1

Topic: Club Mirano

De dancing Le Mirano behoorde volgens het rapport Dutroux tot het relatienetwerk van Nihoul. In dit milieu werden toen de beruchte sex- en drugsfuiven georganiseerd door de pedofiel Philippe Cryns en door Alexis Alewaeters, die in 1985 bediende was bij Cradeco, de VZW van Nihoul en Bouty. Maar op 14 april 1985 liep het uit de hand toen een adellijke jonkheer aan een overdosis overleed, waarop een proces volgde. Jean-Jacques B., schoonzoon van een hooggeplaatste magistraat, had een cocktail van cocaïne, heroïne, alcohol en medicamenten naar binnen gewerkt.

Dancing Mirano was samen met Circus en de Parc Savoy in de jaren tachtig een van de privé-clubs van de Cercle des Nations, het milieu van de edellieden van de CEPIC en de rechterzijde van de PRL. Tegen veel van haar bekende gasten werden processen gevoerd. Zo vinden we hier onder meer wapenhandelaar Boas van ASCO, Benoît de Bonvoisin, de vastgoedmakelaar Blaton, Charly De Pauw en ex-premier Vanden Boeynants terug. Philippe Cryns zat eveneens in VDB-kringen. Over het proces Mirano schrijft het rapport Dutroux summier: 'De vereniging Cradeco, geleid door mevrouw Bouty en de heer Flier, heeft zich in 1985 borg gesteld voor een veroordeelde, de heer Alexis Alewaeters in het kader van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling.

Na het overlijden in 1985 ingevolge een overdosis werd een gerechtelijk onderzoek geopend in het milieu dat een bepaalde gelegenheid bezocht en ook cocaïne gebruikte. Onder de dertien beklaagden die op 24 maart 1986 door de correctionele rechtbank van Brussel werden berecht, bevonden zich de heren Alexis Alewaeters en Philippe Cryns. Zij werden respectievelijk veroordeeld tot vijf en drie jaar gevangenisstraf met uitstel.' Cryns werd door de rechtbank bestempeld als organisator van deze superdure sex- en drugsfuiven met een aparte attractie van minderjarigen.

Uit de rechtszitting bleek Cryns hiervoor jongetjes te hebben opgepikt op het beruchte Fontainasplein. Substituut Talon van het Openbaar Ministerie verklaarde dat Cryns bekentenissen afgelegd had dat bij de cocaïnefuiven ook kinderen voor speciale attractie zorgden. De kennissenkring van Philippe Cryns zat met De Pauw en Blaton ook in het Roze Balletten-milieu rond Vanden Boeynants. Philippe Cryns had samen met de familie Blaton en De Pauw het hotel-restaurant Parc Savoy opgericht.

Motief » Club Mirano

2

Re: Club Mirano

Een interview i.v.m. Mirano (Mendez-Enteryckx):

http://i71.servimg.com/u/f71/11/21/10/03/cce00042.jpg

Re: Club Mirano

Informatie over de  bedrijven van Crijns en zijn vrienden (bijvoorbeeld: Le Parc Savoy, Crijns en Edgard Zwirn, Crijns en Alain Van Den Hove, Roland Potier, ...) » www.scribd.com

4

Re: Club Mirano

Bedankt Swan, haal je er iets interessant uit? Ik zie dat Cryns en Zwirn samen in het bedrijf "Le Siecle" zaten.

5 (edited by swansongunsung 12-11-2010 16:07)

Re: Club Mirano

De bron van deze informatie is een dossier dat een lid van de commissie Dutroux heeft aan Deconinck, Bulte en Van Heeswyck gegeven. Ik heb geen idee waarom. Ik heb het nog niet grondig gestudeerd maar ik heb tot nu toe de volgende gevonden. Op Pagina 1 (in de dossier) wij zien  Andre Lemouchi en de SPRL Coulonges, interessant i.v.m.:

  1. Dit nieuwsbericht » www.dhnet.be

  2. Marc Toussaint heeft over hem geschreven als personnage appartenant au milieu en aanwezig bij een feestje van Guy Leclerc (gecorrompieerde rijkswachter te Ukkel, volgens Toussaint):

Repas anniversaire Guy Leclerc

Guy Leclerc, fête son anniversaire et est invité par Julien D'Haene (responsable de la section judiciaire de la police d'Uccle), à dîner. Leclerc est invité à dîner à la "Bird's Nest Tavern". C'est au cours de ce repas que Julien D'Haene, présente Guy Leclerc à Roland Potier. Ils vont manger ensemble. Sont présent également au cours de ce repas:

  • Marc Artiges, Adjt de gendarmerie, ancien Comd Bde Tubize. S'est fait renvoyé de la Bde de Tubize, après un repas trop arrosé ...

