Rue Henri Neuman 28 [Google Maps] is het nieuwe adres dat gezegd wordt bij onze Waalse vrienden.

En het dossier overdragen aan Charleroi, nadat onderzoeksrechter Troch voor het eerst een succes geboekt had, was dat doelbewust of niet? 4 jaar vertaalwerk ... Het succes van Dendermonde kwam blijkbaar ongelegen, want het wordt nu nog steeds weggezet als manipulatie. Zoals Troch zelf zei: 'Manipulatie was er, maar ze lag niet bij mij'.

Vondsten in het kanaal in Ronquières: lag dat niet opvallend dicht bij Tubize (Clabecq) en Braine-le-Comte? Die voorwerpen moesten toch ergens opgeslagen liggen voor ze erin gegooid werden, liefst niet te ver daar vandaan?

Robertvandeurnen wrote:

Rue Henri Neuman 28 is het nieuwe adres dat gezegd wordt bij onze Waalse vrienden.

Dat is het adres waar Salah Belliraj toen woonde. Hij was de tweede oudste broer van de familie Belliraj. Hij werd samen met Abdelkader in Marokko veroordeeld voor terrorisme (in zijn geval 8 jaar gevangenisstraf). En dat adres ligt op een paar honderd meter van de buurtwinkel Mestdagh, waarvan een intact kasticket werd gevonden in de brandhaard die de Bende achterliet in het Bos van Houssière ...

Ja dat weet ik. Dat heb je hier eerder reeds gezegd. Hoe is het trouwens in de Carrefour?

Ik bedoel maar, zo nieuw is dat adres niet.

235

Belgische staatsveiligheid betaalde Marokkaanse terrorist » www.maroc.nl

En onze parlementsleden sliepen voort ... zzz ... stt!

Over de zaak Belliraj:

"Zo hebben alle mensen van de Staatsveiligheid, incluis dus Winants, volgens dat jaarverslag van 2009 onder ede zitten liegen tegen de onderzoekers van het Comité I. Het staat zo letterlijk in het op het internet te lezen jaarverslag dat ook aan het parlement werd bezorgd.

Amper iemand die er in parlement en pers vragen over stelde, behalve dan George Timmerman die toen nog bij De Morgen werkte. Niet voor lang meer echter. En nochtans was zo te zien dat de wet ook hier grootschalig was overtreden. Maar de doofpot stond al op het vuur te sidderen dankzij al die vorige affaires. Het is een traditie in dit verhaal. Van vervolging is in België nooit sprake geweest."

Bron » willyvandamme.wordpress.com

De ene zat te mailen naar zijn suske, de andere naar een klant van zijn advocatenkantoor waar hij zogezegd uitgestapt was. Kan ik bewijzen. Zat toevallig naar Villa Politica te kijken op de moment dat hij mij mailde.

236

Heeft iemand trouwens het boek van Georges Timmerman over Belliraj al gelezen? Ik ben er nog naar op zoek - digitaal of oldskool papier.

Ik ben trouwens wel geïnteresseerd wat zijn opinie is over deze Belliraj piste voor Bende van Nijvel - hij heeft immers het referentie werk over Belliraj geschreven. Hij is ook zeer vertrouwd met de feiten uit de loden jaren 80 - vandaar dat Beijer hem gekozen heeft om zijn boek te vertalen.

Imazibraine, heb jij connecties in die richting?

Het boek heb ik niet gelezen, maar wel de reeks van Georges Timmerman op Apache. Die vond ik zeer interessant. Ik denk dat je er nog altijd aankan als je een abonnement van een maand neemt op Apache. Zo heb ik het gedaan.

imazibraine wrote:
imazibraine wrote:

Geen vermoeden, maar een absolute zekerheid: ze wonen er van in 1974, onafgebroken. En ook nu woont er nog steeds een lid van de familie. Alle andere oorspronkelijke bewoners van de wijk zijn vertrokken na de sluiting van de Forges de Clabecq en Fabelta. Ik zou mijn bronnen graag kenbaar maken, maar dan is het meteen gedaan met info vergaren, vrees ik. Ik zal eens gaan kijken op het Franstalig forum hoe ze daarbij komen.

