91

(80 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik denk dat '3' het juiste antwoord is. Nog rap een overval voor ze hun kar dumpten in hetzelfde bos waar ze er nog al een dumpten. Vlakbij. Wat zou er misgelopen zijn in 1984? Wellicht hadden ze hun geld er te snel en te dom doorgedraaid en wilden ze nogmaals een paar slagen slaan. Ondanks dat ze er eigenlijk mee wilden stoppen? Ik denk dat er daarover onenigheid was in het clubje.

Ik denk daarbij vooral aan 'de oude, de chauffeur'. Die schoot zelf amper of zelfs niet. Zonder hem konden de anderen niet verder doen. Dan waren ze maar met 2 meer en hadden ze geen goede driver. Terwijl heel het land hun zocht. Veronderstellend dat het gewoon marginalen waren kan deze theorie best kloppen. In bepaalde milieus kunnen bepaalde types mekaar vinden. Zigeuners, buitenlandse maffia. Maar er waren 4 jaar voorbijgegaan. In die hun leven veranderde er ook van alles. En als er ééntje het beu was kon of wou de rest niet verder doen.

92

(731 replies, posted in 1982)

De nummerplaat werd niet onbruikbaar door de brand aan de Santana maar doordat het na de schietpartij een erg gezochte plaat werd! Ze konden daar niks meer mee aanvangen in de toekomst en dus hadden ze hem beter laten hangen en mee opfikken.

Er hangen 2 platen op een auto. Wat is er van de andere plaat gekomen? Heeft men die laten hangen? Of heeft men die meegenomen en is die dan niet teruggevonden? Bizar. Wat zou er van de Franse platen gekomen zijn? Zouden ze die achtergelaten hebben op de plaats waar ze hen omruilden voor de Belgische? Lieten ze die liggen in de Santana? Of hebben ze die ook meegenomen en zijn die niet teruggevonden?

93

(1,141 replies, posted in 1985)

Dat ze zich achter muurtjes gingen verschuilen komt waarschijnlijk omdat ze zelf bang waren. Uit strategie. Er konden immers gewapende flikken in burger rondlopen. Of er kon bvb. een andere gewapende (gangster) of crazy agressieveling toevallig in zijn wagen hebben zitten wachten op winkelende familie.

94

(147 replies, posted in 1983)

Op zowat 4 km van de Rue Terre de Prince in Bergen waar de taxi teruggevonden werd, langs de Route de Wallonie te Ghlin is (was?) er een zigeunerkamp met een zeer slechte reputatie. In 2004 is men er binnengevallen met 300 man! 10 dagen ervoor was men er ook al binnengevallen met enkele agenten, en die werden het ziekenhuis in geklopt met baseballbats. Men zocht 2 lijken die intussen natuurlijk verdwenen waren. Men nam o.a. 20 auto's waarvan men de herkomst niet kon bewijzen in beslag, twee vuurwapens en munitie. Geen doetjes alvast.

95

(1,141 replies, posted in 1985)

Zo'n complot waarin rijkswachters opdracht krijgen om niet te schieten. Dat kan toch niet. Net als het veelvuldig mensen naar parkings lokken niet kan. Dat was organisatorisch niet te doen en het zou ook geen enkel nut gehad hebben. Dat zou een gigantisch gedoe geweest zijn dat toch uitkwam. Als iemand van bepaalde individuen af wilde en huurmoorden op ongelukken wilde laten gelijken, dan kon hij beter aparte accidenten organiseren. Of 'zelfmoorden'. Veel discreter. Daar gebruiken ze andere manieren voor.

96

(731 replies, posted in 1982)

Ze hadden die nummerplaat beter gewoon aan de Santana kunnen laten hangen. De enige reden waarom ze hem meenamen kan geweest zijn omdat ze hem nogmaals wilden gebruiken op een andere auto. Dat was geen al te slimme gedachte. Paniekreactie? Ze hebben die plaat waarschijnlijk mee naar huis genomen, verknipt, en achteraf pas bij die kliniek weggegooid. Daarom vraag ik me af waarom daar precies. Samen met een slecht verscheurd briefje dat hen kunnen verlinken had. Dat wijst toch op domheid en nonchalance! Het in de vrije natuur dumpen van stuff kan duiden op zigeuners.

97

(10 replies, posted in Andere)

Als je er van uit gaat dat het zigeuners waren is het niet moeilijk dat ze mekaar gevonden hebben. Die reizen rond en leven meestal van 'kleine' criminaliteit. Maar het is een samenleving op zichzelf. Ze komen hier en daar samen om te feesten enz. en bepaalde zware gevallen leren mekaar daar kennen. Met het 'gewone' milieu hebben die geen enkele band. Het kan zijn dat de 'killer' zijn maten het na Aalst te link vonden om verder te doen. En alleen kon of wilde hij niet verder doen. Ondanks dat het een seriemoordenaar was geworden.

98

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De blondharige kan een zwartharige met een pruik zijn geweest. De manier waarop ze spullen wegsmijten wijst ook op zigeuners. Die kopen geen vuilzakken, maar sluikstorten. Het idee om die nummerplaat of die afstandsbedieningen in een vuilbak te kieperen kwam misschien niet eens in hun op. Zoals naar gewoonte dumpten ze hun spullen op een afgelegen plaats. Op een slordige en domme manier.