  • Jean-Marc Duchateau, MDC de gendarmerie, BSR Bruxelles section moeurs.

  • André Lemouchi (22.04.39) personnage appartenant au milieu. Français.

Ils passent tout l'après-midi ensemble , et reviennent vers 1800 ou 1900 Hr à la Bde, car nous avions préparés une petite fête pour l'anniversaire de Guy Leclerc. Accompagnent Guy Leclerc dans les locaux de la Bde: Artiges; D'Haene; Duchateau et Lemouchi. Le MDC Cornez, Dominique, se souviendra très bien des faits, car il s'est disputé avec Julien D'Haene, lequel était sous l'effet prononcé de la boisson.

3. Avenue Auderghem 152-154: Selon Raem = lieu de faits de pédophilie, en daar heeft Lemouchi André in 1987 de  SPRL Coulonges geëxploiteerd (bron: dossier Dutroux).

Ik vind de relatie Zwirn/Crys zeer interessant.

6 (edited by club_le-happy-few 15-11-2010 15:01)

Re: Club Mirano

Dirty Dancing wordt binnenkort opnieuw Mirano » www.mirano.be

Was in de jaren '90 één van de places to be in Brussel op gebied van housemuziek (met o.a. Vaudeville en Who's Who's Land en later Fuse). Mirano is altijd populair geweest in het studentenmilieu.

Re: Club Mirano

Lijstje van de gouden jeugd rond de Mirano en Parc Savoy destijds: 

Ottelo de Borghrave, de Bonvoisin, Patrick De Pauw, Eric Verhaeghe de Naeyer, Michel Itobate, Pierre Dehon, Emmanuel Vaxelaire, Inès Pirmez, Didier Regout, Sophie Behaegel, Plastic Bertrand, Sami Pavell, Catherine Blaton, Philippe Cryns, Edgard Zwirn, André Verhoeft, …

Re: Club Mirano

Mirano is gewoon altijd bekend geweest, en dus automatisch ook bij de beau monde. Eén van de dj's/programmators van Mirano (Jean-Claude Maury- Franse Belg - of iets in die aard) ligt ook mee aan de basis van de Ibiza-scene.

Re: Club Mirano

Over Lemouchi die hierboven wordt vermeld:

Le tribunal correctionnel de Nivelles s'est déclaré incompétent pour juger le Français André Lemouchi (65 ans), un escroc de haut vol. Il se présentait comme négociant en vins et fit tomber dans le panneau neuf personnes dont les commandes, payées mais jamais suivies de livraison, allaient de 320 à... 80.000 euros. Le 16 décembre 1999 et le 10 mars 2000, il avait été condamné à Bruxelles à 40 mois de prison et deux ans de prison. Il rejoignit sa France natale et la Belgique lança un mandat d'arrêt européen qui, à Aix-en-Provence, aboutit à l'arrestation de l'intéressé, lequel fut remis aux autorités belges.

Bovenstaand artikel is uit Le Soir van 3 augustus 2005. In 1985 is Lemouchi dus 45 jaar oud.

10

Re: Club Mirano

Over het Mirano-proces:

Franse cineast getuigt in Brussels drugproces

Gisteren werd het proces voortgezet van de Brusselse jet-set, die in de dancing Mirano, aan de Leuvensesteenweg te Joost zich te buiten ging aan heroïne en vooral aal cocaïne. Dertien betichten van wie 8 zijn gearresteerd, komen in het dossier voor.

Tijdens de zitting van dinsdag werd de France cineast François Reichenbach als getuige ondervraagd. Volgens getuige kost het maken van films, zoals van de betichte filmregisseur Sammy Pavel, gemiddeld 1 miljoen Franse frank. Waarschijnlijk werd de productie van de films van Pavel bekostigd door banken, Antwerpse diamantairs en het Belgisch ministerie van Cultuur. Getuige schilderde Pavel af als een grootmoedig man maar hij zag in hem zeker geen drugleverancier.

