81

(47 replies, posted in Organisaties)

Luc Jouret (Kikwit, Belgisch-Congo), 17 oktober 1947 (Salvan, Zwitserland, 5 oktober 1994) was een Belgisch homeopathisch arts die samen met Joseph Di Mambro de sekte Orde van de Zonnetempel stichtte. Jouret verkondigde dat de ondergang van de wereld nabij was. De nieuwe sekte had tot doel een geestelijke elite bijeen te brengen die zich zou klaarmaken voor de "reis naar Sirius". Deze 'reis' was de zelfdoding waardoor men de Apocalyps te snel af zou zijn.

Op de ster Sirius kon men zich dan voorbereiden op de komst van een nieuwe wereld. Die zou aanbreken met de terugkomst op aarde van Jezus Christus in de gedaante van een zonnegod die de christelijke kerken en de islam zou verenigen in één grote godsdienst. Jouret pleegde zelfmoord in het Zwitserse dorp Salvan, hetgeen leidde tot massale zelfdoding van zijn sekteleden.

Hij was ook één van de stichters van de neonazistische/maoïstische pan-Europese partij Parti Communautaire Européen.

Bron » wikipedia.org

82

(47 replies, posted in Organisaties)

De Orde van de Zonnetempel is een in 1984 door de Belgische arts Luc Jouret en Joseph Di Mambro gestichte sekte, waarvan de leden door zelfdoding en de daaropvolgende 'reis naar Sirius" daar de komst van een nieuwe wereld afwachten. Deze wereld zal ontstaan op aarde na de wederkomst van Jezus Christus in zijn nieuwe rol als zonnegod of zonnekoning, die de christelijke kerken en de islam zal verenigen in één godsdienst. In Zwitserland, Frankrijk en Canada is de sekte verboden en worden de leden gerechtelijk vervolgd.

Bron » wikipedia.org

83

(47 replies, posted in Organisaties)

Wie op het forum kent nog de Orde van de Zonnetempel? Kan iemand enige link met Aalst leggen?

84

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

Beste dim, de onthulling van Guy Bouten over Bougerol mag volgens mij echt niet worden onderschat. Mag ik het voorlopig hierbij laten, a.u.b.?

De diabolisering van Beijer is niet de goede piste. Beijer en baron de Bonvoisin zijn zeker geen vrienden. In tegendeel. Ik sprak met beide heren te lang om het te weten.

85

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

Volgens mij is een van de belangrijkste onthullingen - zoniet de belangrijkste onthulling in het boek van Guy Bouten de naam van Jean Bougerol. Als Mr. X inderdaad Bougerol is, heeft die man in 1985 -86 dingen gedaan die heel erg waren. De realiteit overtreft de fictie, leest men in de nota. Wat? Heeft het met de Bende te maken?

Er zijn nog 6 mensen die meer weten omdat ze de fameuze nota over Mr. X in handen kregen: de Kerckhove, de Donnéa, Raes, Bricout, Closset en AD (allicht Antoine Dusqeuse). Zijn die mensen door de CBW echt op de rooster gelegd? Of zijn ze weggekomen met het smoesje dat ze het zich allemaal niet meer herinneren? Ik wed op het tweede.

Na Bouten is het nu wachten op het boek van Bob Beijer dat normaal gezien dit jaar verschijnt. Het wordt een turf nog dikker als die van Bouten en zal allicht enkel in het Frans verschijnen. Dit boek zal vuurwerk opleveren, maar het masker van de Bende zal niet vallen. Zoals Beijer mij in een interview met P-magazine vertelde, weet hij niet wie achter of in de Bende zat, maar hij kan wel vertellen waarom bepaalde sporen naar de Bende fout zijn.

86

(270 replies, posted in 1985)

Ben wrote:

Laten we even een extra piste openen. We gaan ervan uit dat gangster nummer 4 langs het Osbroekpark is gevlucht.

De toegang van de parking tot het wandelpad langs het Osbroekpark gebeurt via de zogenaamde Docusberg. Na de overval is een nadar geplaatst bovenaan de Docusberg. Ik ben 's anderendaags een kijkje gaan nemen op dat pad. Je kon heel duidelijk de verse sporen zien van iemand die met zwaar schoeisel richting rusthuis moet gelopen zijn. Het waren de sporen van één persoon. Het is dus best mogelijk dat een vierde dader langs daar is gevlucht om dan ter hoogte van het rusthuis in een vluchtwagen te stappen. Naar mijn weten is er destijds geen sporenonderzoek gebeurd op de Docusberg en het wandelpad.

Ben wrote:

Langs de voorkant : Golf aan café Fox.

De Parklaan was toen al heraangelegd. Kon je toen nog parkeren aan café The Fox? Ik denk het niet. Aan de overkant van de straat wel, maar niet aan de kant van The Fox.

87

(27 replies, posted in 1980-1989)

De sleutel van het enigma van de Bende van Nijvel ligt duidelijk in Aalst. Pas als men de overval in Aalst begrijpt, komt men (dichter) bij de waarheid. Het is zo belangrijk dat mensen als Renne (helaas en begrijpelijk onder een schuilnaam; en zonder man en paard te noemen) hun verhaal brengen op deze site. Ik ken, denk ik, het volledige verhaal van Renne en het is niet enkel straf, maar ook steekhoudend en minstens zeer de moeite om verder uit te spitten. Wat kennelijk door de bendespeurders niet gebeurt.

Willen andere wakkere Aalstenaars dan Renne eindelijk ook eens vertellen wat ze hebben gezien, weten, hebben? Het is zo belangrijk dat deze site wordt aangezwengeld met getuigenissen uit het Aalsterse. Elk detail kan belangrijk zijn. Het mag dan wel zo lang geleden zijn, de acht doden in Aalst en hun familie zullen niet rusten voor de maskers vallen. Ik was zelf op 9/11/85 getuige van de laatste bende-overval en het laat mij nog altijd niet los. Ik ben Ben dan ook dankbaar dat hij, als jonge snaak, via zijn site de zaak levendig houdt.

88

(203 replies, posted in Andere Personen)

Patrick Henderickx heeft inderdaad overvallen gepleegd samen met Vandeuren. Op een dag kwam Vandeuren aangereden met een Golf met daarin een riot gun en carnavalsmaskers, wat Henderickx heeft gezien. Toen wist hij dat Vandeuren met de bende had te maken. Henderickx is formeel in deze.