21

(7 replies, posted in Westland New Post)

Ben wrote:

Les enquêteurs ne savent presque rien sur l'aile flamande du mouvement, à part quelques noms: Félix De Ceulaerde, Karl De Lombaerde, Guido DelvauxFons Jacobs, Walter T., Gilberte H. et un certain J.B.

Walter T. =  Walter 't Jolijn
Gilberte H. = Gilberte Hellemans (echtgenote van Walter T)
J.B. = Jimmy Bosmans

22

(17 replies, posted in Magistraten)

Een voorbeeldigere gedetineerde heeft het Belgische gevangeniswezen nooit gekend. Toumaniantz begint in 1974 in Leuven-Centraal aan zijn studies rechten. Hij wordt de eerste en enige ooit die vanuit de gevangenis jurist werd. Hij komt vervroegd vrij in juni 1979 en gaat aan de slag als stagiair in het kantoor van advocaat Pierre Chômé.

Bron » Daders

23

(17 replies, posted in Magistraten)

Madame Francine Lyna

Décédée à   -   
Décédée le 30 avril 2013 à l'âge de 91 ans
Née le 8 février 1922

Publié dans Le Soir

» enmemoire.sudinfo.be

24

(22 replies, posted in Bibliografie)

Het werk is t/m 3 november te zien in Het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam.

Bron: Volkskrant magazine | 20/9/2013

25

(202 replies, posted in Andere Personen)

In Popolino, memoires van een ex-gangster ben ik geen Claude Nitelet tegengekomen. Wel spreekt hij over de "Bende van de carnavalsmaskers" uit Waterloo, Dit staat ook op het forum onder » Bende van Waterloo

26

(32 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Boemerang, daar kun je wel eens gelijk in hebben. Heb me teveel laten meeslepen door het commentaar bij de beelden, ze blijven toch even hangen bij deze persoon en nam daarom aan dat het Cammerman moest zijn. Nu is de vraag: wie zijn de andere personen naast Francois in het beklaagdenbankje. We zoeken verder. Bedankt.

27

(32 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Juist, die ja. Het ziet er uit als of hij niet op zijn gemak zit. Weet niet precies wanneer dit proces was, ergens in  80/81 neem ik aan. Hij zal in de loop der tijd wel wat aangekomen zijn, en kan daarom in 1985 meer op Cocu zijn gaan lijken. Goed, het blijft een veronderstelling, en zo lang er geen betere foto/film voorhanden is ga ik er van uit dat dit hem is. Hij weet in ieder geval goed uit de media te blijven, ook al in die dagen.

28

(32 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Boemerang, het is precies na dit fragment dat Cammerman in beeld komt, zittend met uniform aan, als of hij net verhoord wordt tijdens het proces. Lang hoofd met grote bril blauw (rijkswacht) uniform. Het is inderdaad wel zo dat ik dit mede baseer op het feit dat de commentaarstem ook de naam Cammerman laat vallen. Daar hoop ik dat iemand kan bevestigen of het klopt. En wie is die man die zijn hand voor het hoofd houd naast Francois? Heeft zeker iets te verbergen.

29

(32 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Renne wrote:

Bestaat er een foto van Cammerman? Als ik juist ben zou hij redelijk groot van lengte zijn.

Kijk eens naat de documentaire "Het web rond de Bende van Nijvel". Op ongeveer  22:28 kom Cammerman in beeld tijdens het proces François (NBD). Zeer leerzame docu met veel bijzondere beeldopnames van hoofdfiguren uit het bende verhaal. Vind dat Cammerman hier wel sterke overeenkomsten heeft met de reus van Aalst. Helaas is hij maar van één kant en zittend gefilmd.

30

(24 replies, posted in Overzicht Bendes)

Een paar opvallende zaken uit het P-magazine artikel:

De moeder van de broers De Staerke behoorde tot de clan Becker. Robert Becker werkte begin jaren 80 in het Shoppingcenter City 2. Let op: Daar waren Calmette en Barbier toch bewakers.

Philippe De Staerke is getrouwd geweest met Anna Bogaert (ook een clan uit het rattekwartier) haar broers en neven hadden in de jaren 80 stamcafé tegenover de Delhaize van Beersel.

En dan is er ook duidelijke link met het zigeunerkamp in Maubeuge, toch de plaats waar de eerste overval werd uitgevoerd op een "supermarkt".

Wel erg veel toeval.