Belandt de onverbeterlijke oplichter Eric Van de Weghe bij zijn volgende veroordeling eindelijk in een Belgische cel?

Het verslag van het bezoek dat de consul van de Belgische ambassade in Moskou op 8 december 2009 aan de net in de gevangenis opgesloten oplichter Eric Van de Weghe bracht, is hilarisch.

Van de Weghe presenteert zich als een slachtoffer van Knack, want het zou de schuld van Knack geweest zijn dat de Russen hem hadden gearresteerd, omdat de Braziliaanse autoriteiten een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem hadden uitgevaardigd, op beschuldiging van vrouwenhandel. Hij had met enkele Braziliaanse 'ondernemers' wat feestjes voor rijke Russische zakenlui georganiseerd, die waren opgeluisterd door sambadanseressen en mannequins. Bleken die Brazilianen toch wel pooiers te zijn zeker! De arme Van de Weghe was erin geluisd.

Hij had nochtans ervaring in deze business, want hij was mee verantwoordelijk voor het ontslag van de vorige Belgische ambassadeur in Moskou, nadat de man hem in al zijn naïviteit visa had bezorgd voor Thaïse masseuses die hij nodig had voor een feest van zijn rijke Russische broodheer Suleiman Kerimov in Zuid-Frankrijk. Het waren waarschijnlijk rijke Russen die ervoor zorgden dat Van de Weghe een dikke maand na zijn arrestatie zonder gevolg werd vrijgelaten.

In zijn gesprek met de consul gaf hij toe dat hij in België enkele veroordelingen had opgelopen, maar uitsluitend in financiële affaires, en hij was tegen die straffen in beroep gegaan. Hij is sinds 2000 inderdaad al minstens drie keer tot een celstraf veroordeeld, maar hij heeft (behoudens enkele weken in voorhechtenis) nooit één dag van zijn straffen uitgezeten.

Benoît de Bonvoisin

Daar komt eind januari misschien verandering in, want in principe doet het Brusselse Hof van Beroep dan uitspraak over een van zijn veroordelingen (als de zaak tenminste niet wordt gehinderd door het gegeven dat het dossier gedeeltelijk vernietigd is als gevolg van de brand die er in het gerechtsgebouw gewoed heeft). De zaak gaat ver terug in de tijd, tot de dagen dat de beruchte baron Benoît de Bonvoisin het land bezighield. Van de Weghe zou zich voorgedaan hebben als een agent van een Amerikaanse inlichtingendienst, en zou de Bonvoisin meer dan driehonderd valse documenten geleverd hebben, waarmee hij enkele magistraten en hoge ambtenaren in diskrediet kon brengen. Hij zou daarvoor destijds 1,5 miljoen Belgische frank ontvangen hebben.

Op 10 november 2009 werd hij daarvoor in eerste aanleg tot zes maanden gevangenis veroordeeld. Uit de rechtszaak die de Bonvoisin tegen de Belgische staat heeft aangespannen, en die recent nieuw leven is ingeblazen door een voor de toenmalige Staatsveiligheid vernietigend rapport van het Comité-I dat de inlichtingendiensten controleert, blijkt dat de baron ervan uitgaat dat Van de Weghe door Belgische agenten was uitgestuurd om hem met die valse documenten in de val te laten lopen.

De Bonvoisin is ondertussen niet meer in staat om normaal te communiceren, na een zware beroerte. Jammer, want hij heeft jarenlang regelmatig gezorgd voor animositeit in het Belgische staatshuishouden.

Bron » www.knack.be

Wie is Eric Van de Weghe?

 • geboren in 1966 in Etterbeek (Brussel) als zoon van een rijke antiekhandelaar en van de (latere) vriendin van de Brusselse onderzoeksrechter Jean-Claude Leys

 • bijnaam: VDW

 • begint eind jaren ‘80 met een naar hemzelf genoemde galerij in de Brusselse Naamsestraat

 • wordt informant van politie en justitie, van de Belgische én de Amerikaanse inlichtingendiensten

 • ziet zichzelf als ‘lobbyist’

 • beweegt zich in kringen van Russische criminelen, extreem rechts, wapensmokkelaars en geheim agenten

 • levert zogezegd cruciale informatie over de Russische maffia in ons land maar wordt midden jaren ‘90 op de zwarte lijst van onbetrouwbare tipgevers gezet

 • houdt zich sindsdien bezig met ‘vriendendiensten’, onder meer voor de Russische miljardair Kerimov

 • loopt talloze veroordelingen op, maar weet de gevangenis meestal te ontwijken

 • woont met zijn vrouw en drie kinderen nog altijd in België

Bron » www.demorgen.be

Het is een "gecontesteerde infobron" maar Facebook geeft hier weer heel veel info over. Er zijn sterke connecties tussen de familie Van de weghe, Amory en Beijer

 • De dochter van Beijer post een nieuwe profiel foto -> comment door N. VdW.

 • N. VdW heeft een broer, die een nieuwe profiel foto van zijn baby post -> comment door C.A met een verdachte uitspraak: "C'est vrai que pour l'instant le petit n'ira pas raconter toutes les conneries que tu raconte....alors profite en parce que aprés..."

De vraag is: wie is de vader van de 2 VdW kinderen?

In zijn boek "De Laatste Leugen" spreekt Beijer over een zeer goede vriend van hem in Pattaya: Eddy Van de Weghe, die de Thaise genotsdames gewoon per 3 inhuurt tegelijk. Is dit een broer van Eric, of een slechts beperkte vervormde naam door Beijer?

