1

(279 replies, posted in Getuigen)

bely wrote:

Inderdaad coconut, ik reageerde even verkeerd. Als het gaat over de frituur van Poilvache? Die was wel degelijk gelegen in Peutie en niet in het centrum van Vilvoorde.

Dag Bely. Ik werkte ooit op kabinet minister Andre Geens. Die heeft, beetje raar, ooit een frituur uitgebaat. In Peutie. Eind jaren 70. Is het die frituur?

2

(44 replies, posted in Bende De Staerke)

Weet iemand of Farkas nog leeft? Hem mogen ze ook nog eens ondervragen.

3

(27 replies, posted in Bende De Staerke)

Met de aanhouding van de gewezen Halse BOB'er François Achten komt Julien in beeld. Jammer dat de speurders hem niet meer zullen kunnen ondervragen. Volgens mij nochtans cruciaal.

4

(7 replies, posted in 1980-1989)

Ben wrote:

Tijdens de jaren '80 werd in Marseille een bloedige overval gepleegd op een geldtransport. Daarbij kwamen drie mensen om het leven. Volgens Interpol was Philippe De Staerke mogelijk betrokken bij deze overval.

Iemand meer informatie over deze overval: datum, buit, locatie, ...?

Verklaard op het proces Nenmouche/Joods museum, gisteren: gangsters in Marseille kopen hun wapens niet aan. Ze lenen ze en worden aan de eigenaar terug bezorgd.

5

(202 replies, posted in Andere Personen)

FreCR wrote:

Dat werd hier wel al besproken. Lucien (niet Julien, ik maakte ooit eens hetzelfde foutje smile ) had 4 kinderen, 4 zonen (volgens de rouwbrief). Ook op stamboomgegevens vond ik het zo en kwam er nergens een dochter in voor. Het lijkt me dus minder waarschijnlijk dat Lucien de schoonvader was.

Dank je. Ik had dit al gelezen van je. Je tussenkomsten zijn altijd verhelderend. Maar ik bleef bij dit gegeven hangen omdat er altijd iets over het hoofd kan gezien worden. Bvb: die mr De Smet was 96. Zijn zonen misschien rond de 70. Misschien hebben zij dochters. Nitelet is dan wel iets te oud voor zo'n dochter, maar toch. Lucien zou in deze hypothese de schoongrootvader zijn. De zoons kunnen op dezelfde eigendom wonen of vlakbij.

6

(412 replies, posted in Plaatsen)

Kort overzicht: De loods (van De Smet) zou op een bepaald moment gehuurd zijn door een Algerijn. Die Algerijn ontmantelde volgens Delta de Golf die de Bende gebruikte bij de overval in Overijse (de overvallers vertrokken vanuit de loods met een andere wagen). De achterbank van de overvalwagen is gedumpt vlakbij de loods waarvan sprake (in een waterput bij een serre in Hoeilaart/waterput van eigenaar De Smet of niet?).

  1. Is de schoonvader van Nitelet de druiventeler die eigenaar is van de loods waarvan hier sprake. Of was zijn schoonvader een andere druiventeler? (Opmerking: de kans dat iemand met de carrière van Nitelet nog dezelfde schoonvader heeft als 35 jaar geleden is klein).

  2. Na de moord op Van Camp in Aux Trois Canards werden 2 mannen in verdenking gesteld. Philippe De Staerke en een Algerijn, genaamd Mohammed El Bourajradji. Die werkte als tuinman in een serre in Waterloo. Waterloo is praktisch een buurgemeente van Hoeilaart. Is hij de Algerijn die de Golf van de overval in Eigenbrakel/Overijse gedemonteerd heeft? (Meer info » Nieuws) Philippe De Staerke zou vlakbij in een caravan gewoond hebben. Die twee zouden in dat geval tweemaal, met twee jaar verschil en op totaal andere plaatsen, gelinkt kunnen worden aan Bendefeiten. (1983 moord op Van Camp en in 1985 verblijf in de buurt van de loods in Hoeilaart waar de Golf misschien werd gedemonteerd en er in de buurt met zekerheid een achterbank werd gevonden)

Ook nog belangrijk: Nitelet heeft wellicht zowel een link met Hoeilaart als een link met de Bende van Baasrode (De Staerke). Zonder twijfel is Hoeilaart een belangrijke plaats voor de Bende van Baasrode. Is Hoeilaart ook een belangrijke plaats voor de Bende van Nijvel? De gevonden achterbank en de verklaringen van de hr De Smet doen vermoeden van wel.

Daarbij van belang: Wat is de link tussen Poilvache - Van Isterdael - Mouzelard - Demoulin - en "Le Jonathan - Bultot" (zie Inventaris "Aalst" A 10 A Origineel/ » Forum) De link tussen Bultot en De Staerke/Baasrode kennen we. O.a. kasbons Wieze.

