151

HIPA wrote:

Men heeft gaan duiken in Lessines, dit alles is gefilmd door de RTBF voor hun toekomstige reportage. Er is die dag bijna een duiker verdronken toen zijn luchtslang blokkeerde. Men was danig van de kaart toen dit gebeurde dat ze alles stop gezet hebben. Dit was geen manipulatie maar pure pech.

De bende oefende in Lessines en was betrapt door een getuige die nu elk jaar mee naar de herdenking komt en al meerdere malen is ondervraagd over zijn bekentenis. De Mercedes was de wagen die daar geparkeerd stond, nummerplaat heeft hij toen genoteerd. Er zijn zeker aanwijzingen naar daar, zelfs kogelhulzen zijn teruggevonden zoveel jaar nadien. Dit is de stand van zaken nu over Lessines.

Is er nu al opnieuw gedoken in Lessines? Ik ga niemand beschuldigend maar toevallig wordt hier door omstandigheden niet gedoken en alles afgeblazen maar blijkbaar zijn ze toevallig zo onder de indruk dat er nog altijd niet gezocht is in de andere putjes tegen de duikclub!

Bossi wrote:

Zoals ik schreef dat ik van de ene verbazing in de andere val. Over Lessines onder andere.

Mag ik ook vragen over welke verbazing u het heeft ivm Lessines want dat interesseert mij wel.

152

Kenza, in Lessines staat een waterpomp die het overtollige water uit één van de putten wegpompt naar een beekje (stroompje?). Daarin werd een pruik gevonden schreef U ooit. Ik kan het niet weervinden, maar kan U het nog even toelichten?

153

Leo: post 115 » Forum

154

Bedankt Mgr. De arbeiders spreken van een zwarte pruik! Toch weer toevallig allemaal, raar! Enkele dagen na Aalst, pruik weg, niets onderzocht, geen DNA ...

Of andere criminelen vreesden huiszoeking en ontdeden zich snel van alles wat enigszins kon verwijzen naar de Bende van Nijvel (VW Golf, pruiken, ...). Het is alleszins interessante regio om te onderzoek (Denderstreek, zuid-Oost-Vlaanderen, taalgrens, ...). Het 'milieu' stopt daar zeker niet op de taalgrens.

156

Als ik mij niet vergis zou het beekje Le Lac noemen. Er staan een paar pompen te draaien en dat zijn geen gewone pompen maar heel zware! En ik denk dat aan één van die pompen de auto’s liggen. Ook is het daar onmogelijk op te duiken. Er is ook in diezelfde dagen een pruik gevonden in Lierde, dat is een eind verder. Als je Route de Coulinne volgt dan kon je via Doornik naar Veurne rijden want in 1985 was dat daar de route. Ook vermoed ik dat Pilarski deze route heeft genomen toen hij de wapens ging dumpen.

Heel belangrijk is wie er in de jaren 80 in het clublokaal zat.

Salesse zou na zijn terugkeer uit Frankrijk in Frasnes-lez-anvaing gewoond hebben? In Geraardsbergen - Brakel al veel drugsactiviteit in de 80s. Ook link met Aalst?