Gecontesteerd of niet, je connecties kloppen voor zover ik weet; en blijkbaar komt VDW ook voor in boek Beijer, wist ik niet, niet gelezen.

De Eddy Van de Weghe waar Beijer in zijn boek het over heeft is volgens mij Eric Van de Weghe. De gezichtslijnen van de kinderen zijn helemaal die van de vader zijn publieke foto's. E. Van de Weghe heeft Beijer zeer goed geholpen, zowel in Pattaya als in Spanje. De kinderen zijn zeer goed bevriend. Beijer zijn zoon en dochter zijn "sterk interactief" met zoon en dochter Van de Weghe op Facebook.

De familie Vande Weghe en Beijer zijn zeer goed bevriend. De kinderen Vande Weghe en de kinderen Beijer zijn bevriend op Facebook en posten regelmatig berichtjes naar elkaar. Amory stuurt ook regelmatig comments naar zoon Vande Weghe. Vader Vande Weghe heb ik niet kunnen achterhalen.

Beijer zegt in zijn boek een Eddy Vande Weghe ontmoet te hebben in Pattaya en daar goed bevriend mee geraakt te zijn. Eddy heeft veel voor Beijer gedaan, tot in Spanje toe. Mogelijks kende hij Vande Weghe al eerder, en heeft hij onderkomen gevonden bij Vande Weghe in Pattaya. Is Eddy een schuilnaam voor Eric Vande Weghe? of een broer?

6

Inderdaad Van de Weghe verdient onze aandacht. Hij werd bv. ook gesignaleerd in de bar "Madrid" van Guillaume Vogeleer in Bangkok, wat een ontmoetingsplaats was voor Sabena-piloten, geheime agenten, drugshandelaars en huurlingen. Ook Raymond Lippens (een kennis van Farcy die via de chinees "Sam" (Lau Kan Tak) heroïnehandel onderhield met Bangkok) werd er gezien.

En Van de Weghe moet je ook zien als belangrijke schakel in het dossier Atlas (Cahen, Przedborski, ...).  Steeds het dossier Atlas. En dan is een link Beijer-Van de Weghe-Atlas bijzonder interessant.

Ongelooflijk waar die man mee weg komt, hallucinant. Had eigenlijk nog nooit van Black PR gehoord.

Wat ik mij nu afvraag, aangezien l' histoire ce répète, voor hoeveel desinformatie heeft die man gezorgd ivm de bende van Nijvel. (Had B hem ook ingehuurd?) Die 300 pagina 's die hij aan de Bonvoisin verkocht met valse info over magistraten etc., zouden die ergens te vinden zijn?

Le “black PR”, vous connaissez? Cette technique de relations publiques consiste à faire circuler des informations, fausses si nécessaire, avec l’objectif de dénigrer ou de déstabiliser. Avec le kazakhgate, la Belgique devient le terrain de ce genre de manœuvres. Objectif: déstabiliser la commission d’enquête parlementaire.

Bron » medor.coop/fr/

Tijdens een interview in het RTBF-programma "Au nom de la loi" bevestigde de Bonvoisin dat hij verscheidene miljoenen frank had betaald aan Eric Van de Weghe voor documenten die negatieve elementen zouden bevatten voor de tegenstanders van de baron. Nog tijdens het programma zei de Bonvoisin dat Van de Weghe tegen hem een valstrik had gespannen.

Bron » Nieuws

Zou Jean-Pierre Van Rossem deze Eric Van de Weghe gekend hebben?

De miljardair Kerimov, waarvan sprake in de openingspost als iemand waar Van de Weghe diensten voor verricht, is niet de minste. Hij staat bijvoorbeeld te pronken op een persfoto schouder aan schouder met o.a. Poetin, Erdogan en Mahmoud Abbas. Ik vertel dit vooral om de geesten hier open te houden. Als bv. Beijer beweert dat hij voor de Russen werkte ... het is niet onmogelijk. Het zou in dit verband interessant zijn om een keer de toenmalige ideeën van Thiriart te vergelijken met de actuele van Alexander Dugin.

As Eric Van de Weghe had testified in PV18367, they were also doing business with the Mikhailov network, including Felix Przedborski.

Kleine stap naar het trio Bouhouche, Beijer, Lekeu.

Eric Van De Weghe, kwam van Knokke, woont nu in Dubai. Zijn zaken hebben hem geen windeieren gelegd. Bevriend Vogeleer Pattaya Bangkok. Vogeleer zou een stiefzoon hebben die nu nog een restaurant uitbaat in Pattaya. Patrick VdB. Het milieu van prostitutie en "kinderhandel" gekend in die streek. Regelmatig bezoeken en vestigen zich ex-gendarmes van die tijd in deze streek. Rijkswachters en prostitutie horen samen.. De Jonghe D' Ardoye's, Beijers, VdW en hun kinderen een sterke schakel.

Nu vraag ik mij af: Patrick VdB die voorkomt in het Dutroux dossier ex van Luz Espina, Blankenberge, Hotel Brazil, is dat dezelfde die nu in Pattaya woont (er is ook een gevestigd in Oostende in de Van Iseghemlaan Ero-massage)

Is Eric Van de Weghe een schakel tussen de bende van Nijvel (Beijer, Vogeleer en rijkswachters, prostitutieluik) en prostitutie Dutroux- dossier, Knokke, Regina Louf, X-getuigen, kindermisbruik en ontvoeringen?

Heb altijd gedacht dat ze in zekere zin verbonden zijn