981

(717 replies, posted in 1982)

Vluchtwagen doders van Waver gevonden

Brussel, Waver. Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag werd aan de rand van het Zoniënwoud de uitgebrande auto gevonden van de doders van Waver.... Ondanks het inzetten van politie en rijkswacht konden de moordende overvallers niet gevonden worden. Ook de wagen die ze gebruikten verdween spoorloos. Wel werd donderdagavond gemeld dat de overvallers gezien waren te Oudergem om daar in een andere wagen over te stappen.

Bron: Het Nieuwsblad | 2/10/1982

982

(1,219 replies, posted in 1985)

... Hofstade ligt bij Aalst en de schoonfamilie van Julien de Staerke woonde er. Constant, een familielid met de bijnaam 'Het Manneke', een kermisexploitant die meestal in nomadenkampen verbleef, had begin jaren 80 België doorkruist samen met Johnny om oude autobanden te vulkaniseren.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

Dit zou dus de man zijn die volgens Walter Baeyens (De elite van de macht de macht van de elite) de wapens voor Aalst heeft geleverd.

983

(245 replies, posted in Westland New Post)

En Bruno Van deuren en café 'De Pomp'.

984

(74 replies, posted in Filière Boraine)

'Had je contacten met extreem rechts?'
'Ik heb samen met Bouhouche in Nijvel gezeten; Die heeft me bepaalde dingen verteld. Meer wil ik niet kwijt. Ik kan alleen maar zeggen dat hij voor zijn leven vreesde.'
'Bouhouche is dood. Je kan gerust praten.'
'Neen, hij was maar een tussenpersoon. Maar ik heb reeds te veel gezegd...'

Bron: De bende van Nijvel: het dossier, het complot, de leden | Guy Bouten

985

(784 replies, posted in 1982)

Ik heb nog even de post herlezen over het artikel in La Dernière Heure door Gilbert Dupont (» Forum). Volgens dat artikel bracht een wetsdokter de feiten in Beersel in verband met een aantal andere niet opgehelderde misdrijven waar het gerecht wel een verdachte voor had. In hetzelfde artikel ging het gerecht ervan uit dat het toch gewone inbrekers waren die Vanden Eynde vermoord hadden. Waarschijnlijk dezelfde inbrekers die al twee keer eerder hadden ingebroken.

Wat mij betreft lijkt me dit de meest voor de hand liggende piste. Een piste die ook nauw aansluit bij de bevindingen van de profilers. Nicolas L. past ook in dit plaatje.

986

(40 replies, posted in Onderzoekspistes)

Opscheppen op café... Doet me aan Tinck denken.

987

(1,219 replies, posted in 1985)

Het is de schoonbroer van De Staerke die de bijnaam 'Het manneke' heeft. Niet De Staerke zelf.

988

(1,219 replies, posted in 1985)

Ben wrote:

Welke bijnaam?

'Het manneke'

989

(1,219 replies, posted in 1985)

Een getuige die Philippe De Staerke als de wilde schutter op de parking identificeerde, wees ook de schoonbroer van Julien De Staerke, bijgenaamd 'Het manneke', als leverancier van de wapens. 'Het manneke' verplaatste zich in een Mercedes met Nederlandse nummerplaten. Op de avond van 9 november werd in Aalst een verdachte Mercedes met Nederlandse nummerplaten gesignaleerd.

Bron: De elite van de macht de macht van de elite | Walter Baeyens

Iemand enig idee welk personage er achter die bijnaam schuilgaat?

990

(38 replies, posted in Wapenhandel)

Denk ik ook. Behalve dat de GP 9mm nooit in beslag genomen werd. Ik vermoed dat het hier om een feit gaat dat door Baeyens fout geïnterpreteerd werd. Eenzelfde euvel waar de boeken van Bouten onder leiden. Foute aannames die als feiten gepresenteerd worden.