1,261

(102 replies, posted in 1985)

Dit klopt volkomen, herentenaar. Bedankt voor de aanvulling.

1,262

(13 replies, posted in 1980-1989)

Neen, geen nachtelijke (privé) bewaking. Men had trouwens de manschappen niet. Iederéén in de bewakingsector liep toen dolgedraaid door het aantal bewakingsopdrachten. De lopende contracten moesten ook ingevuld raken. Om een idee te geven:

Om 04:30 stond ik op voor mijn vaste dienst (5:30 tot 14:30) in een chemisch bedrijf in het Mechelse. Om 15:10 was ik terug thuis in Leuven. Hond klaarmaken, eten meenemen, wapen ophalen in het depot van de bewakingsfirma en om 17:00 begon mijn dienst aan de Delhaize van Overijse. Tot 20:00 of 21:00. Thuis om 20:45, hond verzorgen, eten en bedje in rond 23:00 en om 04:00 opnieuw starten. Reken daarbij dat op zaterdagavond om 21:00 (na Delhaize) de bewaking begon aan een dancing in het Leuvense, ook met hond, tot 6:00/7:00 zondagmorgen.

En om de lieve vrede te bewaren in de familiale huiskring met de jongens naar de voetbalmatch op zondagvoormiddag. Als je in die periode naar mij zou gespuwd hebben, was ik ook omgevallen. Maanden van 220/230 werkuren waren geen uitzondering.

En natuurlijk, 24/24 bewaking is niet te betalen door de klant. En voor de klant was de aanwezige bewaker maar een uithangbord in de zin van: "Kijk we doen er iets aan". Je hoeft geen criminoloog te zijn om de inpact van één bewaker met hond tegenover een razende bende moordenaars voor te stellen. En met die gedachte stonden we daar ook. Van God vergeten!

1,263

(1,141 replies, posted in 1985)

Scherpschutters waren reeds aanwezig voor Eigenbrakel/Overijse. Iedere winkel die in een risicozone lag, in de nabijheid van autostrades of een goede vluchtweg, werd toen bewaakt. Voor Overijse deed ik bewaking aan de Colruyt in Heverlee (nabijheid van de oprit naar E40). Eén sniper bemerkte ik op het terras van een nabij gelegen appartementsgebouw. De tweede had ik niet gezien tot de sluiting van de winkel. Hij kwam uit de dakgoot van de winkel gekropen en riep om een ladder. Ze waren dus wel aanwezig maar je moet verdomd oplettend zijn om ze te vinden.

Idem bij een Delhaize aan de Naamse-poort in Leuven. Geen sniper maar een Rijkswachter in burger. Als je daar uren rondloopt als bewaker valt je van alles op. Dus ook de persoon in burger met zijn winkelkarretje die ook maar doelloos rondlummelde. Bij nader toezien kende ik hem van een vorige zaak. En inderdaad, hij was ook op bewakingstocht en in zijn winkelkarretje lag een aktetas met een Uzi erin. Good old Hubert. Ze waren dus wel aanwezig. Daarom ook dat het me niet opviel toen Christian Amory zich aan mij kenbaar maakte in Overijse.

1,264

(6 replies, posted in Hypotheses)

Niks van militaire precisie. Onder invloed van drugs wachten op het juiste moment om een overval uit te voeren. De plaats delict is vlug gekozen. Als overvaller heb je alleen maar te observeren en de juiste plaats uit te kiezen. Thats All.

Zelf heb ik er 10 jaar waardetransport opzitten in de jaren '80 en '90. Ik weet waarover ik spreek en schrijf. Dagdagelijks de baan op onder een krap tijdschema, op enkele minuten verschil dagelijks op dezelfde plaats toekomen en vertrekken. Het zaakje van waardetransport moet opbrengen, zowel voor de transportfirma als voor de betreffende bank. Voor fouten in je rittenschema moet je verantwoording afleggen. Dit resulteert in routine: Om 13:32 in bank zoveel, om 13 : 51 in een bank verder. Er zijn bankenof makelaars waar de kluis opengaat met een tijdmeter bv.: in bank X gaat de kluis automatisch open van 14:00 tot 14:10. Pas op als je er niet bent.

