1

(24 replies, posted in Prullenbak)

Xenophon wrote:

OK Stropkens, have it your way:
Persoon (=zoals hij daarna zelf verklaarde, Stropkens) gaat binnen in zelfgekozen politiepost op een zelfgekozen tijdstip om daar een klacht neer te leggen.  Hij treft daar bijgevolg een toevallig aanwezige inspecteur.  Persoon wordt door de inspecteur met zijn klikken en klakken buitengesmeten omwille van de aard der verklaringen.  Hij treft daaropvolgend een toevallig aanwezige hoogwaardigheidsbekleder en tracht daar verhaal te halen maar die treedt de inspecteur bij.
Voilà.

Op vrijdag 10 november 2017 om 08h50 heb ik aan deze hoogwaardigheidsbekleder per email gevraagd of deze zich onze vluchtige ontmoeting in het politiekantoor nog herinnerde.
De betreffende compilatie werd als bijlage bijgevoegd » Forum

2

(24 replies, posted in Prullenbak)

Xenophon wrote:

Persoon (=zoals hij daarna zelf verklaarde, Stropkens) gaat binnen in zelfgekozen politiepost op een zelfgekozen tijdstip om daar een klacht neer te leggen.  Hij treft daar bijgevolg een toevallig aanwezige inspecteur.  Persoon wordt door de inspecteur met zijn klikken en klakken buitengesmeten omwille van de aard der verklaringen.  Hij treft daaropvolgend een toevallig aanwezige hoogwaardigheidsbekleder en tracht daar verhaal te halen maar die treedt de inspecteur bij.

Het tijdstip waarop ik mijn (bijkomende) verklaring heb afgelegd werd niet door mijzelf gekozen maar werd mij een paar uur eerder voorgesteld door een aanwezige (vrouwelijke) politiebeambte in het politiekantoor omdat dan de "toevallig aanwezige inspecteur" bij wie ik de dag eerder al een verklaring had afgelegd ook aanwezig zou zijn.

3

(24 replies, posted in Prullenbak)

Ultrasoon wrote:
Stropkens wrote:

Beste leden, beheerder, ik denk dat hier op het Bende van Nijvel-forum meer dan genoeg materiaal voorhanden is om één of meerdere scenario's te bedenken voor een TV-serie over de manipulatie van het onderzoek. Misschien moet er maar eens een regisseur of producent gepolst worden over het idee.

Stropkens, dat verhaal van gisteren waar ge een politiekantoor binnen stapt met een robotfoto van de Bende van Nijvel en daar dan met uw klikken en klakken buiten vliegt zou geweldige stuff zijn voor een film of reality TV. Als ge nog dergelijke verhalen kent kunt ge ze hier onder dit topic posten.

At your service.
Anno 2013 sta ik op de oprit van het gebouw dat ik bewoon. Ik zie een politieagent per fiets die mijn richting uitkomt en stopt op de plaats waar ik mij bevind. Na wat discussie smijt die politieagent mij gewelddadig tegen de grond en doet mij de handboeien aan op mijn rug.
Dan belt hij een patrouille die mij komt ophalen en wordt ik naar het politiekantoor gebracht. Daar probeert men nog wat agressie mijnentwege uit te lokken waar ik niet intrap.
Onder het mom van weerspannigheid en mijn “psychische toestand” voert men mij dan per politiecombi naar een hospitaal waar ik moet wachten op een psychiater om mij zodoende om ONWETTIGE wijze te kunnen colloceren (de politie heeft zogezegd de PdK niet kunnen bereiken wat noodzakelijk is bij een dergelijke procedure).
Na lang wachten komt de psychiater aan en heb ik een zeer kort onderhoud met deze. Na nog geen 5 minuten had de psychiater in de mot hoe de vork in de steel zat en stelt hij een kort verslag op.
Daarna voert men mij per politiecombi terug naar het politiebureau waar ik na een kort onderhoud met de verantwoordelijke CP - die er nogal beteuterd uitzag - terug kon beschikken.
Later is het parket nog ter hulp willen stellen door mij willen te laten veroordelen voor bovenvermelde vermeende weerspannigheid. In eerste aanleg werd ik dan ook ten onrechte veroordeeld voor deze vermeende weerspannigheid maar in hoger beroep heeft men mij dan - weliswaar zeer tegen de zin van het Hof - ten gronde moeten vrijspreken.

