van een van de eerste overvallen van de Bende van Nijvel.

De facturen, die werden getekend door Pieter De Haan, hoofd van het Beveiligingsbureau, vermelden een totaalbedrag van 263.824 frank (6.540,02 euro). Voor dat bedrag kochten de veiligheidsbeambten twee gesofistikeerde geweren en vier pistolen. Meer bepaald gaat het om een karabijn SSG, kaliber .308, met tweepoot, geluidsdemper en een speciaal nachtvizier, het geheel verpakt in een bijbehorende koffer. Verder vermelden de documenten een karabijn AUG 9 mm Para, eveneens met geluidsdemper, en vier pistolen Glock, model 21, kaliber .45, met schouderholsters en patroonladerhouders. Vooral de eerste twee aankopen roepen vragen op: wat moesten de veiligheidsdiensten van de Europese Commissie met wapens

die veeleer lijken te beantwoorden aan de behoeften van een professionele huurmoordenaar?

Piere Eveillard, de centrale figuur in het strafonderzoek naar corruptie rond het Groep 4 Securitas-contract dat in handen is van de Brusselse onderzoeksrechter Van Espen, én ook de verantwoordelijke voor de veiligheid van de Europese ministerraad, Robert Thomas, waren destijds in direct contact met de neonazi Paul Latinus, die in zonderlinge omstandigheden om het leven kwam in 1983. De namen van Eveillard en Thomas komen voor in een schema van zijn Brusselse extreem-rechtse relaties, dat Latinus vlak voor zijn dood heeft opgesteld. Nooit heeft de Belgische overheid, noch de Europese instellingen in Brussel vragen gesteld bij deze extreem-rechtse connectie van enkele sleutelfiguren in de veiligheidsdiensten van zowel de Commissie als de Ministerraad.

Bron: De Morgen | Georges Timmerman & Walter De Bock | 11 Januari 1999

Europees Hof: een arrest ivm Pierre Eveillard » eur-lex.europa.eu

Daarin is sprake van nog een Eveillard, nmlk  M.E. Eveillard, een neef van Pierre. Citaat:

"Du 18 juin 1984 jusqu'au 31 octobre 1992, M. E. Eveillard a travaillé à temps plein pour la société de gardiennage GMIC, en tant qu'agent de sécurité. À partir du 1er  mai 1989, il a été nommé inspecteur 'en fonction à la CEE', occupant alors des fonctions de supervision"

44

(0 replies, posted in Bibliografie)

de Bonvoisin et Cie - De Liège à Bruxelles, les prédateurs et l'Etat

  • Auteur:Philippe Brewaeys, Jean-Frédérick Deliège

  • Uitgever: EPO

  • ISBN: 2872620540

  • Bindwijze: Paperback

  • Aantal Pagina's: 288

  • Genre: Geschiedenis

  • Jaar: 1992

» archive.org

45

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Boemerang wrote:

Beste Coconut, ik denk dat je dat verkeerd leest.

Denk dat ook. Met 'ex-collega's' worden wellicht ex-collega's-gangsters bedoeld.

46

(74 replies, posted in Andere Personen)

Reneke wrote:

In verband met de René Noël van forumlid Bakerstreet heb ik inlichtingen gevraagd aan Orbs Patria Nostra. Dit kreeg ik als antwoord:

René Noel avait un restaurant en Belgique, à Marches qque chose. Il est probablement enterré là.

In Le Vif L'Express van 20 mei 2000 vond ik onderstaand artikel over heel waarschijnlijk de Renè Noël waarvan sprake in het antwoord van Orbs Patria Nostra.

Aux Menus Plaisirs

Marche-en-Famenne TABLES Dans ce beau restaurant aux allures de jardin fleuri, ... Dans ce beau restaurant aux allures de jardin fleuri, René Noël conçoit une très bonne cuisine plutôt traditionnelle tout en étant légère, savoureuse et copieuse. Ce jour-là, la carte proposait le pied de porc (320 F); le ris de veau aux asperges (820 F), le pigeonneau au jus de truffe (850 F) ou, encore, les filets de sole aux pointes vertes (880 F). Parmi les plats goûteux de cette fine maison de bouche, j'ai encore noté le pot-au-feu de rivière (650 F); le pavé de cabillaud(600 F); le duo sole-saumon (620 F); la tête de veau à la parisienne à 580 F (à tenter). Le "Menu Plaisir" est à 1 580 F: il vaut le détour. Qu'on en juge: terrine de foie gras ou salade de saumon fumé et asperges; cassolette d'écrevisses à l'armoricaine ou salade de cailles; sorbet,carréd'agneau ou homard rôti. Enfin, des profiteroles au chocolat ou du nougat glacé, coulis de fruits rouges. La carte des vins a fière allure: elle n'est pas avare de bons millésimes et ses prix sont aussi sympas que les patrons. Cuisine, accueil et cadre. Menu à 700 F en semaine.Rien à redire. Aux menus plaisirs, 2, rue du Manoir, à 6900 Marche-en-Famenne. Parking aisé. Possibilité de logement, demi-pension et séjour gastronomique. Tél.: 084 31 38 71. Fax: 084 31 52 81.

