Blijkbaar te koop in Nederlandstalige variant. Is het zijn prijs waard? » www.standaardboekhandel.be

2

(35 replies, posted in Hypotheses)

Heel interessante lectuur, dit zou er wel eens knal op kunnen zitten!

3

(97 replies, posted in Bibliografie)

Correctie; woensdagavond 20u20 waarin het gaat over de piste Thierry en Xavier Sliman.

4

(97 replies, posted in Bibliografie)

Vanavond op Investigation - RTBF: 'En Bref | Tueurs du Brabant: la piste française' » www.facebook.com/investigationRTBF

Info

  • Auteur(s): Jean Lambrecks, Els Schreurs, Jean-Pierre Adam

  • Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag

  • Aantal bladzijden: 215

  • Productcode (EAN): 9789460018923

  • Taal: Nederlands

  • Verschijningsdatum: 19/08/2020

Omschrijving

Eefje Lambrecks en An Marchal verdwenen in de nacht van 22 op 23 augustus 1995 in Blankenberge. Het duurde een jaar en twaalf dagen vooraleer de meisjes werden teruggevonden. Dat was het gevolg van het onderzoek dat door procureur Bourlet in Neufchâteau was opgestart na de verdwijning van de toen vijftienjarige Laetitia Delhez op 9 augustus. Het onderzoek, dat zeven jaar duurde, bracht Dutroux, Martin, Lelièvre en Nihoul voor het hof van assisen. De veroordeling volgde op 22 juni 2004. Omdat het uitgebreide onderzoek de families op cruciale punten in het ongewisse heeft gelaten, blijven de vragen, de pijn en de verontwaardiging. Zeker nadat Martin en Lelièvre vervroegd werden vrijgelaten.

De uitleg van de veroordeelden in het dossier Dutroux was vaak tegenstrijdig en niet in overeenstemming met de feitelijke gegevens. Reden genoeg voor Jean Lambrecks, de papa van Eefje, en zijn partner Els Schreurs om hun onderzoek te blijven voortzetten. De afgelopen jaren werden ze daarbij ondersteund door Jean-Pierre Adam, een van de hoofdonderzoekers van de Cel Neufchâteau.
In dit boek hebben ze nieuwe feiten achterhaald. Handelde Dutroux op eigen houtje of maakte hij deel uit van een groter, internationaal, crimineel netwerk met onder andere vertakkingen in Nederland en Duitsland? Waarom werden een aantal voor de hand liggende pistes – het rode autootje, de connectie met hotel Brazil in Blankenberge, L’Arche de Noé – niet meteen onderzocht? Had dit groter onheil kunnen voorkomen en mensenlevens sparen?

6

(519 replies, posted in Hypotheses)

Benieuwd naar het vervolg. Breek de boel eens open!

7

(1,102 replies, posted in 1985)

Volgens mij zeker geen toeval. Het aantal doden en de buit strookt mijns inziens niet met het pure banditisme. Alsook het vermoorden van kinderen past toch zeker niet in deze piste.

8

(639 replies, posted in 1982)

Wat had Dekaise eigenlijk zelf te verklaren over deze overval of zweeg hij als een graf? Leek me ook raar dat hij zijn schuttersvriend Bouhouche niet direct zou herkend hebben bij de overval, ook al was zijn gezicht verdonkerd met fond de teint?

9

(421 replies, posted in Onderzoeksdaden)

kenza wrote:

Onze militairen hadden een groene broeksriem en als het om een officiële militaire foto gaat wordt geacht dat je uw baret opzet want als je buiten in militaire kledij rond loopt zonder baret riskeer je een model C, laat staan zonder baret op de foto in de buitenlucht. Ook was het verplicht tijdens de dienst de bril van het leger op te zetten als je moest brillen. De bomen lijken wel bomen uit onze streek.

Lijkt me meer een foto uit die persoon zijn vrije tijd.

10

(60 replies, posted in Bende De Staerke)

dancingwillowsco wrote:

Op Facebook staan redelijk recente foto's van dit heerschap (Leon de Staerke). Kijk maar eens op het profiel van zijn vrouw, GP. Ik weet niet of ik de foto's hier mag posten namelijk.

Waarom niet? Als ze publiek op Facebook staan dan lijkt me dat geen probleem. De kranten trekken zich daar ook niks van aan.