31

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

Ofwel zijn er twee kopieën in omloop van deze nota ofwel is er sprake van manipulatie. Dan moeten er ook 2 bronnen het openbaar gemaakt gemaakt hebben. Bonvoisin zou er één van zijn, maar wie is de ander? Dus waar heeft Bouten zijn copie vandaan. Bonvoisin heeft natuurlijk altijd al een afkeer gehad van Albert Raes, en met dit document heeft ie een mooie kans om de zwarte piet naar Raes te schuiven.

32

(22 replies, posted in Bende Haemers)

club_le-happy-few wrote:

De broer van Patrick Haemers vond de zelfmoord van zijn broer louche, en wilde kost wat kost een onderzoek naar de "echte oorzaak". Kort nadien komt hij in verdachte omstandigheden om het leven op de autosnelweg. Toch wel een  hoop merkwaardige ongevallen en gebeurtenissen rond Bende-verdachten, getuigen, ...

Vreemd, Eric Haemers verongelukt in november 1992 en Patrick Haemers pleegt "zelfmoord" in mei 1993? Waarom staat er overal geschreven dat Eric Haemers na de zelfmoord verongelukt. Als je de overlijdens advertentie aan het begin van dit topic leest is het toch vrij duidelijk. Dus eerst verongelukt Eric, dan worden de mede bende-leden bevrijdt uit de gevangenis en blijft Patrick alleen achter... en ziet het niet meer zitten (?), dat ziet er gearrangeerd uit.

Nog dank aan Merovinger en Boemerang voor de copij en foto's.

33

(527 replies, posted in Hypotheses)

Nederland overwoog militaire inval in Suriname

Nederland had in 1986 samen met de Verenigde Staten plannen om militair in te grijpen in Suriname. Voor zo'n operatie zou het nodig zijn geweest het vliegveld tijdelijk te sluiten, doorgangswegen onder controle te krijgen en de Surinaamse strijdkrachten en de legerleiding tijdelijk "te neutraliseren". Dat hebben de ministers Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) en Hans Hillen (Defensie) dinsdag mede namens premier Mark Rutte aan de Tweede Kamer geschreven.  In die periode was in Suriname Desi Bouterse aan de macht. De militair greep in 1980 de macht.

Bron: 8 november 2011

Het verhaal van Insider wordt toch steeds geloofwaardiger, hopelijk wil hij het toch nog volledig vertellen hier op de site. Ik wacht af.

34

(31 replies, posted in Wagens)

Merovinger wrote:

Ik dacht ergens gelezen te hebben (maar ik weet niet meer waar) van een Golf waarin Bultot in de portieren Kevlar had laten plaatsen. Zouden ze dit met deze wagen ook geprobeerd hebben en zijn daarom de portieren eruit?

Staat in De Bende & Co op blz. 74/75.

35

(32 replies, posted in Bibliografie)

Toch vreemd dat het boek in nederland €25 kost... en alleen te bestellen is via internet. Heb het bij de Standaard boekhandel gekocht en daar lag het gewoon in de winkel voor €20. Voor wie het eerste boek van Bouten nog zoekt, er staat nog ééntje te koop op marktplaats. Vraagprijs is €50 dat is tenminste een stuk beter dan €120 bij bol.com, maar het blijft duu.

Ik had wel wat meer media aandacht verwacht, maar heb nergens een interview met Bouten of artikel over het boek gezien. Maar kan zijn dat ik het gemist heb... Discussie hier op het forum is ook vrij rustig, lijkt wel of de Franse site het er drukker mee heeft. Er staat toch echt wel veel info in over bv Marcel Barbier, Bruno Farcy en ook een terechte kritiek op de reconstructie van vorig jaar door VTM.

En nog veel meer! Veel leesplezier.

36

(26 replies, posted in Speurders)

noorderling wrote:

Het zelfde met het duikwerk in het kanaal. Ik vind het (als Ollander) onbegrijpelijk dat dezelfde groep duikers weer aan de slag ging.

Let op! Het waren niet dezelfde duikers: 1e keer één duiker van de lokale brandweer en in november 1986 onder leiding van de Delta-cel werd er gezocht met een Duitse sonarboot. Een heel verschil zou ik zeggen en waarschijnlijk geen toeval.

PS: in Nederland kan ook veel, verdiep je maar een in de IRT-affaire en dossier Mink K.

37

(32 replies, posted in Bibliografie)

Hestur wrote:

Zonder meer het belangrijkste boek in vele jaren over de Bende van Nijvel.

Echt een aanrader, heb het net binnen gekregen via een belgische collega, want het is in nederland toch nog niet verkrijgbaar... en nog niet te bestellen.

Ga weer verder lezen ...

38

(22 replies, posted in Bende Haemers)

Thanks! Was al heel lang op zoek naar deze info. Heeft iemand misschien ook een foto van Eric, ben benieuwt of ie veel op Patrick lijkt.

39

(41 replies, posted in Onderzoekspistes)

Zwarte Mercedes 200D. Kenteken: BEY586

Bron: Parlementair onderzoek 1988 (pag. 113)

40

(271 replies, posted in Algemeen)

Zeker een bijzondere tentoonstelling, meeste werken zijn zeer herkenbaar, maar toch een paar beelden gezien die ik niet kende. Voor mij was de foto van agent Zwarts met zijn gezin het meest confronterend. Zaterdag aanstaande is de laatste kans het nog te gaan zien. De werken worden daarna verkocht. Raf: nog bedankt voor de leerzame middag, bij een volgende gelegenheid ben ik zeker weer van de partij.