Dit resulteert in een race tegen de tijd met het gevolg dat je tijdens intercity ritten probeert van je tijd in te halen. In te halen ten kostte van de veiligheid want je aandacht zit op je uurwerk en niet in je zijspiegels. Je hebt geen aandacht meer voor het omgevende verkeer. En dan worden je banden stuk geschoten vanuit een voorbijrijdend voertuig, Krijg je een reeks kogelinslagen op de zij- en voorruit en wordt je geconfronteerd met een door drugs beïnvloede bende overvallers die schieten om te doden.

Ik heb de waardetransportwagen gezien van Ronny Croes na de overval in Groot-Bijgaarden. Men had de achterdeuren er laten uitspringen met een volgens Haemers te zware lading. Dit kostte Ronny Croes het leven. Haemers maakte er zich vanaf dat hij er niet verantwoordelijk voor was dat zijn kompaan de lading te zwaar had gemaakt. Dat er nog tientallen kogelinslagen geteld werden in de laadruimte speelde blijkbaar geen rol.

Militaire precisie. Nee, moordend gedrag uit zelfbescherming. De lafaards. Moest me even van het hart, sorry.

1,265

(753 replies, posted in 1985)

Een denkpiste maar: Draai de rollen eens om en stel dat Finné wist waar de bende ging toeslaan? En er met het smoesje als observatie naartoe werd gestuurd door zakenvrienden?

1,266

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Koos24, een plantsoendienst die wegcontrole doet op een plaats delict?

Nijmegenaar, een autostrade is een Rijksweg. Controles daarop gebeurden door de Rijkwacht (geen witte maar oranje fluojassen). Een verkeerscontrole begint op een vastgesteld uur en eindigt op een vastgesteld uur. Dat de dame in kwestie niet gecontroleerd werd is het gevolg van een tijdschema. Toch heb ik mijn bedenkingen bij deze controles. Witte fluovesten die niet bestaan? Hoeveel personen die de zogenaamde controle uitvoerden?

Ben, een vergelijking met Francis Zwarts houd volgens mij geen steek. Zwarts was een geroutineerde geldtransporteur die uit eigen wil niet zou stoppen bij nep-agenten, temeer omdat hij door organisatorische omstandigheden alleen op de baan was.

1,267

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Twee zaken storen me aan dit verhaal:

  1. Witte fluo jassen bestaan niet bij de ordediensten, deze zijn oranje met fluoriserende banden overdwars.

  2. Bouhouche was vriend aan huis bij Mendez. Waarom een afspraak naast een autostrade met alle gevolgen vandien?

1,268

(16 replies, posted in Mededelingen)

Sinds enkele weken is er een ondoorgrondelijke mist neergedaalt over het forum. Vele nieuwe leden brengen feiten aan die volgens mij alleen de bedoeling hebben om ons van de ware feiten af te houden. Dit werkt verwarrend en niet terzake doende. Laten we ons aan de feiten houden!

Zijdelingse info over Suriname en het beramen van een machtswissel ginder is mooie lectuur voor een romanschrijver. Maar het helpt me geen stap verder in het raadsel Bende van Nijvel.

Voorlopig blijf ik bijlezen, maar onthou me van commentaar. Indien de HH "Insider" en Van de Kamp kunnen bewijzen dat hun schrijfsels iets te maken hebben met de Bende van Nijvel wil ik opnieuw inhaken met mijn eigen hypothese.

Tot later,

Leo (mijn echte naam)

1,269

(527 replies, posted in Hypotheses)

En ik raak stilaan het noorden kwijt in dit topic. Geef me nu eens een relevante link met de moordpartijen van de Bende van Nijvel?

1,270

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ben ik nu de enige die vindt dat de overstap van Mendez naar FN nogal abnormaal is? Van garagehulp naar commercieel ingenieur bij een staatsbedrijf als FN? Kan zijn natuurlijk, maar hoe zag zijn cv eruit dat hij klakkeloos werd aangeworven?