Ik ben eens gaan kijken op het Franstalig forum, en ik begrijp nu het misverstand : in 1999 is de maatschappelijke zetel van de carrosserie die daar gevestigd was, en die op naam stond van Benaïssa Belliraj, overgeplaatst naar een andere gemeente. Dat betekent niet dat de familie daar pas dan is komen wonen, maar dat ze er al woonde. Die maatschappelijke zetel  beantwoordde in elk geval niet aan een activiteit ter plaatse, want daarvoor is die woning niet geschikt. Kijk maar op Google street view.

Ik heb nog een interessant persbericht uit die tijd gevonden. Die carrosserie (des Tuileries) was in werkelijkheid gelegen in de Rue du Grand Péril in Hennuyères (deelgemeente Braine-le-Comte), vlakbij het Bos van Houssière. Worden daar ook geen auto's herspoten, gepimpt etc? Die carrosserie paalde aan de schietclub van Braine-le-Comte. Daar iets opmerkelijks gebeurd in 1996, kort nadat Abdelkader Belliraj opnieuw in de streek was komen wonen.

Zie hieronder :

Important vol d'armes à Hennuyères

Tandis que de nouvelles mesures tendant à assurer une meilleure sécurité aux transporteurs de fonds sont en passe d'être mises en place, un étrange cambriolage, perpétré de manière très «professionnelle» dans un club de tir d'Hennuyères (Braine-le-Comte), jette l'inquiétude dans la profession et... au sein des services de police et de gendarmerie.

Mercredi, vers 3 h 20, des voleurs se sont introduits dans les locaux du stand de tir CTMB (Centre de tir multicalibre brainois). Après avoir neutralisé le système d'alarme à l'extérieur du bâtiment, situé rue du Grand Péril, sur le site des anciennes tuileries, ils ont démonté une porte pour avoir accès à l'intérieur du bâtiment.

L'alarme à distance s'est alors déclenchée. Mais, quand les premiers véhicules de gendarmerie sont arrivés sur les lieux, quelques minutes plus tard, les voleurs avaient déjà pris la fuite... emportant avec eux un impressionnant butin.

Trente-huit armes ont été emportées, dont plusieurs armes de poing et une quinzaine d'armes de guerre parmi lesquelles des kalachnikovs, un fusil Steyr, un fusil-mitrailleur et une carabine M1 avec lunette de visée. Des riot-guns ont également été emportés.

Les armes, pour lesquelles le club disposait de toutes les autorisations nécessaires, se trouvaient sur des étagères et dans une armoire de la buvette.

Une armoire dont les portes sont équipées de vitres blindées, vitres qui ont été, malgré tout, détruites par les cambrioleurs.

Selon toute vraisemblance, le vol avait été méticuleusement organisé. Quelques jours auparavant, un simulacre de cambriolage avait déjà été opéré sur place par les voleurs qui ont ainsi pu tester le temps de réaction de la gendarmerie.

La même nuit, plusieurs camions ont été volés dans le pays. Une coïncidence qui inquiète les forces de l'ordre et les sociétés de transport de fonds qui, dès le lendemain, étaient convoquées par le ministre de l'Intérieur afin de définir les mesures de sécurité complémentaires à mettre en oeuvre rapidement.

Bron » www.lesoir.be

En werd er ook niet een Golf van de Bende vakkundig herspoten? (Uitzending Faroek van vorig jaar.) Benaïssa Belliraj was mecanicien van beroep. De carrosserie stond op zijn naam ...

(...) Vier dagen later, op 6 oktober 1983, werd diezelfde Golf gezien in een Renault-garage in Namen. De Golf had dezelfde nummerplaat, maar was inmiddels zwart gespoten. Dat deden leden van de bende van Nijvel vermoedelijk niet zelf. Daarom is de politie op zoek naar de persoon die een rode Golf zwart spoot tussen 2 en 6 oktober 1983, moest die zich dat nog herinneren.

