2,891

(132 replies, posted in 1983)

Zonder enig spoor van emotie, richtte de doder dan zijn wapen kalm op de nek van de beheerder en haalde de trekker over. Het projectiel, een kogel van kaliber 38, doorboorde de keel van het slachtoffer.

Het valt me op dat er in het Bende van Nijvel-dossier soms op de keel gemikt word, ook in neven dossiers komt dit voor. een rare tik van één van de daders? In het boek van David staat dat een van de slachtoofers in Aalst haar keel was schoten. Was dit bewust? en duid dit op een zelfde dader?

2,892

(717 replies, posted in 1982)

In deze film van 1986 kan je onder andere een interview zien met Dekaise » YouTube

2,893

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Via deze post van Boem kunnen we wat inzicht krijgen wat in de (2/3) zakken zat » Forum

Deze lijst is waarschijnlijk niet volledig. In in de nacht van 9/11/1985 is er een getuige die iemand een zak in het water ziet werpen, de getuige ziet de zak drijven en op de plaats waar de persoon stond die de zakken in het water dumpte vind men stukken van een doos Legia-munitie. De dag erna gaat men duiken. Is dit op basis van die getuige of moesten ze daar duiken in een andere zaak? Ik vind het heel onwaarschijnlijk dat men op basis van die getuige dezelfde dag gaat duiken trouwens wanneer is die getuige geghoord? (Zijn pv is maar op 12/11/1986 opgemaakt na de 2de duik op 10/11/1986.) Wat is er die nacht 9/11/1985 in het kanaal geworpen? Eén van die 3 zakken? Met wat erin? Zowel het duiken in '85 als in '86 is een mysterie als wat er in '85 gedumpt is.

Wat de zakken ook vertellen is de mogelijke link via de wapens tussen: Dinant, Waver, Temse, Nijvel en Aalst met kassa. Klopt dit?

2,894

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Met boven staande data en Ciolini in de buurt mag men wel een beetje achterdochtig zijn. Zoals Leo al aanhaalt: misschien was er een tip dat garageboxen opgemaakt gingen worden en zou dit linken blootleggen naar de daders en of verhuurders? Via Caisse Privé en de bende van Woluwe kom je via Lacroix, Smars, Vincent Louvaert en de Zeyen-broers ook wel dicht bij wat de begin jaren van de Bende van Nijvel zijn. Alsook de garageboxen van Bouhouche en de CCC vermoed ik onder andere. Midden 85 als Ciolini op het toneel komt word de bende Lacroix/Haemers gewelddadiger. Was de organisatie in beeld aan het komen? Wilde men verwarring, moesten de wapens van een hete plek weg?

dim, verband met de campingmoorden ook het motief de fotograaf zou in opdracht van een privédetective seksorgie's gefotografeerd hebben men kan misschien een verband zien tussen Vanden Eynde, Angelou, Nijvel en de camping moorden, Darville word genoemd voor de Campingmoorden en Axel en Jurgen Zeyen voor Nijvel.

Het blijft gissen natuurlijk.

2,895

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ja, 'indirect' bewijsmateriaal, nu nog. Doch er is met bewijsmateriaal geknoeid plus het overnemen van overval methode een soort "false flag" om de directe verbanden te verbergen. In de zakken die gevonden zijn worden vooral Temse en Nijvel bijvoorbeeld aan andere feiten van de Bende van Nijvel gekoppeld terwijl die ook zeker in verband staan met Leerbeek, de campingmoorden, Finne? Om er maar een paar te noemen en dan komen de chantage dossiers boven drijven als motief met alles wat eraan gekoppeld is. Kijk eens hoeveel rijkswachters er in het chantage dossier genoemd worden. Om maar één gelijke noemer te noemen. Ergens zit daar één van de vele knopen. Ook Richard Van Wijck met zijn vele duistere connecties komt ook in aanmerking voor een rol.

2,896

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Als de zakken er pas vanaf september gedumpt zijn komt Ciolini zeker in beeld, zeker als we rekening houden met de overval in Leerbeek op 17/07/1986:

George Vindevogel is de neef van de vroegere uitbaatster van de bar 'Diable Amoureux', vlakbij de Colruyt in Nijvel, waar de Bende van Nijvel haar wagen achterliet enkele ogenblikken nadat ze in de nacht van 16 op 17 september '83 drie mensen vermoord had. Toeval? Misschien. Maar, de Peugeot 504, de vluchtwagen in Leerbeek, die de avond voordien uit een garage aan de Nijvelsesteenweg 47 in Eigenbrakel gestolen werd, legt een andere link met de Bende van Nijvel.  

