101

Hoe is het mogelijk dat er nog getwijfeld wordt aan de betrokkenheid van WNP?

Django68 wrote:

Hoe is het mogelijk dat er nog getwijfeld wordt aan de betrokkenheid van WNP?

Ik kan Django68 perfect volgen. In het artikel dat u via de link hieronder gedurende één week kan downloaden schrijft Michel Libert letterlijk dat Christian Elnikoff deel uitmaakte van zijn commando en dat de aanslagen binnen WNP werden voorbereid. Kan het eigenlijk nog duidelijker? Waar wachten die speurders eigenlijk nog op?

» Voormalig WNP-kopstuk Michel Libert bekent

Graag uw inzichten?

Als ik het goed voorheb begon de nummerplaat van de Taunus van Elnikoff met 'DDT' of DTT'.

104

Betrokkenheid is welke context, er is ook de betrokkenheid van Philippe De Staerke en zijn omgeving, ook Bouhouche en Darville hebben ermee te maken.

Die gegevens over de ontmoeting op 31 oktober 1985 met robotfoto's zitten al van het begin in het dossier. Op 8 januari 1986 zit dit samen in een bundel met alle andere robotfoto's en daderbeschrijvingen van Aalst. Willy Acke bijvoorbeeld kent dit ook. Hij is ook goed op de hoogte van alles rond WNP, zie zijn nota's. Hij heeft ook de foto's opgevraagd van de WNP-leden. Heeft hij ooit de link gemaakt tussen foto's van WNP leden en die robotfoto's? Neen. Waarom denk je dat hij er geen maakt? Daarom nog eens de vraag; heeft iemand die robotfoto's al ooit gezien?

Elnikoff is een hoogst interessant gegeven in het hele dossier, daarmee dat het belangrijk is om het zo duidelijke mogelijk te krijgen.

Bakerstreet 221B wrote:

Graag uw inzichten?

Wel over Libert, ik ben nog altijd aan het bijkomen van het lachen sinds zijn reactie laatst op Asterix en Obelix en Guy Van Vinck. Het deed me echt denken aan een scene uit Monty Python of zoiets. Een vergadering i.v.m. trouw i.v.m. geheime organisaties met zijn moeder en de moeder van Latinus en een ouder Vlaams koppel. Wat een gevaarlijke geheime organisatie was dat daar toch. Zijn scouts-groepen mogen we ook niet vergeten als deel van zijn grote organisatie.

Was het ook niet Libert dat verkeerdelijk Cocu met GAP linkte?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Mocht het niet zo zijn dat er heden iemand is die op gedetailleerde wijze Michel Libert aanwijst als betrokken bij de aanslagen en bij een schietpartij met de politie, dan zou men Libert zijn uitlatingen in de pers als kletskoek kunnen afdoen. Nu lijkt het er veel eerder op dat hij af en toe opzettelijk kletskoek uitkraamt opdat zijn eerdere uitlatingen die wél met de werkelijkheid corresponderen niet al te ernstig zouden worden genomen. Hij doet me een beetje denken aan de uitdrukking 'een duivel in een wijwatervat'.

106

Bakerstreet 221B wrote:

Mocht het niet zo zijn dat er heden iemand is die op gedetailleerde wijze Michel Libert aanwijst als betrokken bij de aanslagen en bij een schietpartij met de politie, dan zou men Libert zijn uitlatingen in de pers als kletskoek kunnen afdoen.

Na al die jaren en de vele uitlatingen van Libert, waar komt men ermee? Die getuige is verre van iemand die met details komt i.v.m. de Bende-aanslagen. Op basis van wat het is dat ze beweren dat Libert en Elnikoff op 31 oktober 1985 aan de Delhaize waren weet ik niet. Er zijn immers robotfoto's van gemaakt en er is een vergelijking gebeurt tussen foto's van WNP-leden waaronder Libert toen en er zijn geen gelijkenissen uitgekomen blijkbaar.

Op basis van wat baseren die bronnen zich nu? En hoe komt het dat die link niet eerder gemaakt zou zijn? Een groot complot? Erbij, wie van degene die dit beweren, hebben de robotfoto's gezien en als ze ze hebben gezien de robotfoto's en die gelijkenis zou er zijn, waarom wordt het niet opbaar gemaakt?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Inderdaad en dan waarschijnlijk nog zelfgemaakte lidkaarten met zelfgemaakte stempel. En links en rechts een detectivebureautje. Allemaal te veel naar de film gekeken.

Een bende naïeve grote gefrustreerde en gewelddadige kinderen, die door één of andere persoon wijsgemaakt werden dat ze met belangrijke missie bezig waren. Het geld zal wel bij het brein gebleven zijn, want wie zal hen geloven.

108

Ben wrote:

Vóór Elnikoff bij Desplanque was, was hij gehuwd. Bij de vereffening-verdeling van dat vorige huwelijk kwamen er overschrijvingen naar boven voor verkeerstaksen en verzekeringen voor een Ford Taunus. De echtgenote (dus die vóór Desplanque) had er totaal geen weet van dat die Ford Taunus eigendom was van Elnikoff en ingeschreven was door Elnikoff. Het is 100% zéker dat dat dé Ford Taunus was waarmee WNP verkenningen deed voor de bende in Aalst'

Zou het mogelijk zijn om via het Franstalige forum een reactie van Michel Libert te krijgen op deze info? Benieuwd hoe hij daar op zou reageren.

Wel kijk Django68, ik denk dat dit geen zin meer heeft. Libert zal Elnikoff (terecht of onterecht?) in de daderrol duwen. Elnikoff is dood en kan daarop dus niet meer reageren noch zich verdedigen. Bovendien toont het feit dat Elnikoff een Taunus bezat, geen effectieve betrokkenheid van Elnikoff bij de misdaadfeiten van de Bende aan. Zoals ik in deze post (over Dauphin) al heb geschreven toont dit mogelijks wel aan dat WNP'ers verkenningen hebben uitgevoerd. Maar of diezelfde WNP'ers dan ook de bloedige feiten zelf hebben gepleegd? Dat is (jammer genoeg) niet bewezen. Libert kan er zich dus altijd uit praten.

Maar over iets anders valt wel nog wat te zeggen, met name het bizarre voorval op de parking van de GB of Delhaize in Kraainem. Daar heb ik nl. meer info over gevonden.

110

Je hebt gelijk Merovinger. Libert kletst zich overal uit. Benieuwd naar je nieuwe info.