3,051

(784 replies, posted in 1982)

José S. Is dat die niet van het taxibedrijf?

3,052

(58 replies, posted in Bende Haemers)

swansongunsung wrote:

Hebben wij bewijs dat Wellens en Ciolini elkaar kenden?

Uit De Morgen van 26 september 1996:

Ciolini first appeared in Belgium during the latter part of 1985, which happened to be roughly the period when the "Nijvel" gang, since allegedly linked to the Gladio project, were robbing warehouses on Overijse, Eigenbrakel and Aalst. The robberies led to the deaths of more than 15 people in what has since become known as the Brabant massacres. He was then introduced to far-right circles in Brussels through the businessman Robert Wellens.

Bultot kende zowel Ciolini als Massagrande en waarschijnlijk al voor 1985.

3,053

(784 replies, posted in 1982)

Het is misschien wat ver gezocht maar het volgende is misschien een motief: in de aktetas van VDE zaten er ook waarde papieren (kasbons of aandelen of zoiets), nu hij was een gokker normaal verzilver je die om te kunnen spelen. Misschien had VDE via Degrelle waardepapieren ontvagen uit de roof van de eeuw, (ze hebben immers die nacht een paar honderd privé kuizen gekraakt) om zijn gokschulden af te lossen. Ofwel was hij een lastige getuige of wilde hij iemand beschermen ivm. met de waardepapieren. Het was de periode van de proces en de nasleep ervan » De kraak van de eeuw

"In mei 1982 werd Raymond Lippens veroordeeld tot vier jaar wegens deelname aan de 'kraak van de eeuw'. Bij die kraak was eveneens Robert Wellens betrokken, wiens rechterhand José S. was. Al deze namen kwamen opnieuw aan bod in de vetrouwelijke nota van oktober 1983 van de gerechtelijke politie van Luik over de club Jonathan."

3,054

(41 replies, posted in Filière Boraine)

Sex en drugs. Farcy is op de achtergrond ook niet onbelangrijk met zijn internationale connecties de drugtrafiek en extreem rechts, grote sommen zwart geld. De meeste drugs werden in die tijd via Spanje vervoerd. En ex-nazi's speelden daar een grote rol in.

3,055

(41 replies, posted in Filière Boraine)

Het meisje beschuldigde C. ervan dat hij haar al sinds haar eerste overkomst, in 1995, seksueel misbruikte. Tijdens een huiszoeking bij C. kwam aan het licht dat de bejaarde man vrij intensief het milieu van de partnerruil bezocht. Dat kon worden opgemaakt uit een deel van zijn collectie foto's en videobanden. Een politieman trof daartussen een video-opname van het proces van de Bende van de Borinage aan en ook een foto van Vittorio waarop deze luidens de Brusselse parketwoordvoerder Jos Colpin "tamelijk naakt te zien is". Volgens Colpin wijst alles erop "dat Vittorio deel uitmaakte van hetzelfde milieu als C". Woensdag vond een vergadering plaats van leden van de politie van Woluwe en speurders van de cel Waals-Brabant.

Misschien nog een link Nijvel.

3,056

(784 replies, posted in 1982)

Ben wrote:

Marc Vanden Eynde is in mei 1983 naar Zuid-Afrika vertrokken. Tijdens een verblijf in België legde hij op 22 januari 1985 een lange verklaring af voor de BOB van Halle. Daarin sprak hij over het leven van zijn vader, zijn vroegere sympathieën voor uiterst rechts, zijn omgang en noemde de moord een wraakneming uit Spanje. De verklaringen werd niet systematisch nagetrokken.

Dan denk ik automatisch naar de brieven van Degrelle, Lekeu ging ook regelmatig naar Spanje op bezoek bij Degrelle en dan heb je nog de kraak van de eeuw. Om maar een paar mogelijkheden te noemen.

3,057

(39 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

Massagrande zou de moordenaar zijn van rechter Vittorio Occorsio, de onkreukbare terroristenjager die het onderzoek leidde na de bomaanslag op de Italicustrein in 1974. Hij werd dodelijk getroffen door dertien kogels terwijl hij met zijn oude Fiat door Rome reed. Massagrande werd ontmaskerd maar kon ontkomen en vluchtte naar Paraguay.

Bron: Crapule De Luxe

Ter aanvulling: Paraguay is het land waar ook Bultot van de zon ging.

Eén van de Italiaanse huurlingen, Pier Luigi Concutelli, had voor het uitvoeren van de aanslagen tegen Baskische vluchtelingen van de Spaanse inlichtingendienst een Ingram-Marietta-machinepistool gekregen. Later, op 10 juli 1976, zou hij hetzelfde wapen gebruiken om in Italië rechter Occorsio, belast met de vervolging van het zwart terrorisme, te vermoorden. Bij zijn aanhouding stelde de Italiaanse politie tot haar grote verrassing vast dat het moordwapen eigendom was van de Spaanse politie.

3,058

(784 replies, posted in 1982)

Ben wrote:

Nadat Marc Vanden Eynde het lichaam van zijn vader heeft gevonden, vroeg hij zijn gezellin de baas te verwittigen.

Is er geweten om welk uur dit is?

3,059

(784 replies, posted in 1982)

Ja bewijzen waren er genoeg, tot dat de ordediensten er aan kwamen. Het was 1982 en CSI stond nog in zijn kinderschoenen. Marc de zoon vertelde dat 1 van de problemen in het onderzoek de verschillende handtekeningen zijn die achtergelaten zijn door de daders. Als je dan rekening houd met de moord op Angelou en de achtervolging na de raid op Dekaise waarbij een politieman om het leven is gekomen. Een getuige, ex-soldaat, vertelde aan de speurders dat het een getraind comando was. Dan lijkt voor mij de piste van inbrekers toch wat licht.

3,060

(784 replies, posted in 1982)

Het verhaal van Marc de zoon komt me toch verwarrend over, ik stel me toch vraggtekens bij zijn levenswijze en handelingen.

noorderling wrote:

Hypothese 3: Het gaat gewoon om inbrekers.

Het woord "gewoon" zou ik hier toch maar laten vallen. Als het om inbrekers gaat dan is er op korte tijd toch iets grondig misgegaan. Doch bewijzen of een motief is steeds: waanzin of hij heeft iemand herkend, het kan maar het zeer licht. Iemand die acht 0,22 kogels in een boog achter het oor schiet omdat daar de kogel door de schedel kan, dit terwijl het slachtoffer vastgebonden is met een niet alledaagse knoop en houding. Doet me meer denken aan iemand met kennis van zaken, iemand die weet hoe je moet doden en handtekeningen leggen of met sporen omgaan. Ik heb eerder de indruk dat 1 van de daders iemand is die het gewoon is om onder de radar van instanties te leven. En die leren doden heeft. Van adere mede daders heb ik mijn twijfel of profs waren eerde de indruk dat het junks zijn.