1,141

(175 replies, posted in Magistraten)

Euh? Nou ja, ieder zijn mening natuurlijk!

1,142

(175 replies, posted in Magistraten)

Ben, op het huidige onderzoek niet, nee. Maar hij heeft toendertijd zijn destructief werk gedaan in opdracht van zijn politieke broodheren. Ga maar eens na wie in de jaren '80 leiding gaf aan de PSC (nu cdH, en toen Deprêtre's politieke strekking). Maar nu begeef ik me op een gevaarlijk spoor! Wie een neus heeft, kan ruiken!

1,143

(175 replies, posted in Magistraten)

Volgens mij blijft Deprêtre het struikelblok in het onderzoek naar de Bende van Nijvel.

1,144

(33 replies, posted in Wagens)

Het lijk van Finné lag voor de ingang van de krantenwinkel, een krantenwinkel die normaal dicht ging om 19:00. 20 tot 30 meter voorbij de ingang van de Delhaize! In een godvergeten donkere uithoek van de parking! Ik koos deze plaats om mijn persoonlijk voertuig te stallen tijdens de bewakingsopdrachten omdat ik me daar effe anoniem kon terugtrekken om een tasje koffie te drinken in mijn wagen en de hond effe kon relaxen. De linkerzijkant die je ziet op de foto's is de zijmuur van de Delhaize.

1,145

(90 replies, posted in Bewijsstukken)

DeadLetterBox, de recht ' afgezaagde ' loop kan gezichtsbedrog zijn aangezien het resterende 'afgezaagde' stuk volledig schuin is. Ik heb trouwens een probleem met dat 'afzagen'. Het kan onmogelijk gebeurt zijn met een handbeugelzaag. Tenslotte is een geweerloop gemaakt uit gehard staal. Een zaagblad uit een beugelzaag zou er nooit door geraken. Ik tip op een handslijpmachine. Als het wapen niet goed vastgeklemd zit ben je snel scheef aan het slijpen. Men zou dit kunnen zien als men recht op de loop kijkt. Graag had ik Geronimo's mening hierover gehoord.

1,146

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Binnen een jaar of twintig zullen we de uitslag wel weten zeker!

1,147

(1,219 replies, posted in 1985)

Cabooter, je merkt op dat één agent op de vluchtende auto schiet (agent Nevens) en dat er drie stonden te lanterfanten. OK. Een agent mag niet vuren op een wegvluchtende persoon. Iemand die wegvlucht is geen bedreiging meer. Agent Nevens ging in de fout omdat hij reageerde zoals iedereen zou gedaan hebben. Zijn drie collega's niet. Als er een lijk werd gevonden met zijn kogels in zou ik niet in zijn schoenen willen staan! En Justitie zou er onmiddellijk zaak van maken.

Daarbij gaat het in dit forum niet om de werking van de politiediensten onder het vergrootglas te houden, maar om het gedrag van een moordenaarsbende met 28 slachtoffers te ontleden. Wat ik nu ga schrijven wou ik privé houden, maar je dwingt er me toe!

Mijn vader was rijkswachter en verklaarde me één en ander. Na beraadslaging met mezelf nam ik de beslissing om niet in zijn sporen te treden. Anders lag het bij mijn kinderen, enkelen besloten om toch in politie-dienst te treden. Wat ik steunde aan de hand van hun opvoeding. Ze hebben er beiden zo ongeveer 15 jaar dienst opzitten nu. Wat ik me nog herinner was de morgen dat mijn zoon (reeds getrouwd toen) aankwam bij mij thuis met tranen in de ogen: Hij was geconfronteerd met zijn eerste dode als 20-jarige agent. Idem met mijn dochter na de vaststelling van een weken-oude zelfmoord. Mijn vrouw verbood om op Kerst- Nieuwjaars- of verjaardagfeestjes nog over "ons werk" te spreken.

Neem gerust aan van mij, Mr. Cabooter, dat je Hooligan-gebazel me op de zenuwen werkt!

1,148

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

Een hechte groep? OK, een hechte groep met een wisselende bezetting onder leiding van één leidend persoon. Bij de Bende-overvallen werden steeds verschillende daders opgemerkt en verschillende talen gesproken. Ook huurlingen hebben een leider (zie Jean Schramme en Bob Denard in het verleden). Deze leider ronselt volgens keuze de mensen die hij kan gebruiken voor een opdracht. In de stille periode tussen '83 en '85 zat bijna iedere huurling in Afrika, speciaal in Sierra Leone.

Mendez moet via zijn beroep als wapenhandelaar voor FN zulke mensen gekend hebben, spijtig genoeg is hij dood! En dan is de stap naar Bouhouche niet groot meer, spijtig genoeg is ook hij dood. En daarmee is de link naar de opdrachtgevers verbroken.

Ik bekijk de De Staerke's, de Borains enz. als randfiguren uit het misdaadmilieu, gebruikt om dwaalsporen te leggen. Zich laten zien op de plaatsen delict, zakken in kanalen gooien en zich daarbij vluchtig laten opmerken zonder bewijzen. Vluchtauto's in brand steken nadat de ware daders zich veilig en wel op het vliegtuig bevinden naar onbekende oorden. De magazines die gevonden werden zijn een link naar schietclubs (Bultot), maar ze bewijzen niets. Ze zijn een deel van het rookgordijn dat de onderzoekers als blinde mollen moet laten rondhollen.

1,149

(1,219 replies, posted in 1985)

Cabooter, wat het schieten op het reclamebord betreft: dat is een aangeleerd reflex! Een onbekend geluid uit een onverwachte hoek vereist een snelle reactie want het kan levensbedreigend zijn. Een politieman bv. dient eerst de overweging te maken of het levensbedreigend is of niet. Hierbij gaan belangrijke seconden verloren. Een moordenaar stoort zich hier niet aan, hij reageert in zijn voordeel.

1,150

(40 replies, posted in Wagens)

the end, je bedoelt natuurlijk de "kogels". Bij een revolver blijven de hulsen in de trommel, bij een pistool worden hulsen automatisch uitgeworpen. wink