Re: Franchi SPAS-12

Ben wrote:

Ik ben benieuwd hoe die "rijkswachtkringen" zo zeker wisten dat het wapen in Antwerpen werd gekocht. Was er toen in Antwerpen een winkel die gespecialiseerd was in dit soort wapens?

pyrénéen wrote:

... de getuigenis op dit forum van Robert French, die voor een wapensmid in Mortsel werkte?

Dat was het eerste waar ik aan dacht toen ik Ben's post las. Dat was een grote en bekende wapenhandel in de Antwerpsestraat, Mortsel.

92

Re: Franchi SPAS-12

Ben wrote:

Tot slot zou een Spas-12 jaren geleden opgedoken zijn bij onderwereldfiguur Christian G. (2), die bekendstond als “de wapenverhuurder van de overvallers”. G. is inmiddels overleden, maar zou op de hoogte geweest zijn van een overval op een wapenhandel die ook aan de Bende van Nijvel toegeschreven wordt.

Die Christian G., zou dat Christian Guillermain zijn? Deze Fransman werd in 1990 gearresteerd. Hij was de leider van de zogenaamde "Slaapkamerbende" en hij had banden met Patrick Haemers. In 1995 werd hij doodgeschoten door een rijkswachter:

Gendarm schiet zware crimineel dood

Een 46-jarige zware crimineel is gisterennacht even buiten Oud-Heverlee op het grondgebied Hamme-Mille (Bevekom) dood geschoten door een rijkswachter. de man probeerde tijdens zijn vlucht op een rijkswachter in te rijden. Op het strafblad van het slachtoffer stonden onder meer enkele gewapende overvallen en meerdere jaren celstraf. De identiteit van de dader, die in Hamme-Mille woonde, is niet meegedeeld.

Bron: Gazet van Antwerpen | 3 Juni 1995

Le Soir was er wel in geslaagd om de naam van de gangster te bemachtigen:

Un truand abattu à Hamme-Mille

Christian Guillermin, un individu bien connu de la Justice, a été abattu, dans la nuit de jeudi à vendredi à Hamme-Mille (Beauvechain), alors qu'il tentait d'échapper à un gendarme au terme d'une poursuite en voitures. Selon le parquet de Nivelles, la légitime défense ne fait aucune doute. (...)

Bron: Le Soir | 3 Juni 1995

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube