41

(110 replies, posted in 1982)

Ben wrote:

Ze vertragen hun tred als ze ter hoogte komen van wapenhandelaar Bayard een speciaalzaak voor jacht- en visartikelen. Een vlugge blik naar rechts en links. Ze openen de deur en in de winkel gaat een bel.

Kan zeer belangrijk zijn. In Dendermonde bestond een schietclub, de Bayard Shooting Club. 45 leden. In 1983 wint Daniël De Bruyn, familie van Jozef (?), een tweede prijs.

Bron: Voorpost | 1 april 1983

Deze schietclub was gelegen in de ex-brouwerij Dubois, langs de Leo Duboisstraat. De geschiedenis van deze Bayard Shooting Club is verweven met de karabijnschutters Club der X. Van Daniel De Bruyn vond ik ondertussen een foto. Hij heeft precies dezelfde ongewone baard als Jozef De Bruyn.

Jozef De Bruyn ook aanwezig op de foto. 90% zeker. Iemand anders is echt wel serieus groot. En een duidelijke verwijzing naar 40-45 op een groot houten bord centraal op de foto. Poseren voor de Rechtbank van Eerste Aanleg. Foto's dateren uit onverdachte tijd: 1975.

En een Wachtelaer in het gezelschap. Ik zou zeggen alles samen is dit heet. Deze Wachtelaer vestigt zijn verenigingen graag in ... café Tijl. Waar we uiteraard ook Bonkoffsky terugvinden. (Bron: Voorpost | 9 september 1983) Het wordt alsmaar heter, alleen jammer dat Jozef DB ontbreekt, het zou een zekere Timmerman zijn in het mooiste pak op de foto's

» blog.seniorennet.be

Zo. Genoeg gewerkt voor vandaag.

42

(18 replies, posted in Politiek & Business)

Detail misschien, maar voor de volledigheid: Beelen was de PVV voorzitter in Beersel.

43

(30 replies, posted in Documentatie)

LEO wrote:

Was Jacky Ickx niet getrouwd met een Blaton?

Jacky Ickx is drie keer getrouwd. Zijn eerste vrouw was Catherine Blaton, dochter van Ado Blaton. Hij hertrouwde met Maroussia Janssen maar ook dit huwelijk liep stuk. Ickx is nu gehuwd met de Burundese zangeres Khadja Nin; ze wonen samen in Monaco. (Bron: Wikipedia)

Pro memorie: Blaton > Maud Sarr > Pilarski > Moussa > bende De Staerke
Voor mij ook nog open vraag: Blaton > broers Fussen

Ickx trouwde in augustus 1970 met Catherine Blaton. Op de foto's van Le Mans 1986 staan ze nog samen.

44

(22 replies, posted in 1980-1989)

Bedankt voor deze informatie XRay! Wanneer overleden? En een paar losse opmerkingen (voor wat ze waard zijn): Wie ook aan deltavliegen deed; de bende Haemers. En bij deltavliegen: vrij frequent ongevallen met beenletsels.

Volgens mijn informatie is Jozef De Bruyn pas verleden jaar gestorven, op 81 jarige leeftijd. Onder voorbehoud van verificatie. Indien dit zou kloppen, dan is het wel bijzonder merkwaardig dat er verleden jaar nog een 81 jarige omkwam bij een ongeval met een ULM vliegtuig. Een zekere André Mahieu. Kan dit Dr Mahieu zijn?

45

(133 replies, posted in Hypotheses)

Leuk. De eigenaar van de nummerplaat MURAT maakt een verwijzing naar de Banda della Magliana.
En/of naar de bende van de witte Fiat.
De cirkel is rond.
( met dank aan hans/Elvis die de referentie vond ergens online )

46

(11 replies, posted in Plaatsen)

Over de Johny uit mijn verhaal hierboven vond ik nog iets erg intrigerend: hij reed in 84 en 85 de rally Paris Dakar samen met J.D.B., die in '89 in Aalst genoemd wordt ivm xtc pillen en waar men bij een inval een arsenaal wapens vindt op zolder.

47

(22 replies, posted in 1980-1989)

Ik geef u hierboven de identiteit van J.D.B en toon u de context waarin hij thuishoort: de Paris-Dakar scene. Dat is spijkerharde info. En dat kan ons verder helpen. Maar uw wil om mij weg te zetten als een fantast is groter. Nooit anders geweest.

48

(22 replies, posted in 1980-1989)

Ja zeg. Misschien moet de Belgische overheid het na meer dan dertig jaar nu eindelijk een keer oplossen, zodat er geen ruimte meer is voor mijn verbeelding.

49

(133 replies, posted in Hypotheses)

Trojan wrote:

Wat de Bende van Nijvel betreft: ik trek een streep door alle voorgaande hypotheses. En begin met een propere lei opnieuw. Een aanzet is al gegeven in topics Marbaix en Groep G.

Even 'for the record'. Ben al mijlen verder dan in 2014 2015.

50

(22 replies, posted in 1980-1989)

De man van de wapens op zolder en het Nederlands XTX dossier, de Jozef De Bruyn waarvan sprake hierboven, reed in 1983 de rally Paris Dakar. (Bron: De Voorpost | 11 februari 1983) Wie ook Paris Dakar reed in die jaren: Roland Potier, de latere vriend van Tyack, en de man van de giga BTW carroussel met luxewagens. (Bron: boek Tyack)

Jacky Ickx was er ook bij in 1983 en dus vermoedelijk ook wel wat familie Blaton. In mijn verbeelding ook Pilarski en Kapllan Murat, misschien de moeite om het na te kijken.