1,361

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

  1. Bob Beijer was en is geen topgangster. Te dom.

  2. Iemand die een nieuwe identiteit zoekt, schuwt de media.

  3. De media moet de weg effenen voor hem.

  4. Bob Beijer heeft geld nodig.

  5. En het kan hem geen zier schelen om moeder Zwarts voor zijn kar te spannen.

Ik hoop dat Justitie er niet intrapt.

1,362

(601 replies, posted in Hypotheses)

Onder spanning verandert je gelaatsuitdrukking, of je goede of slechte bedoelingen hebt speel geen rol. Heb ooit een filmpje gezien van het gelaat van een rustige, kalme autobestuurder. Tot hij een onverwachte noodstop moest maken. Spanning en adrenaline veranderen je gelaatsuitdrukking, zelfs je algemene houding. Daarom ook dat robotfoto's nooit de werkelijkheid benaderen. De waarnemer (getuige) staat onder druk evenzo de tegenpartij (de dader).

1,363

(4 replies, posted in Plaatsen)

Rockefeller, wapens en buit kunnen door de uitvoerders van de overvallen overhandigd zijn in een safe-house aan wat ik de hulpjes noem (Borains, de Staerkes, Bouhouche en co). Om de buit was het sowieso niet te doen, de wapens werden gedumpt, niet door de overvallers maar door de hulpjes. Het wordt zo stilaan duidelijk dat het doel van de acties het uitschakelen van bepaalde personen was.

Ik bezie de uitvoerders, de killers dus, als ingehuurde personen die op voorhand betaald werden en na een Hit and Run opdracht zo spoedig mogelijk verdwenen. En dit kon gerust via spoorweg of luchthaven. Mijn idee erover hoor, ik wil de zaken niet moeilijker maken. Maar als je alles op een rijtje zet is het goed mogelijk.

1,364

(4 replies, posted in Plaatsen)

Na een overval worden wegblokkades opgezet. Spoorwegstations of luchthaventerminals werden niet gecontroleerd. Toen toch niet. De trein is een veilige ontsnappingsroute. Diskreet en vlug.

1,365

(1,141 replies, posted in 1985)

Het niet gebruiken van de Uzi door de bemanning van de R4 kan ik goed begrijpen.

Het is een infanteriewapen waarmee je niet gericht kan vuren en zodoende volledig ongeschikt als wapen bij een bewakingsopdracht. Het is groot, zwaar, onhandig ,niet trefzeker en op grotere afstand niet te gebruiken. Wie het draagt vormt alleen een potentieel doel. Dus normaal dat het niet gebruikt werd.

1,366

(16 replies, posted in Onderzoekspistes)

Beste Raf, met alle respect voor je gedrevenheid in deze materie, maar ik geloof niet dat de Bende van Nijvel een schema zou opstellen om hun gedachtengoed over neo-nazisme te verkondigen. Wat wel een feit is, is de gedachtengang in begin jaren '80 bij sommige hogere rijkswachtofficieren. Ik noem dat hun SS-droom, met name het elite zijn, de nabootsing van het uniform, de tucht, de "Staat in de staat" gedachte en de onschendbaarheid van hun principes.

Neem daarbij enkele manipuleerbare politiekers op belangrijke posten (landsverdediging, economie) en je krijgt een gevaarlijk cocktail voor de ondermijning van een burgerlijke staat. Ordnung muss sein. Ik beschouw de exploten van de Bende van Nijvel als hun uitvoering van de "Kristallnacht". Ontredder het publieke leven en voer noodmaatregelen in. 't Is mislukt, en nog lopen ze chagrijnig rond, zelfs vandaag.

1,367

(83 replies, posted in Bewijsstukken)

Neen. Ze maakten zich onkwetsbaar met drugs. Trouwens wat stond er tegenover hun bewapening bij een overval op een geldtransport? Een verouderd wapen met inferieure munitie in de handen van één (1) ongeoefende bijrijder. De chauffeur mag (en kan) zijn voertuig niet verlaten. Daarom de explosieven op de achterdeuren van het geldtransport in Groot-Bijgaarden!

1,368

(271 replies, posted in Algemeen)

Wat de verdachte persoon betreft. Dit is een openbaar forum, iedereen kan meelezen. Iedereen kan geïnteresseerd zijn. Het kan ook een waco geweest zijn die iets wil opsnuiven om er later over te stoefen. Een professionele schaduwer, legaal of illegaal, had je niet opgemerkt! Indien er een vermoeden bestond dat jullie geschaduwd werden, had de groep dan opgesplits en een punt van verzamelen besproken. Als jullie hem dan nog opgemerkt hadden, zat je inderdaad met "een luis in de pels". Als jullie nog eens verzamelen, verwittig mij, dan doe ik de "Back-Up" indien jullie akkoord zijn.

1,369

(718 replies, posted in 1982)

Geen enkele overvaller zegt: "Kom we gaan ervandoor, we hebben wat we zochten...".

Of het moet een aanduiding zijn. Wat weg was stond geregistreerd. Als ze zeggen "we hebben wat we zochten" willen ze bekend maken aan de onderzoekers wat ze zochten. En wat ze zochten is opnieuw opgedoken bij moorden.

1,370

(56 replies, posted in Prullenbak)

Noordeling, je zet duidelijke conclusies neer en bekijkt de zaken op een aparte manier. Ik heb me een tijdje afzijdig gehouden (maar steeds meegelezen) omdat ik me toch niet zo kon vinden in vele van de aangehaalde pistes.

Zoals de vaste kern op dit forum wel zal weten gaan mijn gedachten uit naar een ingehuurde groep van huurlingen, mensen die in teamverband in gevechtsomstandigheden geleefd hebben en te contacteren zijn voor louche zaakjes. Alleen heb ik geen bewijzen in die richting alhoewel de modus operandus van de daders sterke gelijkenissen heeft.

Verder kan ik akkoord gaan met je gedachtengang: Opdrachtgevers via contactpersoon naar uitvoerders. En niemand kent iemand.