Aangezien ik omhooggevallen pseudo-leerlingen van Socrates als uitermate onbetrouwbaar beschouw ga ik geen dossier- of PV nummers vrijgeven.
Maar op het verslag van de psychiater staat letterlijk, ik citeer; “De patient is [onleesbaar] geen gevaar voor zichzelf of voor anderen”.

4

(24 replies, posted in Prullenbak)

Anno 2017 begeeft een persoon zich naar een politiepost om een bijkomende verklaring af te leggen. Na veel poespas staat de wetsdienaar recht om de verklaring uit de printer te nemen en had die persoon een identieke compilatie tevoorschijn zoals deze » Forum
Over de rug van die persoon heen neemt de wetdienaar deze compilatie waar en begint dan plotseling luidkeels te roepen; “Geen foto’s van de Bende van Nijvel hier, geen foto’s van de Bende van Nijvel hier, … ”. “En nu ga ik een PV van smaad opmaken, ik zal wel zien wat ik er ga opzetten”. De persoon in kwestie moest ook onmiddellijk het politiekantoor verlaten.
Terwijl de persoon zich naar buiten begaf, zag hij in de ontvangstruimte een hoogwaardigheidsbekleder staan in gezelschap van nog wat andere personen. De persoon wou zijn beklag gaan maken bij die hoogwaardigheidsbekleder, doch wat bleek nu?
Ook van die hoogwaardigheidsbekleder mocht die persoon niks meer zeggen of tonen en moest bovendien stante pede het politiekantoor verlaten. Ondertussen was ook de wetsdienaar die de verklaring had afgenomen zich komen vervoegen en bleef maar hysterisch roepen; “En nu ga ik een PV van smaad opmaken, en nu ga ik een PV van smaad opmaken, …”.
Omdat de persoon in kwestie zich helemaal niet meer veilig voelde heeft die dan maar totaal verbouwereerd het politiekantoor verlaten.

5

(104 replies, posted in Magistraten)

Procureur overtuigd dat "enkelen bereid zijn te praten" na 500 nieuwe tips over Bende van Nijvel » Nieuws

6

(44 replies, posted in Westland New Post)

Ben wrote:

Bender kende waarschijnlijk ook Martial Lekeu.

Als Bender idd. Martial Lekeu kende dan kun je het wel schudden. Martial Lekeu was volgens mij een tussenpersoon die zowel contact had met de uitvoerders als met de opdrachtgevers.

7

(147 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

But Lekeu’s charm with his handlers has evaporated, his private investigation business is struggling and the Immigration and Naturalization Service is trying to deport him for overstaying his 1984 visitor’s visa.

Forget it! Bij een deportatie (ik veronderstel dat men hier een uitwijzing bedoelt) zou Martial Lekeu wel eens - al dan niet onder druk - kunnen beginnen praten over zijn connecties met onder meer commandant Léon François van de NDB en Frank Eaton van de DEA om als zodoende zowel de Belgische als de Amerikaanse overheid in grote verlegenheid brengen. Dat risico wou men echt niet lopen.

8

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het lijkt mij nogal duidelijk dat in deze de zoektocht naar waarheid voor bepaalde personen véél te hoog gegrepen is.

9

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wat doet u veronderstellen dat het slachtoffers zijn die via een advocaat het gerecht om actie hebben gevraagd? Waarom zou het geen persoon kunnen zijn die in verdenking werd gesteld? (art.61quinquies WvSv)

Bovendien vermeld de betreffende "ORDONNANCE" het dossiernummer 90/26 » Forum terwijl aan het dossier van De Bende van Nijvel het dossiernummer 26/90 werd toegewezen.

10

(53 replies, posted in Filière Boraine)

Ben wrote:

De Borains werden beschuldigd op basis van 'bekentenissen' over de Bende die Michel Cocu tijdens die ondervragingen had afgelegd. "Om de bekentenissen van Cocu te begrijpen, moet je de suggestieve ondervragingstechnieken van de politie kennen", zegt een magistraat. "Men is er lange tijd van uitgegaan dat een van de slachtoffers op de parking van de Colruyt in Nijvel werd afgemaakt met een kogel kaliber 7.65 mm. Cocu 'bekende' dit detail. Maar achteraf bleek dat de wetsdokters zich hadden vergist en stuurden ze hun verslag bij. Sindsdien was de vrouw met een .22-kogel vermoord. Cocu had dus een fout in het dossier bekend."

Oftewel hoe de ondervragers-fluisteraars zichzelf hebben ontmaskerd.