1,221

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het valt op dat men blijft proberen om Martine Michel en de conclusies van het NICC omtrent de vondst in Ronquières in discrediet te brengen. Misschien is de reden dat de onderzoeksrechter niets wil zeggen gewoon dat ze de geheimhouding rond het onderzoek niet in gevaar wil brengen. Er werd vroeger maar al te vaak gecommuniceerd zonder enig resultaat. Het feit dat mevrouw Michel zich volledig op het onderzoek naar de bende concentreert en al haar andere taken overgedragen heeft betekent volgens mij dat er een concreet spoor is.

1,222

(87 replies, posted in Overzicht Bendes)

Het klinkt in elk geval zeer plausibel dat die gasten er in betrokken zijn als uitvoerende partij. Ik kan me ook voorstellen dat bepaalde hooggeplaatste politici toegang hebben tot informatie die voor ons niet beschikbaar is. Dat betekent waarschijnlijk ook dat de Cel Waals Brabant met een zeer concreet spoor bezig is.

1,223

(87 replies, posted in Overzicht Bendes)

Heeft iemand eigenlijk een idee wie de toppoliticus is die de befaamde uitspraak deed over de sudisten, dat de waarheid binnenkort aan het licht zal komen, of is dit weer een van de zovele niet gefundeerde uitspraken waarvan heel dit dossier wemelt?

1,224

(147 replies, posted in Andere Personen)

Ik dacht dat lekeu in 1984 naar de Verenigde Staten gevlucht is. In dat geval kan hij onmogelijk bij de tweede golf aanslagen betrokken zijn.

1,225

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik deel dezelfde mening over de vondst in Ronquières. Het valt me ook op dat er nu al een tijdje mediastilte heerst omtrent het onderzoek na het ondervragen van de voormalige speurders van de Delta cel. Misschien hebben de verhoren toch iets opgeleverd en krijgen we binnenkort meer nieuws te horen over wie wie gemanipuleerd heeft.

1,226

(46 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik heb ergens gelezen dat Martine Michele de bewijsstukken nog verder door het NICC zou laten onderzoeken. Wie weet wat er dan nog komt bovendrijven.

1,227

(717 replies, posted in 1982)

Ik geloof meer en meer dat de meest concrete aanwijzingen over de bende in deze periode te vinden zijn: De bekentenissen van Vandeuren, het wapen afkomstig van Dekaise dat bij Vicky Van Obbergh teruggevonden werd, de formele herkenning van een man uit de kring rond Calmette, Bouhouche die herkend werd en tenslotte de getuigenis op het Franstalige forum van de gangster die deelnam aan de laatste overval van Vandeuren waarin hij beweerde dat in het handschoenenkastje van de overvalwagen door de politie een wapen gevonden werd dat aan de bende gelinkt kon worden.

Aan die getuigenis kan getwijfeld worden maar het is een feit dat Beijer zeer geïnteresseerd was over deze info. Hilde Geens geeft zeer veel relevante info over de sporen die naar de daders van de overval op Dekaise leiden en ook over hoe het onderzoek reeds in dit prille stadium volkomen de mist ingegaan is.

1,228

(301 replies, posted in Andere Personen)

De verhalen die hij in Paraguay aan de Belgische politie vertelde over de betrokkenheid van Gol bij de bende, zijn beweringen dat je de top van de bende hoog, heel hoog moet zoeken, de redenen voor zijn vlucht naar het buitenland. Er zijn ook de schimmige verhalen over zijn contacten met Delsaut en de staatsveiligheid en tenslotte zijn bewering dat hij niet vertrouwelijk omging met sommige gedetineerden in de gevangenis.

Ik denk niet dat hij tot de kern van de bende behoorde maar ben ervan overtuigd dat hij een deel van de puzzel is. Vandeuren en hij beschuldigden elkaar van het transport van de wapens die bij Dekaise buitgemaakt zijn.

1,229

(301 replies, posted in Andere Personen)

Als de aanwijzingen tegen Bultot niet meer zijn dan dwaalsporen, (wat ik betwijfel, want het zijn er gewoon teveel), moet hij toch enig idee hebben wie ze daar neergelegd heeft. Spijtig genoeg is de man een mythomaan die zelf een heleboel leugens rondstrooit.

1,230

(301 replies, posted in Andere Personen)

Bultot blijft de spilfiguur die alle verdachten kent, door alle aanwijzingen tegen hem als dwaalsporen te interpreteren blijft hij buiten schot. Er is gewoon teveel dat hem met de bende in verband brengt. Ik denk dat de opmerking van Van Esbroeck dat Bultot in de gevangenis mensen rekruteerde de kern van het verhaal vormt, hij is de schakel tussen opdrachtgevers en uitvoerders. Heeft hij zich eens niet laten ontvallen dat hij niet durft te spreken uit angst om ook vermoord te worden?