1,421

(46 replies, posted in 1980-1989)

Zeker en vast. De emotionele opbouw voor een zelfmoord is zo groot dat bij een mislukking de dader (slachtoffer) maanden nodig heeft om opnieuw een kans te wagen. Niemand is emotioneel in staat om zich driemaal na mekaar door het hoofd te schieten. Japanse officieren die tijdens de tweede wereldoorlog zelfmoord pleegden voorzagen zich van een adjunct die de zaak klaarde als de poging faliekant afliep. Een mislukte zelfmoordpoging herhaald zich pas na enkele maanden.

1,422

(784 replies, posted in 1982)

Bij een jachtgeweer met cartouches (maximaal 2 stuks) moet je manueel herladen. Zelfs met afgezaagde loop en ingekorte kolf blijft het een jachtgeweer. Onhandig als je meer dan 2 schoten wil vuren.

Een Riotgun heeft een automatisch uitwerpsysteem voor de ledige "cartouchen" en word gebruikt als aanvalswapen in moeilijke omstandigheden bv, huis aan huis gevechten door speciale politieteams of zoals in de Vietnamese brousse. Het is een repeteerwapen met maximaal acht patronen. Het heeft zijn naam te danken aan Riot (= geweld) beteugeling. Riotgun is geen merknaam maar een verzamelnaam van specifieke wapens.

1,423

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Wapenhandelaar Dekaise was gespecialiseerd in het verfijnen van seriewapens. Het persoonlijk maken ervan naar de vraag van de koper. Dit kan niet zonder de toestemming van de fabricant, de ontwerper van de wapens. De fabrikant dient op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en dient zijn zegen te geven voor de verkoop van een aangepast wapen, zoniet vervalt de waarborg. Het gebruiken van geluidsdempers is verboden, het ontwerpen ervan niet.

Mendez kende Dekaise. Natuurlijk, Mendez zal zowat iedere grote wapenhandelaar gekend hebben. Zij waren potentiele klanten. Gemeentelijke- en stadspolitie kochten hun wapens via prijsoffertes bij de wapenproducenten (lees: FN). Een plaatselijke verdeler van het merk zorgde voor herstellingen.

Mijn visie op de link Bouhouche/Mendez: Bouhouche wou in het bezit komen van wapens die niet traceerbaar waren, dit om zijn opdrachtgevers te plezieren. Hij vond ze niet bij Dekaise in Waver. Dus ging hij naar de bron nl. Mendez. Mendez was een door de wol geverfde wapenverkoper, anders kom je niet binnen bij FN. Mendez wou wel speeltjes verpatsen aan Bouhouche, toonde zijn verzameling. Maar hield de boot af voor de voorstellen die Bouhouche zal gedaan hebben. Resultaat: Mendez wist te veel.

1,424

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

De enige link tussen Juan Mendez en de Bende van Nijvel is Bouhouche. Bouhouche zelf (in mijn ogen) was geen lid van de uitvoerende moordenaarsbende. Bouhouche werd aangezocht voor het leveren van wapens en het huren van garageboxen en vluchthuizen. Dit lag volkomen in zijn mogelijkheden als ex-rijkswachter en privé-detective.

Juan Mendez, van zijn kant was verkoopdirecteur bij FN voor het steeds roerige Zuid-Amerika. Hij had contacten met zowel legale als illegale kopers. Dat was zijn job. FN is geen kindercréche. De verkoop primeert, ook al wordt de verkoop gecamoufleerd als "machine a coudre" of "machine agricole" naar twijfelachtige regeringen of landen met een wapen-embargo.

Heeft Bouhouche zijn mond voorbij gepraat tegen Juan Mendez over zijn opdrachtgevers, en vormde Mendez zo een risico? Niet zijn wapencollectie, maar zijn contacten met Bouhouche betekenden zijn dood. Is er ooit respons gekomen van zijn werkgever FN (lees: de Belgische staat), ik geloof het niet. De potjes moesten gedekt blijven.

1,425

(52 replies, posted in Bewijsstukken)

LEO wrote:

Dat de gruwelijke feiten  in een ge-orchestreerd kluwen zijn ontaard is te danken aan een door de politiek  gemanipuleerd onderzoek. Dat is tenminste bewezen.

Dat is een pijnlijk feit voor de nabestaanden ... en een welkom detail voor de organisatoren van de moordpartijen.

1,426

(52 replies, posted in Bewijsstukken)

Het is met vragen en zoeken dat we slimmer worden. Ik persoonlijk heb mijn eigen visie op de gebeurde feiten en tracht die te onderbouwen. Andere forumleden volgen een ander traject. Door vergelijkingen te maken komen we ergens. Dat de gruwelijke feiten  in een ge-orchestreerd kluwen zijn ontaard is te danken aan een door de politiek  gemanipuleerd onderzoek. Dat is tenminste bewezen. Voor mij gaat het niet zozeer om de daders van de moorden, maar om de opdrachtgevers. Wie gaf bewust de opdracht om mensen te vermoorden uit eigengewin. Staatsgreep of niet.

1,427

(52 replies, posted in Bewijsstukken)

Nogal duidelijk, niet. Auto's, wapens, kledingstukken en valse sporen werden teruggevonden. De daders niet. Dit bewijst voor mij de planning van een georganiseerde terugtocht. Bekijk het uit een militair oogpunt, aub.

1,428

(784 replies, posted in 1982)

Oscar Romero werd vermoord met een .22 LR karabijn, vermoedelijk met een afstandsvizier. Een "sniper" moord. Er zijn boeken zat waarin beschreven wordt hoe de Mossad-vergeldingsteams te werk gaan. Een team verzameld inlichtingen, een ander team maakt de weg vrij voor het "Hit-team" , een derde groep zorgt voor een veilige aftocht. Bij het uitschakelen van het doel is het eerste schot uit een .22 handvuurwapen bedoeld om het doel te neutraliseren, het tweede schot op een vitale plaats om te doden.

Hiermee wil ik niet beweren dat de Mossad betrokken is bij de moorden van de Bende van Nijvel, maar hun tactiek wel.

1,429

(52 replies, posted in Bewijsstukken)

Ik ga eens rondsnuffelen op Google Maps (morgen). Indien er officiele instanties zoals bv. de Rijkswacht of de Staatsveiligheid bij betrokken zijn kan je ook de militaire (nood-) vliegvelden niet buiten beschouwing laten en zo zijn er wel her en der. Het is trouwens bewezen dat de hoofddaders (de killers) hun wapens, maskerade en voertuigen inleverden aan de hulpjes en dus handenvrij gebruik konden maken van vooraf geplande ontsnappingsroutes. Hoe zat het trouwens met de luchthaven- en spoorwegstationbewaking ten tijde van de Bende-overvallen?

1,430

(52 replies, posted in Bewijsstukken)

In verband met vliegvelden. In het boek van Bouten kom ik de naam Rossignol tegen, eigenaar van enkele vliegtuigjes onder de naam ROSSAIR. Ideaal voor het in- en uitvliegen van daders.