1

(133 replies, posted in Hypotheses)

Als ze zo het zwarte geld najagen (grote sommen), waarom gaan ze dan nog overvallen plegen die veel minder opbrengen dan wat het voorbereiden daarvan zou kosten? Of dienden de overvallen als "dekmantel" om van wat lastige getuigen af te komen of mensen onder druk te zetten?

Ik heb ook ergens gelezen dan Patrick Haemers zwart geld vervoerde voor bv. Vanden Boeynants. Heel europa was destijds een zwart geld rivier met diverse aftakkingen.

2

(1,196 replies, posted in 1985)

Ben wrote:

Ken jij dan de nummerplaat die de getuige heeft genoteerd. Misschien heeft hij het onthouden net omdat het een speciale nummerplaat was.

De lijst met AA-kentekens is zoals hierboven ook aangegeven zeer kort en dan hebben we het gelijk over een auto van een koningin, prins of prinses (geen staf!). Erg brutaal en extra risico om je auto zo'n kenteken te geven indien waar wat getuige meldt.

3

(1,268 replies, posted in 1985)

geronimo wrote:

Als dit met een semi auto zou geschoten zijn wat was dan het opzet van de schutter?

Dat vroeg ik me ook af. Na een uur filmpjes van shotpatronen gezien te hebben van 12" "buckshot" op max 7 yards. Geen enkele patroon komt enigszins overeen met het horizontale schotbeeld. Maar nevermind. smile

4

(169 replies, posted in Getuigen)

In wat voor auto reden deze getuigen destijds eigenlijk?

5

(1,268 replies, posted in 1985)

geronimo wrote:

Is een groep van een kaliber 12.

Volledig horizontaal? Dan zou de achterruit er ook uit moeten liggen. smile Imho geen 12". Zo ziet er groep kaliber 12 eruit op een autopaneel » www.metacafe.com

6

(1,268 replies, posted in 1985)

Extra foto's:

https://lh6.googleusercontent.com/-5zPm-JgDXrk/TRUE6bNLP3I/AAAAAAAACk8/nT96hFG7nhk/s425/Aalst%20opel%203.png

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQrcdstP9-8blWBa_IaiQvzzxboJGIMz9wBrGxQjIvTCBh5csbY

Hoe erg gewond was de bestuurder K. eigenlijk en wie is het?

7

(1,268 replies, posted in 1985)

http://lh5.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TRUE6G-j38I/AAAAAAAAAVE/POsjOuWo3aQ/Aalst%20opel%202.png

Deze foto blijft me intrigeren. smile Ik ben een redelijk goede sportschutter en schiet veel met verschillende  type handwapens. Dit schotpatroon midden achter in de rand van zijn achterklep?

Onmogelijk op een statisch óf dynamisch doelwit met een handvuurwapen, onder stress en  zónder de achterruit te  beschadigen precies tussen de hoofdsteunen te schieten. 1 keer ok, maar 6 tot 7 keer? Mijn mening:

  • Beschoten met een semi-automatisch aanvalsgeweer vanaf de schouder.

  • Gezien het schotpatroon een scherpschutter zonder stress dus zeer geoefend (huurling?!).

  • Bestuurder is eerst statisch beschoten en expres! gemist en daarna pas dynamisch gericht beschoten.

Er klopt iets niet. Als zo'n goed geoefende schutter je wilt raken, dan DOET hij dat! Zie ik spoken? smile

8

(1,196 replies, posted in 1985)

Ik weet niet of dit al voorbijgekomen is in dit topic. We kunnen eigenlijk het kenteken van de Mercedes als zijnde van het koninklijk huis wegstrepen (wie nam dit al serieus?). Alle koninklijke kentekens beginnen met AA gevolgd door 2 cijfers. Ik zie deze aparte platen regelmatig en ze vallen zo op dat je het niet snel vergeet als je ze tegenkomt!

Destijds werden er in Nederland ook speciale AF kentekens uitgegeven (werknemers van AFCENT in Brunssum (L)). Geen idee of die ook geen van kleur waren?

9

(23 replies, posted in Hypotheses)

De "feiten" over Bruinsma en De Hakkelaar zijn op zijn zachts gezegd onwaar. De rest van deze hypothese is ver gezocht imho.

10

(117 replies, posted in Wagens)

LEO wrote:

Komaan zeg, een Saab blijft een Saab met of zonder radio. Indien een getuige toekijkt kijkt hij naar het merk van de wagen, de nummerplaat (waarover je weinig terugvindt op het forum). Men kijkt niet naar de radio in de wagen, nog minder naar de logo's. Bij getuigenverklaringen vindt je meestal het merk en ongeveer de kleur. Niet welk merk de verstralers hadden of de muziekboxen. Deze werden verwijdert uit commercieel oogpunt, om verder te verkopen door iemand die er klanten voor had. En dit kan in zekere zin wijzen naar de De Staerke's (als hulpjes).

De Saab 900 Turbo was in die tijd een zeldzame verschijning, dus: logo's eraf, verstralers zijn niet origineel en vallen erg op, antenne (niet origineel Saab) is ook verwijderd, "two-tone" claxon weg. In mijn ogen allemaal zaken een "opvallende" 900 Turbo van al zijn unieke (en dus in omgeving van eigenaar bekende!) zaken te strippen en met een standaard 900 weer de weg op te gaan.

Edit: Uit de Saab is gestolen:

  • 1 "two-tone" claxon en bijbehorende 6 Volt batterij.

  • 1 set mistlampen van het merk Cibie. van chroom en rond van vorm. De lampen zouden achterin de koffer hebben gelegen.

  • 1 dure stereo-instalatie (waarde ongeveer Bef.100.000) bestaande uit: 1 versterker, 2 luidsprekers, 1 Jenssen (VS) equilizer, 1 Blaupunkt autoradio.

Je hebt gelijk qua audio-set, dat lijkt me gewoon verkoop. smile