In haar rekwisitoor zei eerste substituut Mw. Talon dat het slachtoffer in deze zaak, nl. de 40-jarige Jean Jacques B., de avond voor zijn overlijden door overdosis heroïne gebruikte in de woonplaats van een andere betichte, nl. Marc De Pilecijn uit Zaventem. Verwijzend naar een andere betichte uit de Brusselse bourgeoisie, de 39-jarige Philippe Cryns uit Ukkel, zegde de openbare aanklager dat deze over heel wat inkomsten beschikte en vaak te zijnen huize feestjes hield waarop talrijke jongeren, soms minderjarigen, werden uitgenodigd. Niet alleen werd toen champagne gedronken doch eveneens cocaïne gesnoven.

Deze jongeren hadden doorgaans elkaar leren kennen in de Mirano te Joost. Voorts was Cryns goed bevriend met Pavel en het was door zijn tussenkomst dat de cineast vanuit Rio de Janeiro 50 gr. cocaïne, verpakt in een hol boek, naar België heeft gestuurd. Het staat vast dat deze cocaïne in het bezit kwam van Jean-Jacques B. en tot zijn overlijden wegens overdosis bijdroeg.

De Franse advocaat mr. Retzner, die pleitte voor Sammy Pavel, betoogde dat de dood door overdosis steeds te wijten is aan het verbruik van heroïne en nooit aan het opsnuiven van cocaïne. Sammy Pavel geeft toe dat hij 50 gr. cocaïne heeft gestuurd en dat deze drugs via tussenpersonen in handen kwamen van Jean-Jacques B. Toch was cocaïne zeker niet de doodsoorzaak. Volgens de advocaat kan niet worden bewezen dat zijn cliënt bij andere gelegenheden drugs leverde of aan verdovende middelen was verslaafd. Het tweede deel van het proces wordt vandaag voortgezet.

Bron: Gazet van Antwerpen | 26 Februari 1986

Brusselse drugbende komt er niet goedkoop vanaf

De correctionele rechtbank te Brussel veroordeelde maandag verschillende drugtrafikanten die elkander in de discotheek Mirano te Sint-Joost-ten-Node ontmoetten. De meeste beklaagden werden schuldig bevonden aan de verkoop van cocaïne, heroïne of hasj.

De rechtbank beschouwde de 28-jarige Marc De Pelecijn, bediende uit Zaventem, als de voornaamste leverancier van de harddrugs en tevens verantwoordelijk voor de dood, door overdosis van de 40-jarige Jean-Jacques B., zodat hij zes jaar cel en 270.000 fr. boete kreeg. Het verslag van de wetsgeneesheren bracht aan het licht dat het slachtoffer overleed aan een cocktail van medicijnen, alcohol en van heroïne en cocaïne geleverd door De Pelecijn.

De rechtbank strafte nog zes andere leveranciers die op kleinere schaal werkten, met vijf of vier jaar cel en met een boete van 240.000, 180.000 of 120.000 fr. Het gaat om de 32-jarige Luc Page, bediende uit Grimbergen, de 24-jarige Alexis Alewaeters, autobestuurder uit Grimbergen, de 26-jarige Bernard Minet, animator uit Tervuren, de 23-jarige Eric Verhaeghe de Nayer, zonder beroep, uit Elsene. De 35-jarige Engelsman Barry Davis, animator zonder gekende woonplaats en de 32-jarige Christian Beerlandt, bediende uit Sint-Jans-Molenbeek.

Omdat ze slechts kleine hoeveelheden cocaïne leverden, kregen drie andere beklaagden voorwaardelijke straffen. Het betreft de 39-jarige Philippe Cryns, industrieel uit Ukkel, die drie jaren cel kreeg, gedeeltelijk met uitstel, en 180.000 fr. boete.

De 30-jarige Stephane De Vriendt, decorateur uit Ukkel, kreeg eveneens drie jaren cel, gedeeltelijk met uitstel en 90.000 fr. boete. De 36-jarige Sammy Saroufin, uit Linkebeek, kreeg twee jaar cel gedeeltelijk met uitstel en 180.000 fr. boete, omdat hij vanuit Rio de Janeiro 50 gram cocaïne naar zijn Belgische vrienden opstuurde.

Een 39-jarige antiquair uit Elsene, die overwegend een drugverbruiker was, kreeg 18 maanden cel met uitstel en 120.000 fr. boete.

Bron: Gazet van Antwerpen | 25 Maart 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube