Informant praat over die "kleine". Raar omdat zo te brengen in een interview alsof we hem kennen.

Tenzij hij die "kleine" is en op die manier dat een andere die in het groepje gekend is aan het praten is.

Herr Flick, daar zat ik precies ook aan te denken. Vervolgens verklaart hij: "Veel mensen zijn zenuwachtig nu er gegraven wordt. De bendeleden zijn oud geworden, maar ze zijn nog niet allemaal dood". Dit is een vaststelling, wanneer de reporter terecht opmerk "u kent ze" gaat de informant draaien. Over leeftijden, dat ze gemiddeld 30 jaar waren enz. We weten allemaal uit getuigenissen dat er leeftijdsverschil zat tussen de daders.

44

Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat Patrick Pilarski nog in leven is. Waarschijnlijk willen ze de 250.000 € incasseren die Delhaize nog steeds uitlooft. Ik denk dat Patrick Pilarski weet dat hij gezocht wordt en daarom zijn compagnon het veld heeft ingestuurd.

Ten eerste; zijn compagnon is te goed van alles op de hoogte. En ten tweede; ze weten precies waar ze moeten zoeken. En ten derde; ik geloof niet dat Patrick Pilarski zijn vader de wapens in de vijver heeft gegooid maar hijzelf. Als je achtervolgd wordt door de politie met de wapens van de Bende van Nijvel in uw auto dan neem je die zeker niet mee naar huis maar ga je ze rap dumpen. En volgens mij heeft Patrick Pilarski de wapens eerst gedumpt alvorens naar binnen te gaan. Als je aan een vijver woont of er zijn stallingen en de politie zoekt je, dan neem je als ervaren boef in geen geval de wapens mee naar binnen (verstopt op het toilet? De slechtste plek trouwens om iets te verstoppen want iedereen gebruikt dat kamertje).

45

Ben wrote:

Foto's van Pilarski zonder zonnebril:

https://i11.servimg.com/u/f11/11/22/12/24/patric10.jpg

Wat is de context van deze foto? Kraancabine? Kraan waarmee je schepen lost?

46

Neen hij staat aan in de stuurhut van een boot.

Hoi Trojan, goed je terug te zien op het forum.

Ja het is een boot, hoogstwaarschijnlijk met drughandel te maken. De getuige zat ook in die zaakjes volgens wat er uit het gesprek op te maken valt. Ik vraag me af hoe oud Pilarski op de foto's was? Waar ik ook heel nieuwsgierig naar ben, is welke café hij in Brussel had en wanneer.

De wapens waarover het gaat zijn: Ook de wapens die hij bij zich had - een riotgun, jachtgeweer en Winchester-karabijn - werden niet gevonden. Ik weet niet direct voor welk feit ze vermoeden dat die wapens van Pilarski gebruikt zijn. Hij voldoet niet direct aan een daderbeschrijving van de '85 periode.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

De foto's die in Terzake te zien waren, zijn genomen in Gibraltar. Gibraltar was een paradijs voor het witwassen van drugsgeld maar ook vlakbij Spanje, langswaar de eerste transportlijnen liepen voor cocaine uit Zuid-Amerika, die werden opgezet vanuit Amsterdam.

Het NBD, gesteund en getraind door de DEA en eveneens deel van de Rijkswacht, ontsnapte aan elke vorm van overzicht of controle. In 1982 (Zaak Francois) werden verschillende leden ervan ook veroordeeld omdat ze zelf drugshandelaren waren geworden. Elk initiatief om dat te verhelpen werd zowat genegeerd en pas vanaf  de nieuwe politiestructuur na Dutroux veranderde de aanpak.

Met deze wetenschap » Daders Zou het plausibel zijn dat de Bende Van Nijvel een mistgordijn was, bedoeld de aandacht af te wenden en de politie/rijkswacht/media/politiek te overbelasten zodat allerhande narcotica gerelateerde operaties onopgemerkt bleven (smokkel - witwassen - wapenhandel)?

