161

(66 replies, posted in Robotfoto's)

Bedankt. Dan zijn er geen foto's meer van die andere op de leeftijd waarop we 'm zoeken. En ik vermoed dan dat in de jaren 80 zo'n snor en bril normaal waren.

162

(7 replies, posted in Andere Personen)

Duidelijk impulsief en op een arrogante manier te werk gaand:

The murder of Laurence Guillaume, a 14-year-old girl, around Metz, for which he was sentenced to life in prison. For this murder, Heaulme was accompanied by the cousin of the victim, whom he had met less than an hour earlier at the fair in Metz. His accomplice was convicted of rape and complicity in the murder and sentenced to 18 years in prison. The murder of 44-year-old Aline Peres in Brest, for which he sentenced to 20 years in prison. The crime occurred on a public beach in broad daylight, surrounded by people who saw nothing.

Bron: Wikipedia

Heaulme moordde vrolijk in Metz ... en plein public, nog kind of niet, allemaal bijzaak. Onze drie criminelen vluchtten uit de gevangenis, en belde vanuit Metz, in 1993. Kan iemand nagaan of die tijdslijn wat overeen kan komen? Dit kan uiteraard een erg groot toeval zijn.

163

(7 replies, posted in Andere Personen)

Klinefelter patiënt. Typisch: extra groot, lange armen en benen. Intelligentie afhankelijk van aantal extra x-chromosomen, hoe meer hoe slechter, maar bij gewone XXY normaal. Werd bij behandeld met testosteron? Indien ja: testosteron => agressie.

164

(66 replies, posted in Robotfoto's)

Als dat deze is?

http://scenedecrime.blogs.com/scenedecrime/images/2008/09/15/patrick_dils.jpg

165

(81 replies, posted in Robotfoto's)

Op het Franstalig forum gaat men ervan uit dat hij Basri Bajrami is:

http://i15.servimg.com/u/f15/17/95/33/09/captur12.png

Enige gelijkenissen volgens mij:

  • vorm wenkbrauwen

  • vooral: inplanting haar (vooraan op hoofd de zogenaamde weersborstels

Neus is op robotfoto opvallend breed, maar een neus is iets dat zachtjes invalt naarmate je ouder wordt (vetcellen die verdwijnen). Oren blijven normaal gezien groeien.

542x388

http://img.zita.be/tmp/620/242/c/2983/201302050914-1_bajrami-perste-immohandelaar-af-in-spanje.jpg

166

(279 replies, posted in Getuigen)

Merovinger wrote:

fipilip, bely geeft zelf aan dat de gele affiches de aanleiding waren voor zijn telefonische getuigenis. Hij zegt ook gebeld te hebben naar het 'anonieme' telefoonnummer vermeld op de gele affiche. Zie zijn antwoorden op de vragen 5, 9 en 22. Er waren inderdaad al robotfoto's verschenen (in 1986 o.a.) maar dat waren andere tekeningen dan diegene op de gele affiches.

Eén van de minst goed werkende onderdelen van het geheugen is het "bron-geheugen", we kunnen wel nog geleerde dingen (handelingen of feiten), herinneringen, ... ophalen. Maar zeggen waar we specifieke informatie vandaan halen is voor mensen heel moeilijk. Vermoedelijk heeft hij zich gebaseerd op de eerste robotfoto's, en heeft zijn geheugen nadien vooral die gele fiches onthouden die overal verspreid werden. Ik vind dit toch een zeer belangrijke getuigenis. Komt frituuruitbater hier nog?

167

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Merovinger wrote:

Lees dan toch nog eens heel goed pagina 17 en 18 van de topic van die frituuruitbater ...

Zou sympathieker zijn als je me corrigeert. Is leuker dan mekaar te lijf te gaan, vind ik toch.

168

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

In die auto zit mogelijk het stoffelijk overschot van bendelid dat mogelijk die nacht (9/11) sneuvelde (cfr. politieman schoot drie maal richting openstaand kofferdeksel + getuigen zagen in bos de zwarte golf, reus en de oude erlangs, een lichaam op de grond achter de Golf). Nr 4 en/of nr. 10 werd echter nadien op 11/11 in de frituur gespot. Volgens andere getuige zou er die avond een snelrijdende Golf die door het rood reed de inrit zijn opgereden bij een huis, het huis van Juan Mendez? Daar gepoogd gewonde te verzorgen /kofferklep dichtgedaan en doorgereden richting bos? In bos wachten op ...?

169

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De tweede golf - opmerkelijk dat deze als ik het goed heb in september ook weer start, kan er op wijzen dat er toen ofwel geldtekort was/er kan een link zijn met drugs (oogsten of leveringen), ... - blijkt er wel meer precisie aanwezig (er wordt bv heel veel gewag gemaakt van schieten op de keel).

Zijn de daders ergens gaan oefenen voor het doen van hun overvallen, maar hebben ze na Aalst besloten dat het te sterk uit de hand liep en stoppen beter was, omdat het risico gepakt te worden te groot was door al hun slordigheden? Bovendien is er volgens getuigen die avond een bendelid gestorven, ze zagen immers een lichaam achter de Golf GTI in het bos, bij een Y-splitsing waar zij de andere weg namen, de avond van de Delhaize-overval in Aalst. De opdrachtgever?

Dit bendelid was niet de killer, want deze (nr 4, vermoedelijk ook 10) werd achteraf in een frituur gezien tezamen met de gebroeders De Staerke (zigeuners die tevens de wapens kochten). Deze nr. 4/10 was van buitenlandse origine en sprak Frans volgens de friturist. In Baskenland gelijkt het Spaans echter sterk op Frans.

Het lichaam betrof niet de reus (want deze stond naast de auto, achter het deurportiek) noch de oude (die stond erlangs).

170

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Volgens de website van de RTBF schetst de bewuste profiler, Danièle Zucker, in haar verslag nieuwe pistes die als psychopaten omschreven verdachten kunnen aanwijzen.

Het verslag omschrijft de profielen van de verdachten. Het gaat om psychopaten die er niet voor terugdeinzen om te doden, die van makkelijk geld houden en drugsverslaafd kunnen zijn. Ze hebben evenwel geen politieke motivatie. De daders zouden tussen 18 en 45 jaar oud zijn en als mecaniciens, garagewerknemers, lassers, schroothandelaars of koks actief zijn, aldus Paris-Match.

Volgens Zucker zou één van de daders zou een veertig jarige schietmaniak zijn, wonende in Elsene, een hedonistisch leven erop na houden, gewelddadig en matig intelligent zijn en een psychopatisch profiel hebben. Daarnaast zou er nog een 18-jarige kok en een spaanse lasser geweest zijn. Waarom een kok? Omdat in de Auberge des Chevaliers de bende ook twee zeven gestolen heeft die in professionele keukens gebruikt worden.

Na de moord in Beersel verdwijnt deze kok maar komt later terug in ... Zwitserland waar Zucker hem heeft ondervraagd in het kader van een rogatoire commissie. Eén van de sporen aangehaald door Zucker maar niet gevolgd. In haar rapport zouden nog meer sporen vermeld zijn.

Is er tot op vandaag niets met deze info gedaan?

Extreem interessant dit » Forum