41

(782 replies, posted in Westland New Post)

Welke kleur hebben de ogen van Libert? Blauw? Of toch een andere kleur?

42

(91 replies, posted in Andere)

the end + FreCr, over onkunde van politie enz. Het Strafwetboek en de hele Belgische justitie zijn gebaseerd op een aantal vooronderstellingen, de ene filosofisch gezien al slechter te verdedigen dan de ander. Een voorbeeld is de uniciteit van het misdrijf. Ik bedoel daarmee: men gaat er van uit dat het misdrijf een uitzondering is op de orde die door het wetboek beschermd wordt. Men gaat er dus niet vanuit dat alles slecht is en dat het misdrijf gewoon iets anders slechts is. Men gaat er ook van uit dat onderzoekers correct handelen. Een probleem bij de Bende van Nijvel is dat men het zo heeft kunnen spelen dat die vooronderstellingen verkeerd blijken.

Onderzoekers, magistraten, politiemannen blijken zelf criminelen te zijn, chanteerbaar, tot over hun oren in de vuiligheid te zitten... Op het moment dat dit kan meespelen, kúnnen ze niks meer realiseren, ietwat advocaat heeft ze zo bij de neus. Dan is het voor de illusie rechtstaat voorbij en zullen de slachtoffers via gerechtelijke weg hun gram niet meer kunnen halen. Verder is de bende zeker geen gewoon banditisme, anders waren ze al tegen de lamp gelopen en zit er zeker een samenzwering achter, want elke bende is een samenzwering. Ze wilden zeker niet een staatsgreep plegen, hoewel er dommeriken bij kunnen gezeten hebben die dat wel dachten, maar dit alles is hier al tot in den treure uitgespit.

43

(178 replies, posted in Westland New Post)

Bakerstreet 221B wrote:

worden Libert en Elnikoff in Aalst in park Osbroek gezien

Dat heb je veronderstel ik uit de hoger geciteerde video, waarin sprake is van een "formele herkenning". Die getuigen kunnen maximaal zeggen dat personen x en y op a en b leken. Niks bewijs. Libert acht Elnikoff in staat bla bla bla... Dat hij dat dan bewijst.

Volgens Libert hebben ze die info over die grootwarenhuizen verzameld om er vijanden van het vaderland uit te schakelen... net als info over andere publieke ruimten... Ten tijde van het begin van WNP, dus zeker niet kort voor Aalst. Die info zou trouwens het risico hebben gehad niet up to date geweest te zijn ten tijde van Aalst. Als je een overval pleegt en je wil je goed voorbereiden, moet je er zelf geweest zijn, zodat je de afstanden kan inschatten en dergelijke meer. Dit werd nu in het bijzonder gedaan door die drie man in het park op 31 oktober, maar ook gedurende andere dagen voor de overval. Bij Libert hebben we nog steeds geen opzet bewezen.

44

(178 replies, posted in Westland New Post)

Bakerstreet 221B  wrote:

Het symbool van de légionnaires (sappeurs) waar LEO naar verwijst is de gekruiste bijl

Maar dat bendelid droeg maar één bijl... Bij "The Wall" zijn het trouwens marcherende hamers. (En zeg nu niet dat dit het bewijs is dat Patrick Haemers zeker in de Bende zat.) Waarschijnlijk zal de bijl inderdaad niet zo veel nut gehad hebben, vandaar dat ze er ook niet continu mee rondliepen. Niks symbool.

Bakerstreet 221B: wrote:

Dat WNP (extreemrechts dus) de overvallen mee hielp voorbereiden

Een getuigenis van Michel Libert die tot vervelens toe blijft volhouden dat hij niet in de Bende gezeten heeft. Volgens diezelfde Libert en het gerecht is dit inderdaad niet voldoende om over medeplichtigheid te spreken, nee. Want ze werden "gebruikt".

45

(178 replies, posted in Westland New Post)

Bakerstreet 221B wrote:

Waarom zou dat bij extreemrechts terreur anders zijn?

Er is nooit bewezen dat de leden van de Bende extreem-rechts zouden zijn en dat dit ook hun motief was. Als in de toekomst bewezen zou worden dat WNP achter de Bende zit, dan heeft extreem-rechts daar nog altijd niets mee te maken. Waarom niet? Omdat WNP nazi's zijn (en dat zelfs met de nodige nuances), nationaal-socialisten, en dat is iets anders dan extreem-rechts. Als je me niet gelooft, raad ik aan eens een paar dikke boeken over nazisme en fascisme te lezen.

46

(178 replies, posted in Westland New Post)

En nu denken jullie toch niet dat ze zéker van het Vreemdelingenlegioen moeten zijn hopelijk? In het Franse Napoleontische leger is de bijl het instrument van de genietroepen in het algemeen en dat was toen, want tegenwoordig en ook in de Algerijnse oorlog, gebruik(t)en ze meer gespecialiseerd materiaal.

Bakerstreet 221B wrote:

Heb je nu ooit al een elektricien telefoondraden weten afknippen met een vikingbijl?

Nee, maar ik heb wel de Bende telefoondraden weten door te hakken met een bijl. Ik heb trouwens ook geen weet van een elektricien die ooit met zijn kniptang een grootwarenhuis heeft overvallen.

47

(178 replies, posted in Westland New Post)

Ik heb ook even de video bekeken, overduidelijk niet gemaakt door iemand die sinds jaar en dag het forum volgt, met al die foutjes. Veel oog voor symboliek. Als de Herdersliedmoorden inderdaad van de Bende zouden zijn, zoals de "auteur" van het filmpje beweert, zou de Bende 30 bekende moorden gepleegd hebben en dan sta je daar met je symboliek van 28. Hij spreekt zichzelf dus wat tegen.

Bakerstreet 221B wrote:

Dat kan toch enkel maar symbolisch bedoeld zijn? Dat is toch helemaal niet functioneel?

Van de website: Telefoondraden worden met bijlslagen doorgehakt.

48

(377 replies, posted in Andere Personen)

Je weet dus wie de echte killer is. En kan je ons dat niet duidelijk maken op een indirecte manier, zodat jouw identiteit beschermd blijft?

49

(140 replies, posted in Bibliografie)

Eigenlijk zouden ze deze film verplicht op school moeten zien. Een mooi aanknopingspunt om leerlingen te leren waakzaam te zijn in de rechtsstaat. Past binnen de eindtermen.

50

(149 replies, posted in Staatsveiligheid)

sherlock wrote:

Ik wil de staatsveiligheid van nu niet in vraag stellen, maar ik heb wel grote vragen bij toen.

We moeten de Staatsveiligheid continu in vraag stellen, vandaar ook dat Comité I werd opgericht. Dit is noodzakelijk om onze democratie en rechtstaat in stand te houden.