181

(782 replies, posted in Westland New Post)

Verzameling nutcases, zeker. Maar die mensen waren levensgevaarlijk. En agenten van de Staatsveiligheid zelf onder de indruk waren van hun professionalisme (zie PVs van Kausse bijvoorbeeld, op anneesdeplomb). De SIPO (geheime politie van de WNP) was zeer goed georganiseerd (wij hebben en berg van PVs dat dit bevestigen) en de nauwe banden tussen de WNP en de Staatsveiligheid zijn niet de ontkennen.

Het is glashelder dat Smets extreem-rechts was, en gebruikt de WNP voor zijn eigen doelen, die niets had met de oorspronkelijk idee van de stay behind groepen. Er zijn geen enkel mogelijkheden dat Smets een "gewone infiltratie" deed op de WNP. De getuigenissen van zijn eigen collega's spreken boekdelen. He was lid van de WNP voordat de Staatsveiligheid wist zelf dat de WNP bestond.

En wat is het voor een toeval dat Smets vind zich in de dossier Pinon. Pinon heeft zelf klachten tegen Smets gedaan voor bedreigingen van moord. Voor Latinus, de dossier Pinon was extreem belangrijk. Het feit dat de meeste mensen van de WNP geloofden dat Smets de grote verdacht was voor de "zelfmoord" van Latinus, is voor mij helemaal té recht.

Latinus, en de WNP, waren zeker gemanipuleerd. Latinus dacht dat de WNP een klein deel was van een grote strategie stay behind. Hij wist niet dat Smets, en misschien Raes, gebruikte de WNP voor zijn eigen doelen. Misschien heeft hij dat later ontdekt en dus was hij vermoord.

Smets, en de Veiligheidsdienst blijven, voor ik, verdachten nummer 1 voor de vroegere moorden van De Bende. De stay behind van België was de verantwoordelijkheid van de Veiligheidsdienst, als was het het geval in de meeste landen van West Europa. Maar wat niemand wist was dat Smets, en zijn extreem-rechts collega's in de Veiligheidsdienst, created a monster. En deze organisatie was klaar om "de nodige" te doen om een ontploffing te vermijden rond Pinon en Vanden Boeynants, Prins Albert, Beaurir en Mathot. En Smets was zeer goed geplaatst, in de dossier Pinon,  om te weten dat een explosie, voor de staat, op komst was.

Libert praatten over de BURAFEX, die de hoge organisatie was  achter de WNP en andere groepen. En journaliste Rogge zei dat belangrijke mensen van de CEPIC-lid waren van de BURAFEX. Maar kijk naar de dossier Van Brussel en De Jonghe, en de "organisatie" achter de bende Haemers, met "gevaarlijke politieken ideeën", en "foux dangéreux" en de belangrijke mensen van de CEPIC rond de bende.

Dezelfde organisatie? Zeker weten! Officieel was het, sinds 1982, afgelopen met de CEPIC . Maar dat is volop leugens.

182

(183 replies, posted in Westland New Post)

Een journaliste heeft dit een keer geschreven:

"Het onderzoeksdossier-Latinus werd nooit gekoppeld aan dat van de Bende van Nijvel. Toch wijst alles erop dat Latinus een van de sleutels is om het enigma van de Bende te ontrafelen. Latinus raakte bij de het brede publiek bekend als de zogenaamde maarschalk van Westland New Post, een anti-communistische occulte organisatie. WNP was een schakel in een veel groter, grensoverschijdend netwerk van dergelijke para-militaire organisaties. In België werd het netwerk overkoepeld door de zogenaamde organisatie Burafex."

"Organisaties onder de Burafex-koepel hadden onderling geen informatie over mekaar. Dat maakte dat slechts weinigen een overzicht hadden van alle 'louche' activiteiten van het net. Dezelfde strategie is bij de Bende van Nijvel gehanteerd. Daar ging het volgens verscheidene bronnen wel degelijk om verschillende moordescaders die van mekaars aanslagen niet op de hoogte waren. Dat verklaart waarom slechts een handvol personen een totaaloverzicht hebben op het dossier. Het  verklaart ook waarom de Bende-speurders het zo moeilijk hebben gehad een rode draad te vinden in de verscheidene Bende-daden."

183

(782 replies, posted in Westland New Post)

Medeoprichter van WNP en chef van de infosectie. Hij was informant van de Staatsveiligheid, lid van de Milice de Jésus-Christ van Bougerol en werkte voor ARI. Hij richtte later het agentschap SCAG op, gespecialiseerd in industriële spionage.

184

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

100% eens met alles dat je schrijft. En andere man dat je vindt een beetje overal, informant van de Rijswacht, sterke verbindingen met grote criminaliteit, een zeer gooie vriend van Achille Haemers. Maar bijna onbekend is voor de grote publiek, en de pers, is Serge Frantsevitch.

185

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

De nota praat over hulpvaardig en niet interesse hebben, niet het zelfde, volgens mij. En zeer gooie kennis van Cryns heeft tegen mij gezegd "qui tient Cryns, tient tout le cul bruxellois." Cryns woont nu in Parijs en Dumont bezoekt hem regelmatig.

