1

(9 replies, posted in Robotfoto's)

Jazeker, ofwel was het Haemers of zeker het type Haemers! En Bochouche zou de rekening hebben betaald en bleef als laatste zitten. Zeker ben je nooit. Had hem aangeduid nadat ik 5 jaar geleden in Humo zijn foto zag, maar kort nadien vernam ik zijn dood en heb niets meer aangegeven.

2

(9 replies, posted in Robotfoto's)

Eén was vreemd type (mediterraans) en sprak Frans. Naar schatting 50 a 55 jaar oud, klein van gestalte en was duidelijk de leider van de bende. Hij gaf de instructies. Naar mijn mening waren het 2 aparte groepen 3-3 opdrachtgevers samen met uitvoerders. De oude had duidelijk bescherming van 2 bodyguards. De grote die eerst was binnengekomen en nadien de deur ging open houden voor de rest was blonde kant, of hij een snor had weet ik echter niet meer. Was toen te bang om ze goed te bekijken hetgeen ik ten zeerste betreur.

3

(198 replies, posted in Foto's)

Met de heropening van de Delhaize lagen ze op het dak! Omdat ze dachten dat het kon herhalen!

4

(270 replies, posted in 1985)

Jazeker, hij was wapenverzamelaar! Juan Mendez en Bouhouche waren er kind aan huis. In de jaren 80 kon hij aan elk wapen geraken! Een maand voor zijn dood beweerde hij dat zijn wapens gestolen waren en dit na de overval, maar hij heeft er nooit aangifte van gedaan. Hij kende trouwens heel goed: Van den Steen en zijn gezin en Jan Palsterman en echtgenote!

5

(33 replies, posted in Vragen)

Sorry! Maar dat was maar een fractie, toen ik me omdraaide omdat ik iets vergeten was, zag ik die auto afkomen zonder lichten! Dat viel op en daar keek ik naar, en niet wie er in zat!

6

(33 replies, posted in Vragen)

5 Jaar geleden, toen de heren van Jumet me voor de 2de maal bezochten, en ik den humo vernoemde was hun reactie: de humo moet je niet altijd geloven! Toen ik verwees naar de getuigenis van die lerares die een voetganger zag teken doen naar de wagen met gedoofde lichten! (Dat was ik!) In het gat van de grote markt! Was hun reactie opnieuw: als dat allemaal wel waar is! Zochten ze een spoor of willen ze die getuigenissen als nonsens beschouwen? En wat mevr. Callebaut betreft: JUIST!

7

(79 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik denk wel dat ik zijn stem zou herkennen! Hij sprak zeer traag!

8

(82 replies, posted in 1985)

Humo 1985: een lerares zag iets voor de overval het konvooi nabij de Grote Markt rijden. Hun lichten waren gedoofd, een voorbijganger merkte dit op en wees hen er op, waarna ze hun lichten aanstaken, kort nadien ontmoete ze hen opnieuw, weer met gedoofde lichten!

9

(382 replies, posted in Getuigen)

Ik wacht gewoon omdat ik nu vrijdag na langdurige ziekte eindelijk eens een tiental dagen weg kan, en gebrek aan tijd deze week! Maar gans mijn verhaal alsook foto's van eventuele grijze mercedes ! Alles is een jaar geleden naar Dendermonde gegaan bij Procureur! En om eventueel onderzoek niet te beschadigen, wacht ik nog even! Je moet ook weten dat dit een 5 tal jaren onderzoek is geweest, en ik samen met een gepensioneerde politie agent personen heb bezocht o.a. Podevijn net voor zijn dood !

En nog vele anderen, soms ook misverstand! Waardoor ik en mijn collega al 2 PV s hebben mogen incasseren! We hebben zin om dit in de krant te plaatsen! Nu vragen ze hulp aan getuigen en vragen om medewerking! Onze pvs spreken over : beleefd verzoek om te stoppen met verder onderzoek! Daar wij geen enkele politie bevoegdheid hebben, en dit moeten overlaten aan bevoegde instanties (dus Jumet!) Als politie mij ontboden heeft waren ze zelf verwonderd van dit pv, en zeiden dat ik er mocht op antwoorden zoals ik wou, heb toen antwoord gegeven aan procureur dat dit mij ten zeerste verwonderde dat hij maar al te goed weet dat wij niets strafbaars deden! Nooit meer van gehoord!

10

(382 replies, posted in Getuigen)

Sorry, maar begrijp gans deze vertoning niet meer! Op 13 nov 1985 leg ik bij gerechtelijke in Aalst een verklaring af dat ik op eigenaardige manier nachtelijk bezoek heb gekregen van 6 man die volgens mijn beschrijving toen "de bende was" na zelf 5 jaar geleden contact opgenomen te hebben ! Krijg ik bezoek van de cel!  Hun mening : wij zijn 100°/ zeker ze waren het! Maar we hebben dat pv al duizend maal in ons handen gehad en ons al duizend keer afgevraagd : waarom zijn ze bij u binnen geweest?

Nu zoeken ze getuigen of de koffer ja dan neen dicht was! of er een mercedes bij betrokken was met nerdelandse of wel met franse  nummerplaten! so wat ? Toen ik sprak over Humo kreeg ik op voorhand te horen: die moet niet altijd geloven! Maar die lerares die verklaarde dat het convooi iets voor de overval aan de grote markt is gezien, antwoorden ze: als dat allemaal wel waar is? Nochtans was dit samenlopend met mijn verhaal!

De overval gebeurde tijdens de 20 minuten dat de zaak verlaat op de markt! vervolgens kwam ik langs Delhaize (ben niet binnen gegaan zoals gepland!) rij als enige op dat momment op nieuwe baan tot aan voetbalveld (mijn tuin komt er achteraan tegen!) keer onmiddellijk terug naar nieuwe baan, en op 20 m van mijn deur komt er een golf in de bocht aangereden en kon me nauwelijks ontwijken! toen ik aan de Delhaize kwam stond er een massa volk op het rond punt! En ja het was juist gebeurd! Als er hen iemand moest gezien hebben was ik het toch? Heb die baan jaren genomen elke dag!

De Golf is toch in de mist opgegaan? Is dus niet in Ninove aangekomen? IK ben een getuige van voor en na de raid! Maar als ze er niets mee doen! Welke getuigen zoeken ze nu na 25 jaar ? Overleden getuigen? IK beloof dat na mijn verlof ik in Juli mijn verhaal van A tot Z zal op het forum plaatsen, en ieder kan dan voor zichzelf uitmaken of het al dan niet belangrijk is of nep of fantasie! Ik had al opgegeven! En dat zal dan ook het laatste verslag worden! Gegroet iedereen!