Met bovenstaand overval komen de Bende van Nijvel en Lacroix/Haemers heel dicht bij elkaar. En dan vooral zeker de link Darville (campingmoorden), Bouhouche, Bultot, Mendez, Lammers, ... niet uit het oog verliezen plus de gezamenlijke garageboxen en de zeldzame munitie die bij bovengenoemde gevonden zijn.

Plus de data van de overvallen van de bende Lacroix/Haemers: na 17/09/1986 is er een pauze van 21 maanden tot 21/06/1988, misschien zijn de zakken wel bijvoorbeeld op 20/09/1986 gedumpt. En als men aan Ciolini denkt dan zijn er natuurlijk de banken en hoog geplaatste lieden.

2,897

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Met de nieuwe elementen is onderstaand ook wel super belangrijk: start bij Temse dus tot en met Aalst en 1 van de vorige feiten? Als we de waarheid achter de zakken kunnen achterhalen gaat dit deuren openen.

De heer Voorzitter: Als U zegt "link", tussen welke feiten is dat dan?

De heer Vermeersch: Dat start met de dubbele moord Temse.

De heer Voorzitter: Dus eigenlijk alle feiten.

De heer Vermeersch: Neen, niet alle feiten: de moord op de rijkswachter de heer Morue, Aalst: de kassa van Aalst werd teruggevonden, kogelvrije vesten van één der eerste feiten van de Bende van Nijvel.

Heel de nieuwe situatie roept bij mij toch veel vragen op. Ik laat mijn gedachten even gaan: Wat met het duiken op 10/11/85 en de getuigenis? Op welke basis is men daar gaan zoeken? Is er daar wel iets in het water gesmeten en ja wat? Was er wel een centrale opslagplaats van (alle) wapens? Of zijn er wapens bij elkaar geraapt op het onderzoek op slot te doen (en is dit de manipulatie van binnenuit)? Want als we kijken wat er voor belangrijke wapens ontbreken in de zakken kan men met wat we nu weten daar vragen over stellen zeker met wat we weten. Men kan duidelijk zien dat de Bende van Nijvel een creatie is dat bestaat uit verschillende groepen.

2,898

(175 replies, posted in Magistraten)

Ook 1 van de gevolgen van de jaren 80 is een doorlichting van alle overheids diensten (werknemers) het linkse milieu, rechts en het misdaad milieu. Om een voorbeeld te geven in Italië na de aanslagen waren de dagen erna 5000 mensen opgepakt en opgesloten. Denk ook eens aan het PIO die dachten dat links overal aanwezig was. Ook wat hierboven staat in de post van Mero dat men nu ging samenwerken met de CIA wat voordien niet zo valzelfsprekend was, zie het standpunt van Albert Raes.

2,899

(175 replies, posted in Magistraten)

Yes, eindelijk!

2,900

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Uit een interview uit 1999 met Fons van Rie:

"De overheid zou er ook voor moeten zorgen dat er moderne middelen ter beschikking staan van de mensen die ingeschakeld moeten worden als er nog ooit zulke gewelddadige aanslagen zouden gebeuren. Maar ik vrees dat zelfs dat niet evident is. Want het gaat niet om een potlood en een gom maar om informatica, DNA, een goed draaiend ballistisch lab. Wij bij Delta hadden niet eens een computer, en we zaten met de erfenis van het verleden, van al die foute wapenanalyses die bij de eerste misdaden van de Bende gebeurd zijn. Ik zou zeer graag de advocaat van de verdachten zijn als die ooit gevonden worden, want dan pak ik al die expertises één voor één aan en ik betwist ze tot in het Hof van Cassatie en desnoods voor het Europees Hof in Straatsburg."

"Nu zijn we beter af. We hebben een Nationaal Instituut voor de Criminalistiek en de Criminologie, maar toch mag elke onderzoeksrechter nog altijd zijn favoriete expert kiezen. Waarom investeren we dan zoveel miljoenen in dat Instituut? Waarom verplichten we de magistraten van de zeventien gerechtelijke arrondissementen niet om het NICC in elk geval te consulteren, zodat de deskundigen weten wie welk forensisch onderzoek doet in België."

14 jaar later komt het er toch van. smile Waarom zolang wachten? En wat zal Vos hierover te zeggen hebben, hij had toch alles al verschillende keren onderzocht?