Ze leven bijna volledig op zichzelf, maar soms moeten ze wel in contact komen met de lokale bevolking. In kringen van tweedehands-auto-onderdelen of schroothandel weet men misschien iets. Maar dat is ook een speciaal wereldje. Het zijn meestal niet het soort mensen die hun klanten gaan verlinken. Daar zitten véél zware jongens tussen. En men moet nog in zijn zaak durven blijven staan. Voor 25.000€ gaan die niks loslaten. Voor een miljoen misschien wél.

99

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De PS en de SP hadden in die tijd de touwtjes stevig in handen. Als de daders niet gevonden zouden worden had links een goede kans om extreem-rechts, waartoe ze ook hun directe centrum politieke tegenstanders zoals VDB rekenden, verdacht te maken. Ze hadden er baat bij als de daders niet gevat werden. Al 20 jaar lang.

Het zou daarentegen hun plannen om een multiculturele samenleving te forceren niet ten goede zijn gekomen als de zigeunerdaders gevat werden. In die zin denk ik dat er wel met het onderzoek geknoeid is. Men zocht gewoon niet echt waar men eigenlijk wist te moeten gaan zoeken. Maar ik geloof niet meer in een complottheorie aangaande de feiten zelf. Misschien kan Jo Vandeurzen de CWB eindelijk aan het werk krijgen?

100

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik krijg steeds meer het vermoeden dat het een bende 'amateurs' waren die enorm veel geluk gehad hebben. Die door zware terreur en een onbegrijpelijke handelswijze door de mazen van het net glipten. Flink geholpen door een ongelooflijk falend onderzoek. Dat onderzoek werd zo verschrikkelijk slecht gevoerd, dat de mensen vanzelf gingen geloven dat het gerecht die kerels beschermde of dat ze zelf in de zaak betrokken waren. Ben slaagde er onbezoldigd in om deze functionele website ineen te steken met de hulp van een paar mensen. Waarvoor proficiat! De CWB slaagt er al 10 jaar niet in om een werkzame website te maken. Dat is beschamend gewoon.

Als men niet eens de kroongetuigen fatsoenlijk verhoorde, kan ik me moeilijk inbeelden dat ze zigeunerkampen in kaart gebracht zouden hebben of onderzocht. Het was zeker niet zonder risico (!) om dergelijke kampen binnen te vallen en ze zouden er toch tegen een muur van stilte botsen. In de zigeunerpiste is het ook mogelijk dat er soms andere daders waren. Op het gerecht denkt men om een- of andere reden dat de autodief niet in de raids betrokken was. Dat kan enkel als ze in een zeer gesloten wereldje zaten.

Het vliegensvlug pikken van dat eendenroer. Het was niet de eerste keer dat die kerels een winkeldiefstal deden. Dat kan ook familie van de 'killers' geweest zijn. Het herhaald inbreken in dat kasteeltje in Beersel en daar zitten schransen en wijn drinken. Het stelen van wijn. Zigeuners houden wel van een feestje. Het doden van taxichauffeur Angelou kan gewoon geweest zijn om het geld en omdat ze naar Bergen moesten. Op dat moment hadden ze geen gestolen wagen en dus zat er misschien iemand van hun kliekje zonder kar.

Ruzie maken op straat en nadien gezien worden aan de automobielinspectie. Als ze niet op boevenpad zijn prutsen zigeunerbendes liefst aan auto's. Het feit dat iemand met zijn auto naar een bepaald autokeuringsstation trekt hoeft niet te betekenen dat hij daar ook woont! Je kunt kiezen waar je naar de controle gaat. Het stelen van een aantal TV-afstandsbedieningen en die dan weggooien. Oeps, per ongeluk gepikt. TV vergeten ofzo. Er wijst toch veel in de richting van zigeuners. Veel van die lui zijn niet bang om te doden. Voor wat olie... of een walkman. Die moordenaar van Joe van Holsbeeck werd ook door zijn omgeving beschermd.

  • Men zou kunnen kijken welke zigeuners er in die tijd in ons land tegen de lamp liepen om andere feiten en die gegevens toetsen aan wat men nu heeft. Foto's, prints, DNA.

  • Men zou via Interpol foto's en gegevens van ooit opgepakte zigeuners kunnen vergelijken met die van de daders. Liep er in die tijd ergens een hele lange zigeuner tegen de lamp?

  • Men zou kunnen opzoeken waar er in die tijd zigeunerkampen waren. Waar die lagen ten opzichte van de plaatsen van de feiten?

  • Men zou de 'verkliksom' kunnen optrekken naar 1 miljoen € en dat in zigeunerkringen duidelijk maken.

  • Men zou heel veel kunnen doen in die richting.

Als het niet te veel gevraagd is... Het zou kunnen dat men tegenwoordig niet ernstig verder werkt aan de zigeunerpiste omdat het bepaalde politieke kringen niet goed zou uitkomen als het weer 'vreemden' zouden blijken geweest te zijn.