Bron » Nieuws

239

Beste imazibraine, als een coconut je wil "charmeren" door de betekenis van je naam te achterhalen dan is dat niet zomaar. Ik ken je houding en uitspraken ivm de schrijver van de fabeltjeskrant. (Zie topic Ali Aarrass.) Een coconut die op de charmeertoer gaat verwacht een tegenprestatie, en geen kleine. Ik hoop dus dat je een zwarte gordel in het opzoekingswerk hebt en je zoekmachine eens loslaat op de tekst die ik vond in de fabeltjeskrant.

Deal?

» www.tijd.be

240

 • M.C., Abdellatif Bekhti: un terroriste avec une tête de “type sans histoire”, L'Essentiel (Luxembourg), February 21, 2008

 • Alaoui, Hassan; de Montesquiou, Alfred (July 28, 2009). "Moroccan terror leader gets life in jail". Associated Press. Retrieved July 28, 2009.

 • Abdellatif Mansour, La bande à Belliraj. L'armée prend les choses en main, Maroc Hebdo n° 781, February 27, 2008 - pdf

 • Gilbert Dupont, Belliraj tuait pour A. Nidal, La Dernière Heure, October 15, 2008

 • P.Df, Un procès Belliraj à Bruxelles, La Dernière Heure, November 2, 2008

 • Mohamed El Hamraoui, Terrorisme : Les soubassements de l’affaire Belliraj Archived August 2, 2009, at the Wayback Machine, La Gazette du Maroc, n°566, February 19, 2008

 • Narjis Rerhaye, Sur fond de terrorisme, coup de tonnerre dans le paysage politique, Libération (Morocco), February 20, 2008

 • Alain Guillaume, Des combines avec l'Irak et la Libye à la CSC... selon l'hebdomadaire Le Vif, Le Soir, September 9, 1989

 • Mohamed Zaïnabi, Abdelkader Belliraj : Cet homme par qui tout est arrivé[permanent dead link], Le Reporter, March 2, 2008

 • Sebastian Rotella, Moroccan terrorism suspect's murky trail[permanent dead link], Los Angeles Times, August 24, 2008

 • Youssef Aït Akdim and Fahd Iraqi, Affaire Belliraj. De surprises en rebondissements Archived 2009-01-05 at the Wayback Machine, Tel Quel (Morocco), nr. 315, March 29, 2008

 • Jean-Pierre Borloo, Une lettre de Belliraj : “ J'ai été torturé “ Archived 2009-08-01 at the Wayback Machine, Le Soir, November 14, 2008; Belliraj's letter in pdf format

 • Gilbert Dupont, Belliraj : tortures au Maroc, La Dernière Heure October 7, 2008

 • Belliraj prétend avoir été torturé Archived August 1, 2009, at the Wayback Machine, Belga, November 14, 2008

 • Amnesty International, Amnesty International delegates to speak about sharp rise in torture in Morocco , November 11, 2003

 • Gilbert Dupont, Le 6e meurtre de Belliraj, La Dernière Heure, March 12, 2008

 • Roland Planchar, Les six assassinats belges de Belliraj, La Libre Belgique, March 13, 2008

 • Belliraj admits links to al-Qaeda, lawyers demand right to proper defence March 13, 2008. Magharebia

 • Le procès des membres du réseau "Belliraj" reporté au 14 novembre, Belga, October 16, 2008

 • Maroc: le procès Belliraj ajourné Archived 2009-08-01 at the Wayback Machine, Agence France Presse, November 14, 2008

 • C. Bo., Belliraj : trop tôt pour un procès en Belgique, La Dernière Heure, October 23, 2008

 • "Morocco court convicts Islamist". BBC News. July 28, 2009. Retrieved July 28, 2009.

 • Abdennebi, Zakia (July 28, 2009). "Moroccan court jails militant Islamist gang". Reuters. Retrieved July 28, 2009

 • French: Sûreté de l'État, Rapport annuel 2008, SPF Justice