41

(22 replies, posted in Wagens)

Merovinger wrote:

Moeten de daders dan gezocht worden bij het Duitse leger? Bovenstaande Golf vertoont toch wel opvallende gelijkenissen met de auto's van de Bende. De Bende reed zelf het liefst met Duitse wagens. Achteraf heeft de Rijkswacht ook massaal Duitse wagens gekregen (Golf GTI en BMW's). De gestolen wapens uit de Rijkswachtkazerne in Etterbeek waren ook van Duitse makelij.

Ik weet niet of de Bende van Nijvel gezocht moeten worden in kringen van het Duitse leger. Ach, aber warum ach nicht. smile Maar dat er militaire protocollen werden gehanteerd, dat is wel zeker. Mogelijk hadden ze ergens een Golfje op de kop getikt, maar men haalde de GTI Golfjes toch dichter bij.

42

(42 replies, posted in Bewijsstukken)

Boemerang wrote:

Tot mijn irritatie werd de Scarface-bende vergeleken met de Bende van Nijvel. Ik zie totaal geen overeenkomsten. Wat buit betreft roofden de Scarfacers met hun overval op Brinks in Amsterdam alleen al 12.000.000 Euro.


Denk dat je eigenlijk bedoeld dat de "scarface bende" of hoe ze ook genoemd mogen worden, de zelfde doctrine had als de Bende van Nijvel, een sterk militaristische dril in het uitvoeren van de opdracht, en geloof mij, weet iets meer van de handelswijze van deze groep mensen, en de wijze van opereren, doet sterk aan militairen/ex militairen denken. Daar schuilt het vergelijk met de Bende van Nijvel, het uitvoeren van opdrachten en zonder pardon de trekker over (kunnen) halen. Echter ben en blijf van mening dat het geld nooit de drijfveer was voor de acties van de Bende van Nijvel.

43

(22 replies, posted in Wagens)

Dit is een wagen van de Duitse luchtmacht, mogelijk politie/MP of iets dergelijks.

Merovinger wrote:

Zou dit hem kunnen zijn? Op de achtergrond staan in elk geval fabrieksgebouwen. Een geprepareerde Golf? Let op de antenne en het zwaailicht op het dak. De achterbank lijkt ook verdwenen.

Mmmm, heb je dan ook al kunnen ontdekken wie er op de 2e foto in zit?

44

(4 replies, posted in Nieuws)

Had ff het linkje van Swan over het hoofd gezien. smile

45

(4 replies, posted in Nieuws)

Kijk ook eens op de site van Alberto Stegeman (undercover in nederland), daar is ook een item gewijd aan het TOR netwerk en de personen die daar op zitten en groeperingen die er tegen strijden.

46

(1,219 replies, posted in 1985)

Geronimo, tuurlijk heb je volkomen gelijk, echter (heb het nu even over Amsterdam) was de situatie toch even anders, daar komt nog bij dat agenten in Nederland, alleen hun Walther hebben, de BBS en At's zijn ook voorzien van de zwaardere wapens als de H&K, SLA wapens en Glock. Maar dat neemt niet weg, dat de dienstdoende surveillance units, hun werk naar behoren hebben uitgevoerd, en weet natuurlijk niet hoe zaken in België zijn/waren geregeld, maar in Nederland hebben ze dus gen "arsenaal"op de basis van de units liggen. Dus kon men alleen met de Walther terug vuren... en dat is dus geen partij voor Kalashnikovs en Diemaco achtigen. Verder heb ik begrepen dat de ook de dienstcollega van Nevens met zijn FN had gevuurd 1x, geeft toe, had er zelf een heel magazijn verschoten, maar ik ben die collega niet.

47

(1,219 replies, posted in 1985)

Cabooter, waar komt jou aversie tegen de politie vandaan, vindt de standpunten die jij aangeeft niet erg steekhoudend, en lijkt er dus sterk op dat je jou mening baseert op de "wrok" die je om welke reden dan ook koestert naar de politie. Hoe zou jij reageren als je in een soort gelijke situatie zou staan als zegge  de agenten die in Amsterdam onder voor zijn genomen door de zogenaamde Scarface bende. Ik beschik in deze over iets meer informatie als de doorsnee "burger", en geloof mij Cabooter, je had eender gereageerd als deze agenten. Dus hou op om de toenmalige agenten zwart te maken, en richt je liever op zaken die kunnen helpen deze moordenaars alsnog te vinden en te berechten.

48

(33 replies, posted in Wagens)

Ben wrote:

Een andere persoon bevindt zich eveneens op de parking, hij staat naast zijn voertuig Ford Sierra. Wanneer hij terug in zijn voertuig wilt stappen, wordt hij koelbloedig neergeschoten. De gegijzelde persoon wordt eveneens koelbloedig vermoord door meerdere schoten, afkomstig  van de wapens van twee daders.

Kom toch nog even op het bovenstaande terug. Ben de site van CWB aan het bestuderen, maar als de bovenstaande persoon idd Finné  zou zijn geweest, dan kloppen er toch een paar zaken niet:

  1. Als je terug in je auto stapt, lijkt het mij makkelijk dat je een deur opent. De deur van de witte Sierra zit dicht!

  2. Als ik de CWB mag geloven, dat betreffende Siera eigenaar is neer geschoten TIJDENS DE TERUGTOCHT van de overvallers. Hmm, waarom ligt Finné dan met de voeten naar de parkeerplaats en het hoofd naar de ingang? Zie de gehele bijgevoegde tekst van CWB: Tijdens hun terugweg naar de uitgang van de winkel maken de daders meerdere kassa's leeg. Ze nemen ook de gegijzelde persoon mee en verlaten hierop de winkel. Op de parking staat een Peugeot 504. De bestuurder wordt onder vuur genomen. Hij slaagt erin zijn voertuig te verlaten en te ontsnappen aan de daders. Een andere persoon bevindt zich eveneens op de parking, hij staat naast zijn voertuig Ford Sierra. Wanneer hij terug in zijn voertuig wilt stappen, wordt hij koelbloedig neergeschoten. De gegijzelde persoon wordt eveneens koelbloedig vermoord door meerdere schoten, afkomstig  van de wapens van twee daders. De drie gangsters nemen terug plaats in een wagen en vertrekken aan hoge snelheid in de richting van Brussel.

  3. Dus als het slachtoffer niet Finné is, wie is hij/zij dan wel en moeten er dus meerdere Sierra's hebben gestaan op de parkeerplaats. Indien het slachtoffer wel Finné is, klopt er in de tekst het e.a. niet.

Wellicht kan een mee kijkende speurder van deze groep hier meer duidelijkheid in geven.

49

(33 replies, posted in Wagens)

Geeft de Cel dan ook waar, de betreffende Sierra staat, bedoel de parking is best wel groot, en kan mij haast niet voorstellen dat deze lichte Sierra de enige Sierra (toch wel een vrij populaire auto in die tijd) op de parkeerplaats was. Verder meende ik toch een ergens gelezen te hebben dat Finné een Mercedes reed in die periode, maar kan het ook mis hebben.

50

(169 replies, posted in Getuigen)

Boemerang wrote:

Deze foto-bewerking is volgens Philippe C. representatief voor de Oude. De jas was volgens hem een militaire jas van het type "smoke" (voor de foto gebruikte ik een "SAS Parka smoke").

Het is geen "smoke"jas, maar een Britse Smog jas (karakteristiek door de 4 grote zakken). Zie hier het desert model:

http://www.jopieswebshop.nl/data/artikelen/2011491259.jpg