1

(760 replies, posted in 1985)

FreCR wrote:

Voor alle duidelijkheid baseer ik me niet op "te voet naar scherpenheuvel" i.v.m. Denderleeuw. Ik denk nog steeds dat dit aangevraagd-liedje er niets mee te maken heeft en louter toeval is.

Ik zie in de aanvraag van een (vrolijk) liedje "voor de Bende van Hofstade in naam van de Bende van Nijvel " kort voor dat de overval plaatsvond enkel het toppunt van cynisme. Als ik hier aan denk komt er altijd iemand me voor de geest maar ik zal hier maar stoppen, er verschijnt al genoeg onzin.

Mogelijk definitie van cynisme: De meest harde, bijtende vorm van spot of dodelijke spot.

2

(760 replies, posted in 1985)

LEO wrote:

... Chiévres!

hmm Ik sluit niks uit maar vind het onwaarschijnlijk dat de Amerikanen het risico van een spoor naar een Amerikaanse basis zouden tolereren.

3

(1,219 replies, posted in 1985)

the end wrote:

Het dichtste slachtoffer is een paar wagens naast waar hij stond D. en E. Nijs.

Van waar komt je die informatie?

4

(1,219 replies, posted in 1985)

the end wrote:

Er stonden 2 of meer personen op de steenweg om klanten te verwittigen, sommige klanten zijn zelfs doorgereden. Van die getuigen is er naar mijn weten niemand neergeschoten, wat wel is is dat één van de getuigen die beschoten is op de parking en een hoofdwonde had en is terug gekeerd naar de ingang (steenweg) tijdens de overval na zijn vlucht van de parking. Hij is één van de hoofdgetuigen trouwens.


De man die vluchtte met zijn Opel Kadet is Donald Roelandt. Hij werd als bij wonder slechts licht gekwetst door 1 of 2 schampschoten.

the end wrote:

De persoon naast hem op de parking toen hij vluchte is neergeschoten dat wel.

Wie was dat?

5

(245 replies, posted in Westland New Post)

Wat ik wou zeggen: het koningshuis zal wel niks met de WNP-constructie te maken hebben maar wanneer het Monster van Lochness opdook (een of ander roos ballet) werd er mogelijk ingegrepen.

Wat de WNP betreft (waar het hier over gaat) ben ik er tot hiertoe nog niet in geslaagd om daar kop of staart aan te krijgen. Misschien wou Raes er gebruik van maken om die neo-nazi's later in diskrediet te brengen (da's het verst dat ik geraak wanneer ik er over nadenk).

6

(245 replies, posted in Westland New Post)

Voeg het staatshoofd er ook maar bij plus de Generale Maatschappij van België. De koning ontvangt ook nu nog rapporten van de staatsveiligheid. Theoretisch heeft hij geen macht, praktisch ligt/lag dat wel anders, zeker bij Boudewijn.

7

(245 replies, posted in Westland New Post)

LEO wrote:

... Want dit telefoonnummer leidt rechtstreeks naar de manipulatoren uit de bovenwereld!

'k Vrees dat het topje van die "bovenwereld" waar je met dat nummer zou geraken Raes was. De wereld boven Raes bestond uit de Minister van Justitie en ... (zelf invullen aub).

LEO wrote:

En niemand heeft er ooit aan gedacht om hierop verder te boren?

Het verslag van de Bendecommissie geeft me sterk de indruk dat men niet verder komt dan Raes of Smets, die laatste werd beschermd door Raes.

8

(1,219 replies, posted in 1985)

Herr Flick wrote:

De rest van de zaken: wel als een officier op iemand zijn vraag die bewakers heeft teruggetrokken, dan weet je ook het antwoord op die 2 andere vragen. Zie ook mijn opmerking bij WNP trouwens.

Er is een andere mogelijkheid. Ik quote hier een stuk uit een post van minimouse op les Tueries (die heeft blijkbaar toegang tot het dossier).

Nog een klein detail. Weet u wie er voor de rijkswacht in de Task Force Tilmant zat? Dus, in de Task Force waar de bewakingsschema's van al de Delhaizes en andere supermarkten werden opgesteld? Raad eens? Ik zal het u zeggen: Christiaen Amory! (Verbaast het u nu nog dat de Bende het bewakingsschema in Aalst kende?)

Verder in dat topic haalt "Anonymou" (Robert Beijer) nog aan dat Bouhouche erg geïnteresseerd was in die schema's en dat hij Amory er naar gevraagd heeft. Hij zou niks meer te weten gekomen zijn dan datgene wat iedereen al wist ...

9

(39 replies, posted in Onderzoekspistes)

Met zo'n eendenroer kun je maar twee keer schieten en je moet herladen. Dus konden ze daar niks mee aanvangen vanachter in die Golf op het ogenblik dat ze vluchtten.

10

(39 replies, posted in Onderzoekspistes)

Tja, 'k vraag me af of er iemand die voor de eerste keer in Kortrijk komt, uit zijn auto stapt en een pistool onder zijn neus geduwd krijgt, die subtiliteiten tussen Manouche, Turks of Kortrijks gaat onderscheiden?