1,311

(163 replies, posted in Plaatsen)

noorderling wrote:

Mijn conclusie is: De Bende van Nijvel raakt Belgie nog steeds diep. De Belgen hebben een stukje onverwerkt verleden en compenseren dit met een drang naar complotten en een dierlijke hongerigheid naar elke zelfs maar kleinste vage aanwijzing.

Ik hoop voor gans de Natie dat het ooit nog eens duidelijk wordt.


Ja, inderdaad noorderling, de Belgen hebben nog een stukje onverwerkt verleden. Maar kader dit niet in voor alleen maar de Bende van Nijvel. De Belgen willen laten voelen dat het gedaan moet zijn met doofpotsituaties. De huidige Belgen realiseren zich nu dat hun geloof in een politiek rechtvaardige wereld niet bestaat. En ze vragen uitleg! Daarom dit forum, daarom het private gezoek naar een reden voor de Bende van Nijvel. In het officiële onderzoek worden alle kanalen die leiden tot de betrokkenheid van de politiek in deze zaak doorgeknipt. Een nieuwe doofpotzaak is geboren met de pedofilie-dossiers binnen de kerk. De modale Belg snapt dat er met hem een loopje wordt genomen. Opnieuw sturen politiek benoemde krachten een onderzoek naar de prullenmarkt.

En dat in een land dat zich beweegt als een drenkeling met een reddingsvest in volle oceaan. Ik ben er van overtuigt dat er Belgische politiekers op de hoogte zijn van wat, wie, waar en wanneer de Bende van Nijvel zou toeslagen. Maar ze zwijgen, gebonden aan een Jezuïetische omerta. Misschien moeten de oude politieke krokodillen eens spreken. Eerder zal er geen oplossing komen.

Uiteraard blijf ik dit forum volgen, al zal mijn inbreng minder zijn. Ik heb zes maanden bewaking gedaan aan de Delhaize in Overijse tijdens de stille periode van de Bende van Nijvel. Ik kende de situatie daar, ik kende het personeel, ik kende de zaakvoerder. Niemand vroeg me wat. Vanaf het ogenblik van die overval volg ik zo goed mogelijk de ontwikkelingen en heb daarbij mijn eigen theorie opgebouwd. Misschien juist, misschien onjuist. Maar wie kan me overtuigen van wat er werkelijk gebeurt is, niet de overvallen maar het hogere, het waarom!

1,312

(61 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De pakkans neemt toe als je er blijft mee rondsleuren! Een dokter van zijn bed lichten om hem te verzorgen ook! Hem in een safe house verzorgen ook, het Wit-Gele Kruis komt dat niet doen hoor.

Zoals ik reeds schreef, het zijn geen lieverdjes. En stap nu eindelijk eens af van de gedachte dat de overvallen gebeurde door Belgische criminelen. Er was geen winstbejag, het ging hem om het doden. Ieder overval was een georkestreerde actie. Het Belgische misdaadmilieu hield zich gedeisd. Ook zij waren verrast door de gruwel.

Er is trouwens geen enkel valabel bewijs dat er een overvaller werd gewond. Alleen bedenkingen die cumuleerden in de zoektocht en opgravingen om ergens een lijk te vinden. Mooie tijdverdrijving. Ik begrijp niet dat speurders zich door zulke zaken laten afleiden. Maar het is fotogeniek. De Burgerbescherming met graafwerken, Merovingers gevonden, ...

Luister, ik ga mijn eigen mening ook eens neerpennen. Wat ik denk van gans de zaak. Het hoe en waarom. En dat kan op één A4'tje.

1,313

(61 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Waarom toch steeds dat gehamer over een lijk? Er is geen lijk!

Een agent beweert dat hij misschien iemand heeft geraakt. Iemand zegt dat er misschien een lijk op de grond lag naast de auto. Concrete bewijzen zijn er niet! De Bende zou hun mededader het genadeschot gegeven hebben en begraven? Komaan zeg, een bende overvallers die er op uit trekt met een spade om mogelijke mededaders te begraven.

Indien één van de overvallers de pech had levensgevaarlijk gewond te raken tijdens een overval krijgt hij gewoon een nekschot en wordt uit de wagen gekieperd, al eender waar. Het zijn geen lievertjes en ze worden vet betaald. Eddy Vos beweerd in Humo: "En we gaan ze vinden!" Indien hij de daders bedoelt zit hij terug bij af. De sporen naar de opdrachtgevers zijn nog steeds maagdelijk terrein. En daar zit de oplossing!