186

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

dim wrote:

Is er iemand die al de piste Nihoul heeft overwogen?

Zeer goede vragen. Ik heb pas dit op de Franstalige site geschreven:

Albert Raes reste néanmoins d'avis que tant qu'on pourra se servir de l'intéressé, on n'aura pas mieux pour neutraliser la nébuleuse qui vous occupe. dim, sur le site néerlandais, cite l'implication éventuelle de la mouvance Crijns et Le Mirano, et Michel Nihoul. Je trouve cette idée extrêmement intéressant.

Hypothese: La "nébuleuse" fait des chantages, et l'intéressé n'est pas seulement au courant de ces chantages, parce qu'il était responsable pour les photos/videos incriminantes, mais il peut mettre aussi de la pression sur la nébuleuse qui a employé ses services. L'intéressé est quelqu'un comme Philippe Crijns (gérant du Mirano). Ou Nihoul. Ou Jean-Paul Dumont.

187

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Waren de verdachten van Godbille te recht, over het bestaan van een loge P2 à la belge? De italianen hadden geluk. Zij hebben een lijst van de lidmaatschap van de P2 ontdekt bij een huiszoeking van Gelli. En de italianen hebben sterk gereageerd. Omdat de lidmaatschap maakten men zeer bang. De hoofden van de drie Italiaanse staatinlichtigendiensten waren lid, bij voorbeeld.

Ik vind belangrijk, i.v.m. het mogelijk bestaan van een loge P2 à la belge in België, wat X18 had te zeggen op 16/05/1989, in de dossier Van Brussel/De Jonghe:

A.H. (red. Achille Haemers) maakte over 8 jaar actief deel uit van de "Loge". Na de overval in Deerlijk, werd hij op "sommeil" geplaatst en diende zijn handschoen en voorschoot, af te geven. In die tijd, werd ook Eric Haemers lid van de loge (zoon Achille Haemers). Achille Haemers werd dit weekend gecontacteerd door een zeker Lambiotte Robert. Het betreft één der hoofdfiguren uit de loge en hij verzocht Achille Haemers te zwijgen over al wat hij weet. Anders zou dit een explosie veroorzaken. O.R. Collin zou eveneens deel uitmaken van deze loge, zij het op een onrechtstreekse manier. Op sommige vergaderingen, bijgewoond door A.H. waren Gol, Declercq, Claes, ... eveneens aanwezig.

Het is glashelder, in de dossier Van Brussel/De Jonghe, en gebaseerd op de verwerking van info's dat deze rijkswachters deden met de informatie, dat X18 zeer betrouwbaar is. Een loge waar "groten" mensen als Gol, Declercq en Claes, ... een gangsters als Achille Haemers, ontmoetten elkaar. Ik vind dit zeer interessant.

188

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Dupont stelt vele vragen. Goeie vragen. Als bijvoorbeeld (in de krant van 21/02/1992):

Que s'est-il passé entre Ciolini et Thierry Smars? Quel rôle de détonateur a-t-il joué dans la bande? Un rôle nécessairement crucial, puisqu'il est acquis aujourd'hui que Thierry Smars est allé jusqu'à lui remettre de l'argent provenant des hold-up commis par Haemers. Une date? Le 23 août 1985, Smars remet 1.727.540 F à Ciolini; plus tard dans l'année, Philippe Lacroix, l'autre numéro un de la bande, lui remet encore 2,3 millions. Dans quelle mesure certains braquages ne sont-ils pas commis pour Ciolini qui réclame toujours plus?

Deze vraagjes worden weer interessant i.v.m.:

  • De rol van Ciolini als sleutelmens in de loge P2.

  • De Dossier Godbille. Magistraat Godbille verdacht dat een loge P2 à la belge bestond in België.

  • De Dossier Van Brussel/De Jonghe, en de revelaties dat de bende Haemers werkte voor een "organisatie" van mensen "met gevaarlijke politieke ideën", mensen die "foux dangéreux"  waren.

Ciolini was verantwoordelijk, bij voorbeeld, voor vele manipulaties rond de terroriste aanslag in Bologna in 1980. Hij had zeer sterke relaties met Stefano Delle Chiaie (nummer twee van de loge P2). Er staat vele documenten i.v.m. Ciolini op Internet, meestal in het Italiaans.

189

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Journaliste Gilbert Dupont heeft twee zeer interessante stukken over Ciolini geschreven in de Franstalige krant La Dernière Heure. Maar hij was niet op de hoogte van de role dat Ciolini speelde in de P2 in Italië.

Dit is de eerste, L'Homme qui a floué Haemers de 4 millions, van 27/03/1991:

http://img182.imageshack.us/img182/2491/derniereheure19910327yx3.jpg

Dit is de tweede, Un témoin clé de l'affaire Haemers, van 21/02/1992:

http://img174.imageshack.us/img174/9061/derniereheure19920221zt9.jpg

190

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Elio Ciolini is zeer interessant. Sterke verbindingen met de bende Haemers, en sleutelmens in de loge Propogande Due (P2) in Italië. Als je zoekt op Google met woorden als Haemers en Ciolini vind je bijna niets. Idem met de Bende Van Nijvel. Ik hoop dat dit gaat veranderen.