51

(1,147 replies, posted in 1983)

Jean-Marie Lacroix heeft na de feiten NOOIT MEER contact opgenomen met de overgebleven weduwe van Marcel Morue en haar twee kinderen (twee dochters dacht ik). Eén van de kinderen heeft dat geschreven in een opmerking n.a.v. een post op de FB-pagina "les tueurs du Brabant Wallon/De Bende van Nijvel". Verleden jaar of reeds twee jaar geleden (de tijd gaat zo snel).

Persoonlijk - ik zeg wel "persoonlijk" - vind ik die passieve houding van die Jean-Marie Lacroix ONMENSELIJK.

52

(1,147 replies, posted in 1983)

Ik wil dit nog even letterlijk posten uit het interview van Eddy Vos i.v.m. de feiten aan de Colruyt van Nijvel:

"Wat later arriveert een rijkswachtcombi, nadat het stille alarm van de winkel is afgegaan. Die wordt onmiddellijk onder vuur genomen. Rijkswachter Marcel Morue sterft, maar zijn collega overleeft de schietpartij. Hij vertelt achteraf dat één dader, een man in een lange jas, heel langzaam op hen afkwam, al schietend. Bang-bang-bang! De rijkswachter doet alsof hij dood is, en ontspringt de dans. En dat vind ik vreemd: de drie andere slachtoffers worden doorzeefd met kogels, zelfs als ze al dood zijn, behalve die ene rijkswachter. Ze nemen zijn wapen af, maar ze laten de boordradio achter. Ik denk dat ze hem gespaard hebben, goed wetende dat hij versterking zou vragen".

Bron: Humo | 6 Februari 2024

Een bemerking:

Eddy Vos vind het vreemd dat rijkswachter Jean-Marie Lacroix de dans ontspringt. Hij wordt door de gangsters NIET afgemaakt van dichtbij zoals de andere slachtoffers met een genadeschot (zoals we weten zou het schot afgeschampt zijn op het epaulet van zijn uniform...). Mag men uit de bewoordingen van Eddy Vos besluiten dat hij twijfels heeft over rijkswachter Jean-Marie Lacroix? Dat is hier al door iemand op dit forum aan bod gekomen. Jullie mening graag hierover.

53

(163 replies, posted in Plaatsen)

Wat deed die politiepatrouille of rijkswachtpatrouille aan café Torrine? Hoe lang stonden zij daar al? Ze hebben blijkbaar de bendeleden laten doorrijden, of niet? Het zouden dus nep-politiemannen kunnen geweest zijn, medeplichtigen dus.

54

(378 replies, posted in Andere Personen)

Het forum een ganse week volproppen met posts over de Sliman's en aankondigen dat er op 27 01 2024 iets stond te gebeuren. Nu hoort of ziet men hem niet meer.
Uw geloofwaardigheid is volledig weg nu. En kom nooit meer af met die Sliman's aub.

55

(36 replies, posted in 1983)

Lasne is allesbehalve een gewone gemeente.

"En 2021 la commune de Lasne était la sixième commune la plus riche de Belgique, derrière entre autres Laethem-Saint-Martin, et la première en Wallonie. En moyenne un Lasnois a un revenu supérieur de 42,6% à la moyenne nationale".

Bron: Wikipédia

56

(378 replies, posted in Andere Personen)

Droeg die Xavier Sliman een baard?

57

(378 replies, posted in Andere Personen)

Ik ben het volledig met u eens.

58

(378 replies, posted in Andere Personen)

En de blauwe VW Santana werd gestolen in de garage Brichau in Lembeek. Die garage lag NIET langs de N5 maar langs de N6.

59

(35 replies, posted in Bende Farcy)

edd wrote:

Wellicht kunt u laten weten waar we deze zelf zouden kunnen zoeken?

Ik heb een kleurfoto en een zwart-witfoto.

  1. de kleurfoto heb ik verleden jaar gevonden op het Facebook-profiel van Daniel Bruylants (in maart 2023). Ik heb van die foto toen een print-screen gemaakt. Ik vind thans zijn profiel NIET meer terug op Facebook.

  2. de zwart-witfoto en de inlichtingen over Daniel Bruylants staan in een PV van de federale gerechtelijke politie van Charleroi (CBW). Ik heb - eveneens in maart 2023 - een stukje van dit PV (waar er sprake is van Daniel Bruylants), verkregen van een franstalige persoon die zeer actief is op de franse FB-pagina Les tueurs du Brabant Wallon. Hoe die man aan dat stuk PV geraakt is, weet ik niet. De naam van de man van wie ik dit stuk PV gekregen heb, kan ik niet vernoemen.

Dus deze twee foto's zijn dus van Daniel Bruylants.

  • de kleurfoto is blijkbaar van het jaar 2021. Hier staat hij op met een bril.

  • de zwart-witfoto in het PV van de CBW is veel ouder. Hier staat hij op zonder bril en hij is dus op deze foto veel jonger dan op de kleurfoto (die foto moet van 1988 zijn vermoed ik).

Zoals de politie schrijft heeft hij een soort Frankenstein-gezicht. Wat in ieder geval op beide foto's erg opvalt, zijn zijn dikke lippen.

60

(35 replies, posted in Bende Farcy)

Daniël Bruylants, geboren op 9 oktober 1955 in Vorst, van Belgische nationaliteit, wonende (in 1988) te 1430 Rebecq, chemin Planche Quévit 45. Gehuwd met B.D. Meet 2.04 m.

"Nous observons que l'intéressé présente un visage typé "Frankenstein".

De politie heef hem alzo geïdentificeerd. Ik heb zijn foto maar durf ze hier toch niet te posten.