47

(211 replies, posted in 1985)

De verslagen waarover je het hebt , denk ik gevonden te hebben.
Kan je preciseren welke items voor jou daarin interessant zijn ? Als je dat wil benoemen maakt dat voor iedereen het zoeken naar info
eenvoudig(er) . Nog vlotter zou zijn mocht je vermelden in welk specifiek bestand je interessante info meent te vinden:

De verslagen van het parlement: 85/86
betreffende de Senaat
betreffende de Kamer 

the end wrote:

Zeker Tru Dat.
Tevens zijn de aanslagen van 85 lang voorbereid Mendez verklaarde immers al in maart/april 85 dat er mogelijks kinderen gingen vermoord worden voor een bepaald doel. Ook Finne verklaarde dat er dingen gingen gebeuren kort voor de aanslagen. Als dan vlak voor de verkiezingen acht mensen vermoord worden en nog eens acht tijdens de regeringsvorming dan is het doel van de daders hoog te zoeken. Erbij waren nog de CCC aanslagen en de drieste overvallen van Hamers en co. ik raad trouwens iedereen aan om de verslagen van het parlement en de senaat te lezen voor de maanden na de herfst van 85. Het is veel werk maar hoogst interessant! Cui bono?

48

(211 replies, posted in 1985)

het doet hier niet echt terzake, maar het doet me denken aan mijn zoektocht in de parlementaire bibliotheek  in het jaar 1983 en waarvan sprake in parlementaire handelingen de Kamer van  14 02 1985 :

https://www.mupload.nl/img/ep6gr78bj7m.jpg


Magnum wrote:
the end wrote:

Zeker Tru Dat.
Tevens zijn de aanslagen van 85 lang voorbereid Mendez verklaarde immers al in maart/april 85 dat er mogelijks kinderen gingen vermoord worden voor een bepaald doel. Ook Finne verklaarde dat er dingen gingen gebeuren kort voor de aanslagen. Als dan vlak voor de verkiezingen acht mensen vermoord worden en nog eens acht tijdens de regeringsvorming dan is het doel van de daders hoog te zoeken. Erbij waren nog de CCC aanslagen en de drieste overvallen van Hamers en co. ik raad trouwens iedereen aan om de verslagen van het parlement en de senaat te lezen voor de maanden na de herfst van 85. Het is veel werk maar hoogst interessant! Cui bono?

Nog enkele relevante data om in de tijdslijn te plaatsen :

voorjaar 1983 :
24 maart 1983 anti-rakettenbetoging in Florennes

najaar 1983 :
23 october 1983 anti-rakettenbetoging in Brussel (400.000, de grootste ooit)

voorjaar 1985 :
20 maart 1985 onder Martens V stemming plaatsing kruisraketten in Florennes, onder luid protest van de bevolking.

najaar 1985 :
14 september 1985  anti-rakettenbetoging in Florennes
13 october 1985 parlementaire verkiezingen
20 october 1985 anti-rakettenbetogingen in Florennes en Brussel
21 november 1985 bezoek Ronald Reagan aan Brussel (geeft zijn zegen...)
28 november 1985 vorming Martens VI

49

(211 replies, posted in 1985)

welke verslagen bedoel je ?  die van de 'plenaire zittingen' van eind 1985 ?  dus vanaf 31 10 1985 tot eind 1985 ?


the end wrote:

Zeker Tru Dat.
Tevens zijn de aanslagen van 85 lang voorbereid Mendez verklaarde immers al in maart/april 85 dat er mogelijks kinderen gingen vermoord worden voor een bepaald doel. Ook Finne verklaarde dat er dingen gingen gebeuren kort voor de aanslagen. Als dan vlak voor de verkiezingen acht mensen vermoord worden en nog eens acht tijdens de regeringsvorming dan is het doel van de daders hoog te zoeken. Erbij waren nog de CCC aanslagen en de drieste overvallen van Hamers en co. ik raad trouwens iedereen aan om de verslagen van het parlement en de senaat te lezen voor de maanden na de herfst van 85. Het is veel werk maar hoogst interessant! Cui bono?

50

(218 replies, posted in Getuigen)

lauwin47 (Joël Lhost) stuurde me op 31 augustus 11 nieuwe bestanden, en vroeg me deze in zijn naam en onder zijn verantwoordelijkheid op het forum te plaatsen. Wie vragen heeft  omtrent de inhoud van deze bestanden of omtrent de bedoeling van het plaatsen ervan op dit forum, wend je dan tot hem uiteraard.

PS; ik plaats de bestanden van Joël omdat hij niet begrijpt hoe hij afbeeldingen kan plaatsen, en ik hem aangeboden had dat te doen voor hem.

Bestand 11.

https://www.mupload.nl/img/xu75zbkmec.jpg

Bestand 12

https://www.mupload.nl/img/ciq3gfrrwe2.jpg

Bestand 13

https://www.mupload.nl/img/8b8bz2ixz.jpg

Bestand 14

https://www.mupload.nl/img/htcp3n1hy16wt.jpg

Bestand 15

https://www.mupload.nl/img/6ad65g.jpg

Bestand 16

https://www.mupload.nl/img/c0xmsgahf4f4g.jpg

Bestand 17

https://www.mupload.nl/img/j0to2lmum0k.jpg

Bestand 18

https://www.mupload.nl/img/6wjv73m2.jpg

Bestand 19

https://www.mupload.nl/img/4trdli84pa.jpg

Bestand 20

https://www.mupload.nl/img/s8supvacjue.jpg

Bestand 21

https://www.mupload.nl/img/5t2nvl.jpg