11

Re: Daniël Bruylants

Wat mij vooral interesseert: te linken aan AJA? Te linken aan practical shooting? Gezien in zwembad: deed hij aan duiken?

12

Re: Daniël Bruylants

Twee vragen : 

  1. Waarom staat Bruylant onder bende Farcy? Graag meer informatie hierover.

  2. Faez Al Ajjaz zond verwaarloosde Noord Afrikanen naar trainingskampen in Libië. Komt 'Ethiopiër' Bruylants hiervoor in aanmerking?

13

Re: Daniël Bruylants

Groeide hij op in Ethiopië? Is hij ooit verstoten uit z'n stam als kindheks? Zag hij ooit kindheksen vermoorden? Speelschulden? Bingoschulden? Aan wie? Vragen, vragen...

Re: Daniël Bruylants

Gezien de recente verklaringen van David over de aanwezigheid van Baugniet aan de Dokusberg, best interessant om de link tussen beide heren te onderzoeken.

En ook de link met Farcy, BIC en ARI en bij uitbreiding Rommy. De drugs- en wapentrafiek om terroristische acties in kader van Gladio te financiëren.

De 'gladio-acties' worden gegarandeert doofpot-acties, dus een uitgelezen kans om vijanden uit de weg te ruimen en het milieu intact te houden. Bv. De escapades van Delhaize top in Noordkwartier,...

Afgaand op zijn naam heeft hij dan Belgische vader en vreemde moeder. Of was hij adoptie-kind?

15

Re: Daniël Bruylants

Oppassen Happy F., het was niet Baugniet maar Bougerol dacht ik.

Re: Daniël Bruylants

Ok, ik zal nog niet goed wakker geweest zijn.

17

Re: Daniël Bruylants

Ben wrote:

De man was een Ethiopiër. Een Ethiopiër als reus in de Bende van Nijvel? Moeilijk te geloven. "Hij was hooguit een mulat", hield de BOB'er van Halle vol. In 2010 liet de Cel Waals Brabant Daniel onverwachts even oppakken. Samen met een oude bekende uit het dossier-Dekaise, Jean Baugniet.

De Daniel in de tekst van Hilde Geens is dus niet Daniël Bruylants maar een zekere Daniel Sajfou, een Ethiopiër uit Drogenbos:

Inbrekers in streek van Halle

Met de regelmaat van een klok werden in de streek van Halle, Ruisbroek en Sint-Pieters-Leeuw inbraken gepleegd in woningen. Meestal gebruikten de daders zwaar materiaal. Ze maakten een buit van 1,5 miljoen fr. aan juwelen, sigaretten, kledij, cheques en vreemde munten.

De BOB van Halle heeft zopas een drietal kerels aangehouden. De 35-jarige Norbert Munten uit Sint-Jans Molenbeek als één van de leiders beschouwd. De Ethiopiër Daniel Sajfou (35) met vaste verblijfplaats te Drogenbos, en Jean Medina, een 29-jarige vreemdeling die in Elsene woont, werden eveneens in de gevangenis gestopt.

Meestal werden de inbraken 's nachts gepleegd en de buit werd opgestapeld in de woning van Munten. De inbrekers verplaatsten zich meestal met de kleine wagen van Munten die verscheidene malen in de streek werd opgemerkt.

Bron: Gazet van Antwerpen | 26 December 1981

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

18

Re: Daniël Bruylants

Dieven stalen bestelwagens om buit op te halen

Met in Brussel ten nadele van verhuurfirma’s gestolen bestelwagens, reden in de periode oktober-november vorig jaar drie Franssprekende uit de Brusselse regio residentiële wijken in de omgeving van Waver, Bonheiden, Tienen, Putte, Boutersem en Glimes af.

Aan ogenschijnlijke verlaten en alleenstaande villa’s werd aangebeld en wanneer de kust veilig bleek, werd in die woning ingebroken.

De drie inbrekers namen vervolgens ruim hun tijd om de woningen grondig te doorzoeken. Alles wat niet te zwaar of te heet en bovendien waardevol was, werd in de bestelwagens geladen: tinnen siervoorwerpen, TV’s, radiotoestellen, elektrische huishoudapparatuur en natuurlijk ook geld en juwelen.

De modus operandi was telkens identiek: in de vroege namiddag werd aangebeld en werden de slagen binnengehaald. Wanneer men hier en daar toch kwam opendoen, werkte men er zich met een of ander foefje tussenuit.

De bezigheid van de dieven was alleszins lonend want te Brussel werd altijd wel iemand bereid gevonden om de ontvreemde goederen te kopen. De gerechtelijke politie van Mechelen, die recent de daders kon vereenzelvigen, stelde vast dat slechts een klein gedeelte van de buit bij een der daders kon worden teruggevonden.

Met drie

De daders zijn drie Franssprekende die zich ook reeds voordien met dergelijke praktijken bezig hielden. Het betreft D. Bruylants die op 19 september vorig jaar was ontsnapt uit een instelling te Saint-Hubert en die bij alle feiten betrokken was. (*)

Hij was geassisteerd door J. Desmedt uit Sint-Jans-Molenbeek en door een minderjarige uit dezelfde gemeente.

Desmedt werd door de Mechelse onderzoeksrechter Peeters onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Beide andere mededaders waren reeds van hun vrijheid ontzegd op het ogenblik dat zij als daders van de inbraken vereenzelvigd werden. (...)

Bron: Gazet van Antwerpen | 9 Januari 1980

(*) Ik ga ervan uit dat het hier over Daniel Bruylants gaat.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Daniël Bruylants

Daniel Bruylants = deuxmètresdeux (2m02). Dat is hoogstwaarschijnlijk de reus waarover Eddy Vos het over had in zijn laatste interview met de media (eind verleden jaar dacht ik?).

20

Re: Daniël Bruylants

Ja daar dacht ik ook meteen aan!