1,314

(45 replies, posted in Hypotheses)

Ik heb ooit eens een rij sportzakken naast mekaar zien staan naast een bus met Russische sportlui die verloren gereden was in Brussel. Ze dachten dat het terrein waar ik bewaking deed de plaats was waar ze moesten zijn !!
Wel, als je die sportzakken naast elkaar zag liggen in het schemerlicht, kon je denken dat er een massamoord was gebeurt. Je kon erzo de hoofden, benen en schouders bij fantaseren.

PS : Het Russische sportteam waren rugbyspelers (geloof het of niet ) die s'anderdaags een match gingen spelen op de Heizel. Mooi om te zien eigenlijk. Hun coach gaf bevel om uit te stappen en ze lijnden zich op naast de bus, in gelid bijna...... Spijtig genoeg stonden ze op de vroegmarkt in Brussel.

Maar soit, sportzakken met eender welke inhoud ( Wapens ) kunnen makkelijk aanzien worden als een lijk als ze naast elkaar worden gedeponeerd.

1,315

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Om een wapen te identificeren heeft men de dodende kogel nodig en niet de huls. Als er tijdens het onderzoek een wapen van hetzelfde kaliber wordt gevonden kan men proefschoten lossen via apparatuur (bv. bij FN in Luik). Onderzoek zal dan uitwijzen of de kogel afgevuurd werd met het betreffend wapen of niet. Indien het wapen voldoet aan de testen en er is bewezen dat de moordende kogel afgevuurd is met het gevonden wapen heeft men het moordwapen.

Zijn er geen vingerafdrukken op het wapen of als het wapen buiten het wettelijke circuit is aangeschaft heeft men een probleem. Het is het werk van het gerecht om het wapen te linken aan een persoon. Ergens rinkelt bij mij een belletje over het wapenonderzoek dat in hier werd ondernomen i.v.m. de Bende van Nijvel. Onderzoek dat naar de prullenmand werd verwezen na onderzoek door het Duitse BKA.

Veelweg wordt een moordwapen van een professionele killer zo spoedig mogelijk gedemonteerd in al zijn onderdelen en deze op verschillend plaatsen gedumpt. Een wapenfreak zoals Bouhouche er één was is "verliefd" op zijn wapens en zal ze niet onnodig in gevaar brengen. Men werkt met gelegenheidswapens die aangekocht worden via via. Probeer je de moeilijkheden eens voor te stellen bij een via Polen binnengesmokkelde Kalashnikov.

1,316

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Als er met een revolver geschoten werd, vindt je geen hulzen. Deze blijven in de trommel steken.

1,317

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Of als belangrijk tussenpersoon tussen de organisatoren en de uitvoerders:

  • Opdrachtgevers contacteren organisator.

  • Organisator contacteert rijkswachttop.

  • Rijkswachttop contacteert Bouhouche.

  • Bouhouche contacteert Mendez.

  • Mendez contacteert zijn zakenpartners, waaronder huurlingen.

Mendez is vermoord. Bouhouche is dood (geaccidenteerd) en daarmee is de link naar de opdrachtgevers verbroken. Bouhouche en Mendez waren gevaarlijke tussenpersonen waarvan men niet 100% zeker was dat ze zouden zwijgen, zoniet zouden afpersen. Mijn idee hoor.

1,318

(270 replies, posted in 1985)

Volledig mee eens echogain. Het eerste wat de magistratuur deed in de marge van de Bende van Nijvel was het dossier "Roze Baletten/Pinon" van het Bendedossier te verwijderen. Ik kan me niet ontdoen van de indruk dat dit gebeurde om belangrijke feiten en personen te beschermen. Dit dossier zou de sleutel tot alles kunnen zijn.

1,319

(270 replies, posted in 1985)

Ik bezie het even anders. De opdrachtgevers ontbonden de bende, de doelen waren bereikt. De huurmoordenaars waren "einde contract" en verdwenen met de noorderzon. Daarna begon het juridisch kluwen tot vandaag. Met één uitzondering, Bouhouche als sleutelfiguur moest er ook nog aan.

1,320

(163 replies, posted in Plaatsen)

Ik heb het artikel met Eddy Vos gelezen in Humo. Inderdaad schrijnend hoe speurders op een zaak die het ganse land in beroering bracht werden behandeld. Ik heb er maar één antwoord voor: de speurders moesten voelen dat ze van niemand steun hoefden te verwachten. Eddy Vos was verdoemd van de eerste handdruk die hij aan zijn oversten gaf.

Mijn mening over Eddy Vos zelf: de arme man is nog steeds op zoek naar de daders. Indien ze gevonden worden (?) zullen ze hem verder helpen in het onderzoek. Sta me toe hier mijn twijfels over te hebben. Met alle respect voor Eddy Vos, maar vindt de opdrachtgevers. Alleen deze lafbekken kunnen een doorbraak te weeg brengen. En die vindt je niet in een kanaal maar in de Brusselse avenues.