141

(61 replies, posted in Robotfoto's)

Dat het om krullend haar gaat, lijkt me belangrijk om weten. Hoe ziet dat soort haar eruit als je ouder wordt? Vaak komt dat soort dik krullend haar toch niet voor, in onze contreien? Uit dit overzicht hier, komt deze foto niet overeen met: NN 6 = NN 24 = G7 = Nr. 18 = P 24?

142

(34 replies, posted in Bende Haemers)

Heeft er iemand een foto van hoe Basri er destijds uitzag? Op het Franse forum ziet men in hem robotfoto 4, 10 of 14. Welke taal sprak hij, kon hij Nederlands?

143

(549 replies, posted in Bende Haemers)

David van de Steen meent jaren later een foto van Haemers herkend te hebben als zijnde de reus... advh zijn ogen en een pukkel op zijn gezicht. Het parket wuifde dit weg met het idee dat hij toen in de gevangenis zat, maar dat bleek niet te kloppen.

Zie artikel » Nieuws

144

(19 replies, posted in Plaatsen)

dim wrote:

Wel, De Staerke heeft dan ook de opdrachtgevers zo goed als bij naam genoemd. De vraag is, kunnen we hem geloven?

Werkelijk? Wie dan of waar verwees hij naar?

Yada: het is niet zeker of er werkelijk iemand in de Golf geraakt was. Er werden drie schoten gevoerd, er zaten drie personen in de wagen en de koffer stond open. Vermoedelijk had deze wagen ook geen achterbank, dus hoe die derde persoon daar precies inzat en wat de kans was hem wel te raken? Onduidelijk denk ik.

145

(4 replies, posted in Bende De Staerke)

Aanpassing voor hierboven: De frituuruitbater zag wel "de oude" (struise kerel van middelbare leeftijd). Hij zag geen blonde kerel. Maar wel nog een groot iemand met bakkebaarden. De andere twee waren zuiderse types en spraken Frans (waarvan hij in één robotfoto 4/10/14 herkende). Dus enkel de blonde reus lijkt hier te mankeren. En dan is nog de vraag of er iemand verwondingen had of inmiddels weer hersteld was?

Zou het zo simpel zijn? Is al de rest misschien niet gewoon een poging om mist te spuien en te suggereren dat er mensen van "hogerhand" bij betrokken worden die "bescherming geboden krijgen", om zelf buiten verdenking te worden gesteld en te suggereren dat er een opdrachtgever zou zijn, met tal van dwaalsporen in het onderzoek (het bewuste web met verwijzingen naar rijkswacht/Gladio/VDB/afrekeningen/ ...).

146

(4 replies, posted in Bende De Staerke)

Getuigenverklaringen op dit forum:

  • De Staerke's kopen wapens, de vrouwen kopen drie bivakmutsen

  • Er werden twee auto's gezien met telkens drie personen

  • Avond Aalst: getuige ziet Golf in Bois de la Houssière met daarlangs Patrick Haemers staan, vergezeld van de oude en achter de auto ligt een lichaam

  • twee dagen later ziet getuige in zijn frituur vijf personen, waaronder twee De Staerke's en iemand die hij identificeert als robotfoto 4, 10 en 14 (volgens parket de killer als ik het goed begrijp?)

Kroongetuige David van de steen zou (volgens beweringen op dit forum) gesteld hebben dat de persoon met de schuin afgezaagde loop naar hem gericht, die in zijn heup schoot "zwarte randen" rond de ogen had. Volgens anderen zou dit typisch zijn voor De Staerke (Johny aka Philippe).

David spreekt echter ook van gebrekkig Nederlands en Frans (op zijn leeftijd toen kon hij allicht moeilijk oordelen of dit frans correct was of niet - van het NL is niet geweten of het grammaticaal dan wel qua accent gebrekkig was - interessante info nochtans, zegt iets over leeftijd waarop NL werd aangeleerd).

We hebben hier in elk geval zes personen. Er gaan er weliswaar maar 5 naar de frituur (met modder aan laarzen en broek) enkele dagen later, hieronder wel de de Staerke's.

Besluiten? In elk geval waren De Staerke's dus betrokken bij de voorbereidingen, de afhandelingen/opruimwerken nadien. Maar als de getuigenis van de kroongetuige zou kloppen mogelijk ook bij de overval te Aalst zelf. Iemand raakte gewond en overleed mogelijk (naar ziekenhuis gaan voor verzorging was onmogelijk (deze persoon lag neer in het bos achter de wagen).

Dus 6 min één is vijf: het aantal dat de frituuruitbater over de vloer krijgt, inclusief de veronderstelde killer die volgens friturist enkel Frans praat en bemoederd wordt door De Staerke. Deze jongen had dus een zware en niet toffe taak opgelegd gekregen. Allicht een huurling, ingehuurd door netwerk van De Staerke's? (Frituuruitbater heeft kennelijk Haemers wel niet gezien en sprak denk ik ook niet van een oudere.) Misschien dat men daarom spreekt van: noord-franse milieu.