7

(202 replies, posted in Andere Personen)

Interessante verduidelijking. Af te leiden valt misschien wel dat Nitelet een belangrijke rol had in de Bende van Baasrode? Wat nog niet werd beantwoord: De vraag of de schoonvader van Nitelet de eigenaar van de loods (Julien De Smet) was en dat de achterbank van de Golf van Eigenbrakel/Overijse in de buurt van die loods werd gevonden.

Waarom is dit belangrijk: als Nitelet bij de Bende van Baasrode was en de achterbank van een Bendegolf werd gevonden in de loods bij zijn schoonvader zijn Nitelet en de Bende van Baasrode wellicht betrokken bij de Bende van Nijvel. In het topic over de loods staat dat de Bendegolf ontmanteld werd in de loods. Dan is het niet eigenaardig dat de achterbank in de buurt werd gedropt.

Zie ook » Nieuws

8

(140 replies, posted in 1983)

EricF wrote:

In de bonte verzameling van Bende feiten is de overval in Anderlues 1 van de buitenbeentjes. Een aantal aspecten zijn afzonderlijk of in combinatie uniek in de totale reeks:

De situatie van het onderzoek eind 1983 was dat 5 Borains in de gevangenis zaten. De 2e ring Borains (Becker, Nardella, Dramaix,.. ) werden diverse malen verhoord, zelfs op de dag van het feit. De WNP was in september in openbaarheid gekomen, diverse leden zaten vast en anderen werden in de gaten gehouden. In algemeenheid was het onderzoek vooral na Nijvel vol op stoom en werd er door de onderzoekers links en rechts flink gewroet. Er is niets dat meer motiveert dan beschoten en vermoorde collega's.

Een logische verklaring voor de Anderlues bijzonderheden in combinatie met de stand van het onderzoek op dat moment is dat het hoofddoel die avond niet de overval was, maar het droppen van de ‘hete’ Volkswagen van van Camp. Een paar wapens kan je verstoppen, maar een hele auto wordt lastig. En misschien zijn de wapens die avond ook wel gedumpt, wat het grote aantal dat gebuikt werd kan verklaren. In de 2e golf in 1985 zijn ze in ieder geval niet meer gebruikt.

Heel interessante redenering. Volgens mij is Anderlues een alibi overval. Het dumpen van de wapens in Ronquieres gebeurt ook met dit doel: een alibi verschaffen.

9

(122 replies, posted in Speurders)

Ik heb mijn twijfels over zijn betrokkenheid. Ik geloof wel het wetenschappelijk onderzoek dat uitwijst dat de wapens pas enkele dagen in het water lagen toen ze in 1986 werden opgevist. Maar waarom zou men iemand zich daaraan laten verbranden? Ik verklaar: wat is het eenvoudigste, ofwel

  1. de leider van de Bende van Nijvel overtuigt een speurder om onderzoeksrechter Troch te overhalen een nieuwe zoeking te doen in Ronquières omdat "de Walen niet goed kunnen zoeken".

  2. Ofwel een anonieme beller contacteert het team van Troch om te zeggen dat hij "drie mannen met een Golf dingen in het kanaal zag gooien op de plaats waar in 1985 al gezocht werd".

Waarom het moeilijk (gevaarlijk) maken als het makkelijk (risicoloos) kan?

Het is niet onmogelijk dat de Bende-leider over de nieuwe zoeking in het kanaal van 1986 hoorde via de pers (is het niet op voorhand in de pers verschenen dat men opnieuw ging zoeken?) of via een inside-tip. In beide gevallen is Philippe Vermeersch onschuldig. Dus: voorzichtig zijn.

10

(122 replies, posted in Speurders)

Volgens mij was de overval in Anderlues een alibi-overval om de Borains en bv. Becker een alibi te verschaffen. De overvallen van 1985 kunnen hetzelfde doel hebben gehad: verdachten een alibi bezorgen. Waarschijnlijk waren de daders in Overijse/Eigenbrakel andere daders dan die in Aalst. Zo was de verwarring compleet. Alle verdachten hadden ALTIJD een alibi.

De vondst van de wapens in 1986 in Ronquières versterkten die verwarring nog. Aangezien alle misdaden aan elkaar gelinkt waren kon men mensen die bv. in de gevangenis zaten tijdens 80% van de misdaden niets maken. ls Philippe V. zich laten beïnvloeden heeft door een lid van de clan De Staerke zou me dat niet verwonderen.

Trouwens, bovenstaande combine kan maar opgezet worden door een masterbrein als B of B of B en of het nu bewust extreem-rechts terrorisme betrof, het was in elk geval terreur van een extreem rechtse.