In het hele dossier is de CIA/DEA/VS nooit veraf wat me deed denken aan het verhaal Oliver North en het gebruik van drugsgeld om de contra's in Nicaragua en de Afghaanse rebellen in Afghanistan (het ontstaan van de Taliban) van wapens en training te voorzien (met steun van Israel). Dat schandaal brak uit in 1986 » nsarchive.gwu.edu

Wie is er te koppelen aan de Iran-Contra zaak in Belgie (en duiken later ook op in dossier Dutroux)? Boas, Mathot, Vanden Boeynants en Beaurir.

Er is nog een gemene deler in het Iran-Contra schandaal en de cocainehandel destijds, de BCCI in Luxemburg, gebruikt door Manuel Noriega om drugsgeld wit te wassen voor Escobar maar ook door North/CIA om wapens te betalen. Die witwasoperaties zouden zijn gestart in 1985 (laatste aanslag van de bende in Aalst).

Het lijkt me niet onwaarschijnlijk dat wapens gebruikt in allerhande conflicten (opgezet door de CIA) ook van bij FN Herstal kwamen. FN heeft een dochter in de VS. Belgie heeft alleszins samengewerkt met de BCCI in een of andere joint venture (met wie?) » books.google.be

Zelfs na talloze rapporten kon die BCCI blijven verder gaan met haar activiteiten tot het begin van de jaren 90. Die BCCI was naast bank ook 'oplosser' van allerhande problemen, had een eigen (internationaal) netwerk van huurmoordenaars en huurlingen allerhande. Er zijn links naar Saudi Arabie (= elite pedofilie paradijs) en historisch bevriend met het koningshuis van Belgie dat goede banden heeft met Luxemburg (Belgie dat in SA een ziekenhuis heeft laten bouwen). Tegen de BCCI kon je niet neen zeggen zonder gevaar voor lijf en leden.

De FBI wist hiervan.
De CIA wist hiervan.
De DEA wist hiervan.
De Staatsveiligheid en Rijkswacht wisten er van, ook de politiek was hiervan op de hoogte.

Al het bovenstaande is te linken aan verschillende dossiers en het gaat over omzetten die vele malen groter zijn dan het BNP van Belgie. Zowel democraten als republikeinen zijn te linken (Reagan/Bush/Clinton).

Voor mij verklaart het waarom het onderzoek zo werd gedwarsboomd, de lijst aan prominenten betrokken is quasi eindeloos. Waar er wapens zijn, zijn er drugs, waar er seksfeesten zijn, zijn er drugs, waar geld te over is zijn er drugs (cocaine).

Bronnen hierboven zijn betrouwbaar en aangevuld met informatie die ik zelf heb verkregen via een vriend die in de periode hierboven bij de Staatsveiligheid zat. Volgens hem zijn alle bendeleden en aanverwanten dood. Saudi-Arabie, een paradijs voor elite pedofielen heb ik van een kennis in de VS, die ik heb ontmoet toen ik in hobby tijd hielp met het bestrijden van ISIS/Kinderporno op het internet, als freelancer voor Ghost Sec/Ghost Security.

Is bovenstaande ooit onderzocht?

Het zal er heel zeker mee te maken hebben voor enkele Bende-feiten wat je hierboven opsomt. Maar of Pilarski daar iets mee te maken heeft, is de vraag natuurlijk. Aanvullend aan wat je hierboven beschrijft, is er ook nog de verschuivingen in Frankrijk, het ontbinden van SAC, OAS die weer bovenkomt als tegengewicht, die Italiaanse (Gladio) fascisten die overal opgejaagd werden en opduiken in het Bende-dossier en nevenzaken, Ciolini en Massagrande, ook Libanon, huurlingen, en uraniumsmokkel en de Mossad die zicht mengt in vele van die zaken spelen een rol in wat je hierboven opsomt. Alles rond North en de DEA vind ik persoonlijk heel belangrijk voor de beginperiode, de aanloop naar de Bende-feiten. Maar hoe dit alles in relatie staat met de feiten en de daders is de grote vraag natuurlijk.

Wat je schrijft, de aandacht afleiden en een rookgordijn creëren plus door het achterlaten van stukken betrokkenen de stuipen op het lijf jagen zodat er gezwegen over vele zaken. Er zit iets in.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Trojan welkom terug na twee en half jaar en leWhale welkom op het forum. Genoeg stof om na te denken.