11

(81 replies, posted in Hypotheses)

Bedankt voor deze uiteenzetting. Kan zo maar zijn dat in de eerste periode onze bekende rijkswachters een structuur hebben opgezet richting gepakte boefjes, van meedoen of brommen.

12

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Leo en FreCR, bedankt voor uw duidelijke uitleg inzake bewaking waardetransporten. Misschien ten overvloeden voor andere forumleden, Leo heeft hier al meerdere malen uiteen gezet hoe de bewaking van supermarkten verliep indertijd zowel particulier als vanuit overheidswegen. Zeer interesant.

13

(18 replies, posted in Organisaties)

FreCR, bedankt voor de info, door omstandigheden kan ik niet reizen. Maar ik ga contact opnemen om het boek te bekomen.

14

(147 replies, posted in Afpersing)

Charly wrote:

Ok, dankzij HIPA kennen we nu het motief van de Bende '85. We gaan vooruit. De grootvader wist het al in de '90s, in de 90's werd hij  bedreigd.

Wat ik zo kan terug lezen , wist HIPA opa bij de overval in Aalst gelijk met wie er te doen was. Zit ik hier correct HIPA? Tevens ben ik van mening dat HIPA ondervuur is genomen om hem te doden( sorry gruwlijke gedachte) , waren ze bang voor herkening.

15

(549 replies, posted in Bende Haemers)

mcfisto wrote:

Dag muis, we zitten wel met het feit dat je met geldtransporten tot soms 10 maal meer kon verdienen dan met overvallen op supermarkten voor +/- dezelfde risico's.

Ja, luister mcfisto, ik kan het u wel blijven uitleggen, en verzoeken om uw beperkte kennis wat op te krikken inzaken Haemers en co. Maar denk dat dat geen zin heeft.

16

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Akkoord, vind ook dat Haemers te marginaal soms wordt weg gezet als geldtransportrover en niet tot staat tot ... Als je kijkt naar de contacten van hem en co in die jaren.

17

(147 replies, posted in Afpersing)

luk paard wrote:

Ik vermoed dat wanneer je een bedrijf....en dat is dus via de directie...wil afpersen dit op een aantal andere manieren kan. Zonder al teveel aandacht. Aandacht die het enkel maar lastiger kan maken voor de afperser.
Dus doldrieste overvallen met doden en gewonden zijn niet echt de meest aangewezen methode.
Overigens zijn het niet enkel Delhaize geweest die is overvallen.

Klopt Luk Paard, in dit kader ( meerdere uiteenlopende bonafide bedrijven) moet je ook kijken of deze niet zijn misbruikt voor het witwassen van geldstromen.

18

(147 replies, posted in Afpersing)

Door mijn gebrekkig Frans is het soms moeilijk bepaalde zaken te interpreteren, vandaar dat ik hier wat op door vraag. Als ik de indruk bij u heb gewekt dat u uw gelijk door drukt, mijn excuses, dat is zeker niet mijn bedoeling.

19

(147 replies, posted in Afpersing)

Akkoord, dus ondanks een onderzoek van het BBI wordt nog om extern onderzoek gevraagd over een opgemaakt accountensrapport. Daarbij meenemende uw opmerking "De BBI was toen nu echt niet een voorbeeld van ervaren boekhoudexperts". Mogen we over ernstig twijfelachtige pv? Uiteraard uitgaande van uw kennis van de BBI indertijd.

20

(147 replies, posted in Afpersing)

De Nieuwe Snaar wrote:

De BBI was toen nu echt niet een voorbeeld van ervaren boekhoudexperts. Grotere mijen hadden gewiekste boekhouders in dienst om cijfers op te frissen, of beter weer te geven. Soit, wat ik wil zeggen is dat bedrog "toen" niet direct door BBI zou ontdekt zijn...

Ok, maar als ik dit in het algemeen doortrekt moet ik alle pv's onder voorbehoud gaan opslaan.