Ik vermoed dat de De Staerke's meer zullen weten? Iemand heeft hen in elk geval de opdracht gegeven. Stond ook niet vast dat Léon De Staerke vooronderzoek deden bij de Delhaize te Aalst de avond op voorhand?

147

(19 replies, posted in Plaatsen)

Lijkt me een goede theorie Yada. Nooit van gehoord.

Er zou eigenlijk ook een forumdeel moeten zijn waarop alles wordt samengebracht. Nu is alles nogal gefragmenteerd en is het moeilijk door de bomen het bos nog te zien. Volgens mij: De bende de Staerke waren handlangers van de Bende van Nijvel.

  • De Staerke broers en vrouwen gingen de wapens en de bivakmutsen kopen (getuige op het forum) -> materiële steun tijdens voorbereidingen;

  • De Staerke, broer en enkele mensen werden op 11/11/85, 2 dagen na de overval op Delhaize, in een frituur in Vilvoorde gespot, ze waren met vijf mannen, (ik heb elders al gesuggereerd dat misschien één iemand overleden was daar ze meestal in (één of meerdere) groepjes van 3 zich verplaatsen, dus normaal zouden het er 6 moeten zijn, maar het waren er vijf. (Vraag = verband met wat een andere getuige meldde over wat hij zag in het bos die avond nl een persoon liggend achter de golf, waar de oude en Haemers naast stonden?). De Staerke's hebben ook geholpen met de "opkuiswerken"

De Staerke's moeten dan toch weten van wie die opdracht kwam?

148

(16 replies, posted in Onderzoekspistes)

» Google Maps

Ik meen hierbij ook iets opgemerkt te hebben in de data, de data heb ik gehaald uit deze website en mits het een interactieve afbeelding is kan ik niet c/pen, ik typ ze dus even over, met de maanden ook in cijfers, in de hoop daar nog meer uit te kunnen afleiden:

22 - 02 - 82
13 - 03 - 82
13 - 09 - 82
18 - 09 - 82
30 - 09 - 82
23 - 12 - 82

12 - 01 - 83
21 - 01 - 83
11 - 02 - 83
14 - 02 - 83
25 - 02 - 83
03 - 03 - 83
07 - 05 - 83
07 - 06 - 83
10 - 09 - 83
17 - 09 - 83
02 - 10 - 83
07 - 10 - 83
01 - 12 - 83

27 - 09 - 85
09 - 11 - 85

07 - 01 - 86

Als iemand kan:

  • aanvullen met de data die daarop volgen en mogelijk nog te linken zijn met de bende (bv verdachte (zelf)moorden, overlijdens, overvallen, diefstallen wagens of wapens, drugs, ...

  • Of aanvullen met de feiten op die datum (bv. laatste datum is dood Mendez)

Misschien vergezocht, maar je weet nooit of er een verband is. Ik lijk alvast de indruk te hebben dat je op sommige momenten de datum kan voorpellen door vorige data op te tellen (bv. 11 + 14 = 25, 3 + 7 = 10, 7 + 10 = 17, zeker op het einde is dit opvallend). Ook opvallend is dat veel cijfers 3's of 7's bevatten. Cijfers die een bijbelse betekenis hebben... Dat men in de zomer niet-actief is, is tevens opvallend.

Als iemand kan opzoeken welke weekdagen dat exact waren, kan dat misschien ook iets aangeven. Meen me wel te herinneren dat iemand ergens zei dat de overvallen op warenhuizen vooral op avonden op het einde van de week en in weekends gebeurde.

Dat wil al zeggen dat ze allicht niet in de horeca werkten, noch in ploegenstelsels of in andere stielen waarin shiften worden gedraaid. Als je ervan uitgaat dat ze een gewone job hadden natuurlijk, wat niet heel logisch is. Waren vermoedelijk eerder handelaars als ze iets zouden doen.

Maar wat opvalt is dat horeca strijdig is met de hypothese van Zucker dat we het bij een kok moesten zoeken omwille van de diefstal van de zeven bij de de moord op van den eynde?

149

(11 replies, posted in Vragen)

Meest waarschijnlijke is een huurling uit het buitenland, die erna ook gewoon terugging, niet? In een getuigenis op het forum - nadien ook in Humo verschenen - van frituuruitbater lees je dat hij nummer 4/10/14 (die verondersteld wordt killer te zijn) gezien heeft, met enkele kompanen. Hij zou frans gesproken hebben. Maar volgens anderen zou er met look-a-likes gewerkt worden, dus dit kan ook een andere persoon zijn geweest.

150

(3 replies, posted in Robotfoto's)

Klopt het haar ook? Bv kalende oudere? Was de reus echt zo tenger?

Tengevolge van de verouding kan je een paar dingen verwachten:

  • Meestal toename van lichaamsgewicht, maar soms zal je net schraler worden

  • Oren worden enkel groter bij ouder worden

  • Neus wordt iets smaller / spitser (vetcellen daar verschrompelen)

  • Lengte: lichaam zal meestal wat inzakken en wat groot is naar huidige normen, was anders dan groot in de jaren '80. Ongeveer ieder decennium blijkt de gemiddelde lengte wat toe te nemen. De reus is op dit moment mogelijk niet opvallend groot in vergelijking met jonge mannen.