2,651

(3 replies, posted in Politiek & Business)

dim, we komen zeker uit bij Bouhouche en Beijer, ze deden namelijk onderzoek naar deze feiten, men komt zo terecht in het NDB-dossier en Vernaillen, het afluisteren ( dat ze zogezegd voor de grap deden ha ha, dat is echt om te ....). Het BIC die blijven verder bestaan is en doorgegaan is met de activiteiten speelt hier ook een rol in, reactie Gol? En de DEA. Drugs wapens politiek een, dodelijke cocktail met een Italiaanse nasmaak?

dim wrote:

Ook in dezelfde context de contacten tussen Farcy & co, Bil (VDB), Vogeleer, ... voor de drugslijnen naar Azië.

dim, zeker. Huurlingen of agenten in oorlogsgebieden zijn essentieel voor zulke transacties, evenals contactpersoon op ambassades. In het dossier van bevroren drugs werden deze in Spanje overgeladen in vrachtwagens om naar België te voeren, daar waren ook ex. huurlingen bij betrokken, dit kans naar de pomp leiden, en Farcy natuurlijk.

2,652

(3 replies, posted in Politiek & Business)

De Franse zakenman Chauveau trouwde in 1969 met Monique Vanden Boeynants, een dochter van de politicus.

Philippe Chauveau devient un des gros actionnaires de la société Medico le 15 juin 1979. C'est un beau-fils de Paul Vanden Boeynants. Il n'y a jamais personne dans les bureaux de Medico, dont le patron a deux voitures. L'une est utilisée par Denis Marin, membre de la bande à Farcy.

Vermoedelijk is het die schoonzoon van Vanden Boeynants die genoemd word in de heroïne-zaak waar ook de schoondochter van Vanden Eynde ook een rol in speelt als Julien De Staerke (die er met een deel van de buit vandoor ging naar Frankrijk). Denis Marin die genoemd word als één van de mogelijke daders!

2,653

(969 replies, posted in Bende De Staerke)

Hiermee bedoel ik niet dat ze letterlijk naar Scherpenheuvel gereden zijn na de aanslag, maar eerder dat er een connectie was met iemand dicht bij de daders met de vrouw van Philippe De Staerke. Zijn vrouw speelt toch een bepalende rol in het dossier, en gezien haar beroep is het niet onwaarschijnlijk dat er contacten waren. Het feit dat ze De Staerke aangeeft, de rol die de Diable speelt en de vermoorde getuige is er daar een patroon in te zien? Zijn er nog meer sporen bij  of rond prostituees?

2,654

(8 replies, posted in Andere Personen)

Via deze link kan men lezen dat Carmelo Bongiorno dat hij een oude maffia baas is » books.google.be

Als ik me niet vergis is dit de clan van de pizza-connectie of toch een deel van de connectie. Dit brengt ons ook heel dicht bij Farcy en het NDB, de Italiaanse connectie waar BIC agent Cloonen zeer close mee was. Dan komt men heel dicht bij Vernaillen, bevroren vlees, de oude heroïne-zaak waarbij Vanden Eynde sprake van is, bouwbedrijven. Straf ook de connectie met de zwarte baron.

Er is ook nog de zaak met de 5000 revolvers van Baudry waarin Cloonen en rol speelt (waarvan ik ooit iets in de Itaiaanse literatuur ben tegen gekomen samen met kogelvrije vesten).

2,655

(8 replies, posted in Andere Personen)

fipilip wrote:

Carmelo Bongiorno: koppelbazenmaffia. Moord op journalist Stephane Steinier.

Merci, het is toch ongelooflijk waar men overal uitkomt:

Pietro Allatta (1948?) is een Belgisch voetbalmakelaar van Siciliaanse afkomst met een Togolese makelaarslicentie. Hij wordt ervan beschuldigd een centrale figuur te zijn in het omkoop- en gokschandaal in het Belgisch voetbal. Allatta maakte in de jaren '80 deel uit van de entourage van Carmelo Bongiorno, die veroordeeld werd wegens het organiseren van de moord op de journalist Stéphane Steinier.

Meer » wikipedia.org

2,656

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Bij Dekaise is een Beretta met geluidsdemper gestolen waar geen spoor van is. Hetzelfde van de SPAS 12, die worden bij de aanslagen in Belgie gebruikt zonder spoor hier. Het is een Italiaans wapen wel. Voor de aanslagen van Waver en Temse heb meer dan sterke vermoedens dat er een Italiaans staartje aan zit, ivm internationale wapenhandel.

2,657

(58 replies, posted in Bende Haemers)

dim, dank je. Dit is misschien wel eens zeer interessante info, vooral het vermoeden dat er voor Waver misschien Italianen bij betrokken zijn. Er is een ook een stukje over wapens in de tekst weet je of er daar iets speciaals instaat? Het stuk over Lybie is toch wel straf, PRB had het wapen contract van de Franse af gesnoept, ARMACO waar Baugniet voor werkte had veel te doen met Lybie! Ook de link met OAS, Donnay van ARMACO was OAS.

2,658

(7 replies, posted in Bende De Staerke)

Is er in deze context een mogelijke link naar Simon Gevenois Dan vooral in de context van:

Het huis van Gevenois zou een uitvalbasis geweest zijn voor militanten van het Front de la Jeunesse.

Ook vlakbij Maubeuge?

2,659

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Via deze link kan men een Italiaanse artikel lezen over de Bende van Nijvel, waar Ciolini ook aan het woord komt » fr.scribd.com

Het is in het Italiaans, is er iemand die het kan vertalen?

2,660

(8 replies, posted in Andere Personen)

Kan iemand meer info geven over Bongiorno? Is dit verbonden met Italiaanse maffia en de clan van de pizzaconnection bijvoorbeeld of is dat een andere?