1

(213 replies, posted in Foto's)

Een revolver in 9mm?  Zal wel .38 zijn.

2

(75 replies, posted in Wagens)

Ik heb het chassisnummer niet nagetrokken (mogelijk bij de fabriek) maar ik vermoed dat dit een 1.8 GTI was in Lhasa groen (LA6V).

3

(202 replies, posted in Andere Personen)

Hier zie je een lijst van te leveren interieurs voor de VW Golf 1 » www.doppel-wobber.de

Let wel dat niet elke combinatie mogelijk is. Ik heb even de foto opgezocht van de bewijskamer met de achterbank (dit is dus 1 achterbank; het zitgedeelte en het ruggedeelte en dus niet twee banken samengevouwen). Deze bank is van het type KL (» www.mecatechnic.com), geleverd vanaf modeljaar 1981 en enkel op GTI's. Volgens mij was dit type interieur niet leverbaar op GTI's met een lichte kleur (wit/zilvergrijs/...) maar dat weet ik niet 100% zeker.

4

(45 replies, posted in Foto's)

Die blauwe auto van dhr Macau is een Peugeot (304?). Die met de kogelinslagen (lijkt me niet dezelfde) is volgens mij geen Ascona, want die heeft volgens mij portiersloten op een andere plek?

5

(26 replies, posted in Westland New Post)

Even wat achtergrondinformatie want ik zie hier wel een paar dingen die niet 100% kloppen:

Tot aan de Falkland-oorlog stond Argentinië op goede voet met vrijwel elke westerse natie inclusief Engeland. Sterker nog, hun belangrijkste schepen - twee type 42 destroyers - waren gekocht van Engeland. Ook waren ze in grootte mate afhankelijk van de Britten qua onderdelenvoorziening voor deze boten, hun oudere schepen en hun vliegdekschip. De Falkland-invasie was dan ook vooral bedoeld om het nationalisme aan te wakkeren onder de Argentijnen en de aandacht van de slechte economie af te halen.

Van Frankrijk hadden ze idd het Exocet-anti-scheeps-raketsysteem, na de invasie kregen ze geen support meer van Frankrijk voor deze raketten wat een groot probleem voor ze was, ook kreeg Engeland van Frankrijk alle informatie over dit systeem (wat ervoor gezorgd heeft dat er niet meer succes mee behaald is). Frankrijk leverde in deze periode ook geen raketten aan landen die ze door zouden kunnen spelen aan Argentinië. Uiteindelijk zijn alleen de Sheffield en de Atlantic Conveyor door een Exocet gezonken.

Kortom: Argentinië en zijn Militaire Junta stond op goede voet met de westerse wereld tot aan de invasie van de Falkland-eilanden, erna was het een paria geworden wat er mede voor gezorgd heeft dat de Junta uiteindelijk gevallen is.

6

(11 replies, posted in Bewijsstukken)

Volgens mij voldoet de Faul met zijn afgezaagde loop en kolf perfect aan de omschrijving 'riotgun'.

7

(22 replies, posted in Politiek & Business)

Als ze worden vervoerd zijn ze niet gebruiksklaar, er zijn diverse veiligheden ingebouwd. Als ze met hoge snelheid tegen de grond vliegen bestaat wel de kans dat de normale explosieven in de bom (bedoeld om de thermonucleaire reactie in gang te zetten) af gaan en zo radioactief materiaal verspreid word (eigenlijk is het dan een "vuile" bom). Vroeger in de hoogtijdagen van de koude oorlog zijn er diverse van deze incidenten geweest. De bekendste zijn wel:

  • de Goldsboro B52 crash » en.wikipedia.org

  • de Palomares B52 crash » en.wikipedia.org

  • en de Thule B52 crash » en.wikipedia.org

  • Hier hangt een bom in een boom nadat hij bijna alle stappen had gedaan om zichzelf "aan" te zetten enkel een simpele aan/uit schakelaar voorkwam een nucleaire explosie van 3.8 megaton: en.wikipedia.org/ (ter referentie: Hiroshima bom was ongeveer 15 kiloton)

Vanwege het Non-proliferatie verdrag kunnen landen als Nederland en Belgie openlijk geen kernwapens bezitten, ze zijn dan ook officieel onder Amerikaans bewind op Vliegbasis Volkel (NL) en Kleine Brogel en pas bij een aanval worden ze overgedragen aan de Nederlandse en Belgische luchtmacht zodat voor nu het verdrag niet geschonden word; je mag zelf bedenken hoe het in de werkelijkheid gaat en of ze echt nog nooit onder een Nederlandse of Belgische jet hebben gehangen. Vroeger had Nederland ook nog nucleaire artilleriegranaten en kernkoppen voor de Nike Hercules raketten, deze zijn al lang uitgefaseerd en officieel nooit in dienst geweest.

8

(22 replies, posted in Politiek & Business)

De kernwapens op Kleine Brogel zijn B61 thermonucleaire vrije val bommen, bedoelt voor dropping met Belgische F16's. De wapens zijn opgeslagen in de vloer van de betonnen shelters waar de toestellen staan.

9

(175 replies, posted in Wagens)

Volkswagen Golf I GTi 5 door 1976-1983:

http://carinpicture.com/wp-content/uploads/2012/10/Volkswagen-Golf-I-GTi-5-door-1976-1983-Photo-05--800x600.jpg

Bron » carinpicture.com

http://bringatrailer.com/wp-content/uploads/2009/05/1983_Volkswagen_GTI_Euro_UK_4_Door_Golf_Rabbit_Front_1.jpg

Bron » bringatrailer.com

10

(209 replies, posted in 1983)

Vreemd dat ze per se een sleutel van de auto nodig hadden terwijl ze normaal gesproken wel goed zijn in het stelen van auto's en een Porsche 924 (in die tijd trouwens niet een heel bijzondere of dure auto) net zo makkelijk als een VW Golf met een schroevedraaier en een bahco sleutel in twee minuten mee te nemen is.