Bejaarde voor de derde keer overvallen

Een 71-jarige man uit het Groningse Beerta is het afgelopen weekeinde bij een overval door vier mannen aan handen en voeten gebonden en met ether bedwelmd. Uit de winkel/woning van de bejaarde man werd vierhonderd gulden gestolen en een muntenverzameling met een waarde van ongeveer drieduizend gulden.

De vier overvallers, van wie verder elk spoor ontbreekt, drongen in de nacht van zaterdag op zondag de woning in Beerta binnen. De bejaarde kon pas zondagmorgen de politie waarschuwen omdat de overvallers zijn telefoon hadden doorgesneden. Volgens de rijkspolitie was het de derde keer in enkele jaren dat de bejaarde het slachtoffer werd van een overval was.

Bron: Leidsch Dagblad | 16 september 1985

Buiten de ligging en het feit dat het slachtoffer dit overleeft heeft, doet dit feit sterk denken aan de feiten in de Auberge des Chevaliers in Beersel. De ligging is misschien wat ver maar anderzijds wordt voor de feiten in Aalst melding gemaakt van mogelijke betrokkenheid van Nederlanders.

Wat een erg bevreemdende parallel Misschien zou het wel eens kunnen - denk ik soms, voor wat het waard is - om hulplijnen (of hoe noemt men dat in de wiskunde) buiten het gebruikelijke veld te trekken.